Sairon Tchyně takhle zmrazila něco podobného, co zbylo po naší svatbě a jíst se to dalo. Jen to teda byly takové minizákusky, takže se prostě vyndal z mrazáku jeden a v podstatě ještě za zmrzla se snědl. Jestli to jinak stejně vyhodíte, tak bych to zkusila nakrájet na kousky a do toho mrazáku vrazila.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Sairon myslím, že ne. Já nevyžádané dorty bez milosti vyhazuju.
Sairon myslím, že když už vám teď nechutná tak mrazák to nevylepsi. Bez milosti bych vyhodila.
alibi Pokud má dcerka akné typu sklon k bolákům, s jakýmkoliv čistěním typu peeling bych byla opatrná. Pleť se naruší, vzniknou mikrotrhlinky, vytvoří se vstupní brány pro infekci. Asi bych vedle kosmetičky navštívila i dobrou kožařku, někdy pomůže i nechat pleť, aby se sama upravila - tj. nepoužívat přemíru produktů, a hlavně - ruce pryč z obličeje! To je základ - nenípat, nezkoumat!
Hanka H s tou exfoliaci to říkala i kosmetička. Zbytečně nedělat z kůže tenký k natržení náchylný papír. V podstatě šlo o to nějak šetrněji vymačkat případné boláky
Nemely byste tip na nejaky dobry ( spis nadstandardni ) domov pro lidi s Alzheimerem? Cena nerozhoduje.
alibi sice ses ptala na neco jineho, ale mne kdysi strasne pomohla lecba modrym svetlem. Mivaji to na ruznych tech estetickych klinikach. Chce to vic tech sezeni, ale na me to fungovalo jako jedina vec.
děkuji za názory, nakonec jsme ho většinu snědli![]()
Emerald moje sousedka má může v nějakém domově a teď řešila jeho přemístění někam k Praze. Pokud neseženes žádné info, můžu se jí zeptat, ona asi bude mít aktuální prehled. Ona ho měla v Jihlavě, byla spokojená, jenže pak tam začali místo zahrady stavět další budovu takže hrozny hluk na rok či dva plus přijdou o ten venkovní prostor tak hledali něco jiného.
Karja To bys byla hodna, kdyby ses zeptala. Klidne mi pak napis do sz.
Emerald nechci být vlezla, ale jak se máte?
Nemusíš odpovídat jestli nechceš, ale myslím na vás.
Kdyz se tu resi to akne, nemate nekdo tip, co by pomohlo uzivat vnitrne? Na obliceji jsem se uz s akne docela popasovala (i diky zdejsim tipum na kosmetiku, treba ordinary), ale v poslednich mesicich se mi hodne zhorsilo na zadech a v dekoltu a uz se objevuje i na prsou a na brise. ![]()
Monulinecenka To vypadá spíš na nějakou hormonální nerovnováhu - oslovila bych PL, gynekologa, kožní až potom.
Emerald Zeptám se jí, já ji teda teď několik týdnů nepotkala, tak snad je ji dobře, měla toho dost, on je tam její muž teprve necelý rok a prostě to celý nese špatně, navíc ještě s těma covidovejma restrikcema ohledne navstev. Ale já za ní zajdu, bavíme se normálně, jen jsme teď v karanténě tak to chvíli potrvá. Jen mi řekni máš to pro maminku nebo pro tatínka? Ať nejdu s tím, že jedna kamarádka chce pro někoho....a tak. Snad bude mít přehled ale teď na podzim taky hledala něco nového, finančně taky nehledá to nejlevnější, takže by se to mohlo informačně nějak potkat.
Gatita děkuji za tip. něco si o tom načtu
Monulinecenka zkus vynechat cukr, co nejvic to pujde, pit koprivovy cas a jestli se to zhorsuje treba s menstruaci, tak nasadit pupalku. Mne tohle zachranilo v puberte.
Nemely byste tip na nejaky dobry ( spis nadstandardni ) domov pro lidi s Alzheimerem? Cena nerozhoduje.
Byla jsem se podívat v DD u zámku Sychrov je zaměřen na seniory s Alzheimerem. https://sychrov.dsbenevita.cz. Působí velmi dobře. Krásné prostředí, vybavení i nabídka služeb.
Hanka H Na gynekologii jdu zrovna zitra, tak se poptam. Pred rokem jsem prestala brat HA, tak jsem se desila, co to udela a prave ze nic. Oblicej uplne v pohode a pak nekdy na zacatku zimy (takze fakt skoro po roce od HA), se zhorsily ty zada a pak uz to lezlo prws dekolt na to bricho. A s cyklem to taky nesouvisi, jak se to obevilo, je to tam, zadne zlepseni a pak zhorseni se zacatkem menstruace. Tak uvidim, co poradi.
Lamicka diky, koprivu zkusim. Cukr je trochu muj problem, ted v zime piju vlastne jen caje a sladim (s medem mi tak nechutnaji), ale snazim se na to myslet a za posledni roky jsem to dost zredukovala, tak asi holt budu muset jeste.
Karja Tohle nastesti neni pro me, ale pro moji kamaradku. Alzheimera diagnostikovali jeji mamince, kamaradka ale zije v Nemecku a nema vubec prehled o tom, co, jak, kde.... prave proto by rada nejake doporuceni. Samozrejme budu zjistovat i na dalsich frontach. A chapu, ze neni lehke se na tyhle veci ptat, mam kolegyni, ktera tohle na podzim resila se svoji maminkou, a protoze nevim, jak to dopadlo, tak to taky nechci jitrit. Pokud to vyhodnotis jako necitlive, tak se samozrejme neptej.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí