SunEclipse já tam mám něco za pár korun a není to akutní, bohužel jsem si nevšimla, že ten eshop přeposílá zboží od někoho jiného a musí se to proclívat, jinak bych se na to vybodla. Počkám, co se stane.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
SunEclipse Já vůbec nevím, co myslíš tou aplikací celnice, ale když mi přišla zásilka ze zahraničí na ČP, musela jsem opravdu specificky České poště vyplnit formulář pro zmocnění, že mě v celním řízení můžou zastupovat, a k tomu dovyplnit i informace o té zásilce, pak to ČP za mě protáhla tím řízením a domů mi to pak dorazilo s dobírkou odpovídající poplatku za ono celní řízení, tenkrát asi 95 Kč.
Karoleena nemusíš zmocňovat poštu, celní formulář můžeš vyplnit přímo v celní aplikaci.
Jenže nikde není psáno, co v takovém případě dělat dál. Pošta utrousí
"Nebo celní řízení absolvujte sami prostřednictvím Celní správy. Více informací na www.celnicka.cz"
a celní správa mi řekla, vyčkejte pokynů z ČP....
moora dekuju za radu
bram za me FN Bulovka, je tam pres den normalne ambulance, ale idealne tam prijed uz treba pred 7, abys byla mezi prvnima(zacinaj ordinovat 8-8:30)a pocitej s tim, ze na radu prijdes treba kolem 10. Kdybys prisla pozdeji, tak tam muzes vysedavat celej den:( ale nikdo te nevyzene a vzdycky me vysetrili a poskytli fakt dukladnou peci, vcetne dalsich vysetreni.
Zase jeden z blbych... Kupon do Intersportu, nebyl by, pekne prosim..?
711990 tyjo, moc diky za tip na inep, zkusim se tam objednat. :)
SunEclipse já jsem ten celní formulář teď před Vánocemi vyplnila a dál jsem nedělala nic. Balíček došel cca za 14 dní poté. Jen jsem kontrolovala na stránkách celní správy status toho řízení, zda už je procleno. Oni si to vyřídí mezi sebou.
Mám stejnou zkušenost.
Nám to nakonec odbavili bez poplatku, ale není to dobírkou? V minulých letech jsem myslím platila dobírku při převzetí od pošty.
dynda pardon, blbě sem to napsla, jedná se o DPH, ne o clo. Na stránkách celního úřadu mi píšou
"Celní prohlášení bylo úspěšně zaregistrováno, nyní se čeká na předložení zboží dopravcem."
A pošta dělá mrtvého brouka...
Abych se přiznala, my jsme to ani nijak nekontrolovali, co s balíkem je po vyplnění prohlášení, nám ten čas nějak hrozně běží... Myslím, že pak akorát přišla zpráva, že to uvolnili do přepravy a za pár dní to přivezla pošta. Už nebylo nic potřeba dělat. Já se ani nemůžu podívat do zpráv, tentokrát jsme na balíku měli napsané společné příjmení jako rodina a pošta z nějakého důvodu kontaktovala manžela, tak to šlo všechno přes jeho mail, ale řešili jsme to spolu, protože balík poslala moje strana rodiny.
SunEclipse Mě to nakonec osvobodili, šlo o dárek a vešli jsme se do cenového limitu. Takže já už žádnou další komunikaci nevedla. V té výzvě od pošty byl i kontakt přímo na poštu, kde je zásilka uložená, tak zkusit zavolat tam? Mě to celní řízení proběhlo do cca týdne, kdy se změnil ten status na stránkách celní správy na vyřízeno.
SunEclipse držím ti s celní správou palce, mně zadrželi vědeckou publikaci, kterou mi posílali zadarmo z Kanady, vyplnila jsem všechny celní papíry i poštovní formuláře, ale nakonec jsem jí z nich vydobyla tak, že jsme já i kanadský odesílatel dodali čestné prohlášení, že se nejedná o komerční zásilku. Není divu, že jsme z Kanady od té doby nedostali ani koresponďák
SunEclipse clo se platí při vyzvedutí na poště.
Já jsem si dala číslo zásilky do sledování na stránkách pošty a vypadlo
19.1.2022Příprava zásilky k celnímu řízení.
Edit - předpokládám, že pošta vyřeší i ostatní poplatky, nepřišla mi žádná jiná zmínka. DPH si asi započte prodejce, ne?
Máte některá venkovní žaluzie? A můžu je vidět? Ne vážně, jste spokojené? Uvažujem o nich, ale furt si nejsem jistá. Jako 250k za podle mně designovou věc, která (podle mně) nemá užitnou hodnotu.
A máte někdo na střeše FVE? Ty užitnou hodnotu mají, nějaká úspora energie, ale nic moc návratnost.
Není tady stavební téma? Prože na jaře budem.
Je tu vlákno design a architektura, kde se tohle všechno řeší. Já myslela, že FVE řešíš ty a chtěla jsem se tě zeptat, jestli jako jo nebo ne, a ty takhle ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí