"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Miru
16919 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 13:54

Lenka22 

Záleží, co chceš, jestli fakt arašídové máslo/krém bez příchuti, i bez soli, nebo nějak ochucené. 

Je to zase o tom, co komu chutná...

Offline barbucha blogger
35949 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 13:57

viktorka_od splavu 

Já vim, no. Ale prostě potřebuju ten proudící vzduch.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2026 14:09

barbucha to nedelas dobre, jaromire

viktorka_od splavu no asi tak barbucha větrám prostě až večer, na té severní straně do jde tak do 11 dopoledne a pak hned po západu slunce, jih je horší. To víš, že večer už taky sleduju teploměr každých pár minut s tím pocitem, co popisuješ. Ale vyplatí se to. Když je horko týden, tak doma máme 26, pak už to jde nahoru, ale přes 30 nemíváme.

Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 14:19

My teda větráme v paneláku i přes den, i když máme stažené předokenní rolety. Ale jakmile zavřeme okna, je tam za chvíli hutný vzduch, jak je ten barák oblepený polystyrenem a neprobíhá žádná přirozená výměna vzduchu. Já větrám pokaždé i přes zimu, když se vrátíme domů, ten vzduch je nesnesitelný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2026 14:31

dzizisketa no ale je to nejrychlejší způsob, jak si tam natáhnout horko z venku.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 15:02

barbucha ja ten vzduch taky potrebuju. Je mi lip na vzduchu, byt to je o par stupnu vic, nez v uzavrene mistnosti. V praci mi rikaji kanarek, protoze jak tam zacne byt lehce vydychany vzduch, oteviram okno, jinak me ceka migrena. A doma jsme to vyresili tak, ze muz sedel odpoledne v utesnenem byte a ja ve stinu na balkone a byli jsme spokojeni oba

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2026 15:41

Zuzuli u nás je to rozdíl min 45 x 26 stupňů, to by si do bytu pouštěl leda blázen. Já bych taky ráda větrala, ale tohle je jak pustit fén Naopak, když přijdu ven, tak je to jak oáza, dám si vždycky studenou sprchu a dobrý Ale pořád máme dva pokoje, kde můžeš větrat. Blbý je, že kvůli dětem jen na ventilačku, to mně štve mnohem víc. 

Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 15:48

Evaeva 

V horkém vzduchu s kyslíkem nedostanu migrénu a nebudu zvracet, jako sice v chladnějším, ale zatuchlém vzduchu.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 15:48
Reakce na dzizisketa:

Evaeva 

V horkém vzduchu s kyslíkem nedostanu migrénu a nebudu zvracet, jako sice v chladnějším, ale zatuchlém vzduchu.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 06. srpna 2026 16:14

My máme starý kamenný dom, ktorý sme si pri rekonstrukci nadstavili. Takže : -dole je aj v týchto neprirodzene vysokých teplotách skutočne príjemne, keď prídu zákazníčky, každá si slastne oddychne - vy tu máte chládek ! Lenže na poschodí je  to zabiják. Čo schod, to citelnejšie je cítiť ,ako sa tá teplota zdvihá. Spálňu máme hore, a pretože sme tiež zastánci toho neotvárania okien cez deň, do večera je tam úpek strašný. Chodíme tam otvárať okná okolo 19 -19.30, a to tak, že sú otvorené  dvere na balkon na chodbe / severná strana / a odtiaľ otvorené dvere do chodbičky pred spálňou ,v kúpelni  v poslednej  izbe,  a v spálni nechávame otvorené okná aj dvere , zaistené opretou stoličkou, alebo inak . Je tam takto mierny prievan, ale pretože naše postele  nie sú v smere toho ťahu, ostáva  to takto do rána, trošku sa to ochladí a prievan nám nevadí .A aj tak máme okolo  polnoci 27-28 ° C.