"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 16:34
Reakce na tina:

Přiznám se, že na Rohlíku jsem nakoupila přesně jednou a Lidl (znám dva) nedávám:) Možná jen blbý pobočky, ale nikdy jsem to všeobecný nadšení z něj nepochopila....

​Taky nechápu to všeobecné nadšení z Lidlu, pár věcí není špatných, ale tak půlku věcí, co kupuju tam vůbec nemaj!

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 16:36

Miru ten je krásný

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2022 16:52

Ignis já v Lidlu nakupuju parmazán, u nás mají i hezkou zeleninu a maso taky není špatné. Ale třeba z jejich mléčných výrobků si moc nevyberu, já ráda nakupuju, na co jsem zvyklá. U nás je teda naprosto nejhorší obchod Billa, tam jdu jen v případě nejvyšší nouze.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 17:00

Oblibu Lidlu jsem nikdy nepochopila. Ignorovala jsem ten obchod už od začátku. To kácení stromů! Pak po letech mi dal bratr výborný sýr. Chtěla jsem je vzít na milost, ale sýr byl jen jejich nějaká ta týdenní akce. Jako jít si koupit něco jen v určený termín a jinak to není v sortimentu, to jsem nepochopila. Normální nákup se tam udělat taky nedal, většina produkce Německo s Polsko. To prý už teda není pravda a mají i české potraviny. Ale já už to zjišťovat nebudu.

Ze všech obchodů mám nejraději Globus. A pak ten rohlík. Známá rozváží vyřazené potraviny do armády spásy, útulků apod a říká, že rohlík se snaží opravdu vyhazovat co nejméně. Mne je sympatické i jejich zachraň jídlo a velká nabídka regionálních potravin. Teď jak se zdražuje, tak bych i řekla, že ten cenový rozdíl se začíná snižovat. Mám teda porovnání jen s tím globusem. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 17:13

Evaeva U nás taky, Billu fakt nesnáším, nepřehlednej obchod, divnej sortiment, a ještě je tam extrémně přebabišováno mi přijde. Do statistiky dodávám, že nejvíc chodím do Alberta, ale spíš proto, že ho máme tak blízko, že bych tam mohla i v papučkách, než že by mi nejvíc vyhovoval. Nejraději mám Lidl, ale vypravím se tam jen sem tam, no a velký nákupy dělám jednou za 1-2 týdny na Rohlíku. U nás doma nevedem ani řidičáky, natožpak auto, takže možnost vyhnout se vláčení tašek z obchodu oceňujem dvojnásob.

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 17:18

notna řekla bych, že Globus je z řetězců nejdražší, proto ti ten rozdíl nepřijde takový

Online Kokoska
35032 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 17:24

Karoleena obcas jsem zasla do Billy vedle nasich mladych, ale ted to tam komplet predelali, prehazeli vsechny regaly uplne debilnim zpusobem, takze tam treba u peciva neni k hnuti a u zeleniny misto dvou vah je jedna a jeste narvana v rohu, takze kdyz tam stoji vic nez 1 clovek, nedostanu se k tomu zbozi vedle vahy. To museli hodne dlouho vymyslet.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 17:34

Z Lidl sortimentu přihazuju závislost na physalisu, kupuju si to za odměnu jak jiný lidi čokoládu

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 17:36

tina Fakt? Občas se dívám i na nabídku Alberta a Kauflandu, když n občas přistane leták ve schránce. A mě to přijde dost podobné. Mám ho ráda, že se tam taky dá bez problémů koupit česká produkce a maso , ryby i zeleninu mají kvalitní. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 17:41

Garfie jaktoze jsem dodnes neznala Samahan..!!

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 17:44

notna řekla bych že jo, i když ty rozdíly zas tak velký nejsou. Mně přijde fajn, že ten sortiment mají fakt rozsáhlý, ale pak nám tam ten nákup taky zabere dvojnásobek času a suma na konci bývá nepěkná:) Jinak co do velikosti slev je na tom nejlíp Kaufland. Dost často jsou zlevněný stejný položky a třeba Albert to má v té slevě vždycky o něco dražší (a je ještě dost často rozdíl super- a hypermarket). Můj taťka je totiž taky letákovej, má to jako nenáročný čtení ke kafi

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 18:08

MP Meri ten miluje mladší tak, že už ho mama pestuje aj na záhrade :) a u nás ho majú skoro všade, aj v lokálnom zelovoci. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2022 18:11

Karoleena já taky chodím nejvíc do Alberta:), bohužel zrovna Billa je nejblíž školce, ale vyhýbám se jí, co to jde. Nakupuju asi podobně jako ty, u nás taky není ochota jezdit na velké nákupy, já se po Praze bojím jezdit sama a že bych jela s rodinou nebo poslala muže samotného, to fakt nechci.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 18:17

tina To máš pravdu. V Globusu mě přijde ten nákup dráž, protože má spoustu lakadel. Na rohlíku jdu po tom, co chci a neprihazuji blbosti. A když už, tak se jednoduše daji před placením vyhodit z nákupu. To před pokladnou v obchodě neudělám, i když si ty blbosti uvědomím :-)

A taky mám úchylku, že mě zajímá složení a upřednostňuju tuzemsko a pak kupuji to stejné. A proto moc nestřídam obchody. Kdybych musela kupovat nějakou alternativu, zase to budu číst a to je na dlouhý lokte. Na tohle je dobrý rohlík, když už musím koupit něco jiného, v klidu si to přečtu v teple domova :-)

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 18:22

notna  obojí:-) taky vyhazuju, a taky studuju složení (navíc už na to nevidím a to je teprv výhoda, mít to na monitoru:-))

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 18:23

Karoleena Evaeva u nás je teda Billa celkem fajn. Pro mě je zcela zásadní sortiment mléčných výrobků a to si vyberu úplně v pohodě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2022 18:26

tina Mléčné výrobky jsou v pohodě, ale zeleninu mají tristní, pečivo malý výběr, je tam hrozně lidí a ještě je udělaná tak, že když zapomeneš něco na začátku, musíš projít celým obchodem zpět. A jak tam málo chodím, tak samozřejmě nevím, co kde mají a to mě taky štve

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 18:28

To je spíš do stěžovacího vlákna. U nás teď rohlík má na stránkách info o potížích se skladem a vozí nákup nejdřív za 24hodin. 

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 18:29

Evaeva u nás je pečivo v pohodě, ovoce a zelenina jak kdy (ale neznám krám, kde se na to dá spolehnout stoprocentně) a s tím blouděním, to je jasný, já to mám v tom Lidlu...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2022 18:32

tina chápu. Kdyby aspoň nebylo to bloudění, u nás jí před asi rokem dvěma předělali a od té doby se tam neorientuju.