"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 01. června 2022 20:59

Anema My měli rozebírací palandu pro děti asi 2 roky, pak jsme se přestěhovali do většího a rozdělili jim to

Ale nahoře spal syn od 4 let, v začátcích jsem o něj měla trochu strach, ale naprosto v pohodě. 

Když jsem já byla dítě, tak jsme palandu měli taky, jen  tedy ta rozebrat nešla. Nejdřív jsme se střídaly se sestrou po týdnu, jak jsme tam chtěly spát obě, pak jsem tam zůstala já, protože ségře se tam nechtělo lézt. Mě se tam líbilo, dokonce jsem všude jinde, kde byly palandy chtěla spát nahoře.

Edit: jo a měli jsme v obou případech žebřík

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 01. června 2022 21:58

Ignis dík, u nás se ségrou byl taky boj o horní spaní (vyhrála ona jako o fous starší). Pak jsme se taky přestěhovali před naší pubertou do většího, tak jsme měly každá svou postel a pozdeji i pokoj (to bylo po pravdě řečeno úplně nejlepší)

711990 díky, já se k nim kloním taky čím dál víc.

Dadoo jo, mně se taky tahle zvýšená postel do L s nízkou líbí, hlavně ta možnost bunkrů pod tou vysokou stranou . Jen asi na to fakt nemáme prostor, resp. já kapacitu to naplánovat a provést - to už by se musela vyhodit i stávající velká skříň a pořídit dvě menší atd...

Ten pokoj má ani ne 13 m2, kratší strana má asi 2,8-2,9 m, pak je na jedné straně cca 2,6-2,7 ke dveřím a na druhé asi 2 metry k oknu. Takže palanda je takové kompromisní řešení, aby tam mohly být nějaké úložné prostory a taky se tam dalo nějak hnout.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 01. června 2022 22:13

Anema řešila jsem stejné dilema loni když jsem kupovala.pro tříletou postel zhruba tak vysokou jak ukazovala Renusatko. A vzala jsem takový skoseny žebřík.  Ty schody sice vypadají bezpečněji, ale když jsem si představila, tak se na nich skutečně bude pohybovat rozespale dítě, tak mi nakonec ten žebřík vyšel lépe.  Jediné že by ty schody byly v rohu, tj. Z obou stran ohrazene. 

Edit. A když koukám na ty fotky co máš vybrané, tak já od cca 10 lezla nahoru na postel jen po těch vodorovnych deskách.  Žebřík by už zavazel do prostoru dveří, takže tam nebyl. A nepamatuji si,že bych s tím měla problém. 

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 01. června 2022 22:16

myslím že u těch schůdků je zásadní lézt dolů stejným způsobem jako po žebříku, tzn zadkem napřed:-) při snaze sejít to jako ze schodů se člověk leda zrakví /ne vlastním přičiněním mám to teď doma taky:-P

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 02. června 2022 09:32

Anema my to doma měli jako na fotce od dadoo, a z vysoké postele jsem měla šikmý žebřík, který mi brácha jednou v rámci úklidu pretrel prontem na nabytek:D to byla jizda:D

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 02. června 2022 09:58

Já bych ty historky soudního znalce z oblasti bezpečnosti nábytku právě raději moc nevytahovala, neb prakticky jakákoli palanda je v tomhle směru smrtící nástroj, žebřík o něco horší než schůdky, protože co si z přednášek pamatuju, tak ty nejvážnější úrazy související s palandama jsou vždy nějaká forma oběšení, kdy na tom děcka blbnou, různě to prolízají, někde se zaseknou oblečením nebo částí těla... no a tak.

Já sama měla víc jak 10 let postel ve výšce cca 1,8 m s přístupem po schůdcích, které byly zároveň i knihovnou s otevřenými policemi, chodilo se po nich standardně jako po schodech, rozhodně ne nějak pozadu, jen měly trochu větší výšku stupně. Nekomfortní to nebylo, spadla jsem co si pamatuju jen jednou a ještě až z předposledního schodu dole, takže akorát naraženej zadek. :)

Offline Mulen
5035 příspěvků moje polička 02. června 2022 11:19

máme palandu a schůdky (jsou mezi zdí a postelemi). Zaberou sice víc místa, ale ten úložný prostor navíc mi za to stojí a taky se mi víc líbí. No a že někdo stoupne do otevřeného šuplíku mě doteď nenapadlo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2022 12:21

Karoleena my tohle blbnutí měli zakázané, když někdo přišel na návštěvu, ale občas jsme to samozřejmě porušovaly. Ale ségru jsem dolů shodila jen jednou

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 02. června 2022 17:00

Prosím, nemáte někdo kód na About you? Nejlépe na nezlevněné zboží.

Offline Kora
příspěvků moje polička 02. června 2022 21:01

Pavlena zkus snn3urvs

Je to 20 %, žádné časové omezení tam nebylo. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 02. června 2022 21:08

Kora dekuju, ale pry platnost vyprsela...

Offline Kora
příspěvků moje polička 02. června 2022 21:09

Pavlena aha, to me mrzí. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 02. června 2022 21:09

chodim ted na celodenni rehabilitacni program a dneska jsme meli body scan.

vysel mi obsah tuku v tele 9,5 procent. zda se mi to hrozne malo, od pohledu mi to vubec nepripada. bylo mi receno ze to je na dolni hranici a ze bych si mela dat pozor na dostatecny prijem.

mate s tim nekdo zkusenosti? muze byt treba chyba v pristroji (merilo se dvema elektrodama na noze a ruce) nebo treba netypicka telesna konstrukce?

hledala jsem si obrazky na netu a zeny s 10 procenty jsou uplne vysekany, to rozhodne nejsem. ale delam sport (driv lezeni, ted hlavne silovy trenink s velkou cinkou a kolo). mam kolem 68 kilo na 180 cm, takze zadna susinka. je to procento tuku vubec realisticky pri takove vysce a vaze?

edit: jo a tema je blby dotaz

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. června 2022 21:22

Lilly_Ku Jakýkoliv body scan je strašně orientační. Závisí na tom, co jsi předtím jedla, pila, dělala, menstruaci, den předtím by se nemělo cvičit. Další věc je, že kolikrát obsluha těch přístrojů o tom ví jen, jak si stoupnout. Brala bych to s rezervou a spíš jako zkušenost a nic bych podle toho neupravovala. My děláme na denzitometrii takové hodně podrobné vyšetření tuků a rozložení svalů třeba u kulturistů a to vychází úplně jinak než z těch jednodušších přístrojů. Jelikož se to využívá i u různých onemocnění, tak myslím, že je o dost přesnější.

Edit. Ješté si teda myslím, že 10% mají vrcholové kulturistky před závodem, kdy je to stojí podstatně dost úsilí a nebo potom anorektičky. Syn má 185 cm 55 kg a má víc než 10% tuku.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 02. června 2022 22:19

Pavlena zkus vmyjcak4

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 02. června 2022 22:31

Renusatko dik za informace! budu to teda brat tak, ze ten vysledek je nesmysl :), a dal to nebudu resit. me to trochu znejistelo, protoze si myslim, ze jim dost a nechapala jsem, jak bych k takovymu vysledku mohla dojit.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 02. června 2022 23:32

EDITH4B dekuju moc, tenhle fungoval..!!

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 03. června 2022 00:51

Pavlena nemáš zač

Offline continuity
43202 příspěvků moje polička 03. června 2022 07:34

Prosím vás, kde berou vratky z Tchiba?

Přivezlo to DPD, nalepila jsem na to nálepku. DPD to nechce, PPL stojan to nechce. V nejhorším dojedu do krámu, ale teda nechce se mi. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 03. června 2022 07:47

continuity "Pokud chcete výrobek vrátit, sjednejte si prosím termín vyzvednutí s naším distribučním partnerem DPD CZ s.r.o. na stránce www.dpd.cz/tchibo"  Rekla bych, ze si to nevezmou dokud to neobjednas, tak to funguje se Zarou nebo s H&M...(ale to si pak kuryr vozi vlastni cedulku, takze vlastne nevim)