"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline monis
1607 příspěvků moje polička 18. června 2023 13:03

Karja a nemá někdo v okolí zoubkované nůžky? Před tím přilepením by stálo za to to vzít entlovacími nůžkami, to by mohlo třepení minimalizovat. Ty podšívky se totiž třepí dost...

Online Karja
44226 příspěvků moje polička 18. června 2023 13:22

monis Jeje, to asi nemá. Ale zkusím se zeptat, jako vím, kdo v okolí šíje a můžu tam zazvonit:-D. Ale vypadá to po tom zazehleni hezky? Jakože to nebude skoro vidět? Já to teď mám nějak ,,vyřešené,, ale abych to spíš nepřihorsila

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 18. června 2023 14:18

wendulka určitě bych se zeptala, za to nic nedáš. Jestli to zmizlo během pobytu, ne při překladu (ergo to někdo čmajz) tak asi blbý, myslím, že se tam podepisuje něco o tom, že si za věci ručíš. Jinak pokud se pacient překládá, tak se jeho věci sepisujou a mělo by se to předat komplet a při ztrátě bys pak mohla popotahovat nemocnici. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 18. června 2023 14:32

Ounz 

Při překladu to vím. To už jsem řešila cca před měsícem a měsíc před tím taky. Toto je novinka. No uvidím dnes, co zjistili.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 18. června 2023 14:35

wendulka budu valm držet palce, aby se ještě našly. Bohužel je možný ledaco, lidi tam (do nemocnic) choděj krást i cíleně.

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 18. června 2023 14:37

Karja já myslím, že to vidět nebude, jenom to napohmat bude asi tvrdší než šitá záložka

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 18. června 2023 14:40

Ounz 

Akorát jsem dorazila. Uf, našly se. Ale jinak právě vím, že se krade všude a všechno. U nás v práci opakovaně i lžíci na boty, že nebyla na řetízku .

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 18. června 2023 15:28

wendulka je to děs. Ale je fajn, že se ty vaše našly :)

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 18. června 2023 17:10

Karja tyhle pasky urcite maji, ale po vyprani se mi z jedne sukne odlepil (nejaky origo kus z designmarketu), asi bych poprosila nekoho, aby ti to projel na stroji. 

Online Karja
44226 příspěvků moje polička 18. června 2023 20:05

Lamicka Děkuju, nakonec jsem to vyřešila jinak, nebyla jsem si moc jistá výsledkem za tu práci s přáním a tak. Snad na akci nebude přítomna žádná švadlena:-D

Offline 4n4
250 příspěvků moje polička 19. června 2023 08:47

Tak jsem si vyprala jasně žluté tričko s tmavými věcmi a je plné tmavých fleků. Zkusila jsem na to použít žlučové mýdlo a bez úspěchu. Napadá někoho, čím by to mohlo jít dolů?

Offline Sweet Potato
39945 příspěvků moje polička 19. června 2023 09:31

4n4V drogériích se prodává cosi na omylem obarvené prádlo.

Offline letolet
740 příspěvků moje polička 19. června 2023 10:30

4n4 jednou se mi oranžové tricko primychalo do černeho prádla, ve kterém bohužel zůstala černá intimka. Nepustilo to ničím, na závěr jsem na to rezignovane nalila savo a nic se nestalo, jen oranžová zbledla. Tak aspoň černé intimky jsem zakázala kupovat a používat. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. června 2023 13:27

wendulka   Tak super, že se to našlo, kamarádka měla autonehodu a kvůli rentgenu jí sundali všechny šperky, už se nikdy nic nenašlo. A vloni jsme dělali svatbu, kde se ztratila velká krabice cukroví. 

Offline RoSa
10066 příspěvků moje polička 19. června 2023 13:37

Kan rentgen snad jde udělat i se šperkama, ne? v akutní situaci tuplem... mám od zlatníka napevno přidělané náušnice a nikdy nebyl problém, jen jsou pak na snímku vidět

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. června 2023 13:42

RoSa Já vůbec netuším, říkala kvůli rentgenu. Osobní zkušenost nemám, rentgen jsem měla někdy v osmi, ruku.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. června 2023 14:15
Reakce na RoSa:

Kan rentgen snad jde udělat i se šperkama, ne? v akutní situaci tuplem... mám od zlatníka napevno přidělané náušnice a nikdy nebyl problém, jen jsou pak na snímku vidět

Já mám čerstvou zkušenost z letošního ledna, kdy se dělal o rentgen a CT hlavy a naušnice sundali pří příjmu a mně je pak předala sestra na JIP. Nešlo sice o nehodu, ale obojí bylo provedené rovněž v akutní situaci.

Offline RoSa
10066 příspěvků moje polička 19. června 2023 14:21

nevim... mně dělaj občas rtg u zubaře... mašinu jim to nezničí a snímky jsou normální

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. června 2023 14:46

RoSa V akutnim pripade se na CT/rtg vse sundava. Hlavne retizky, nausnice nevadi tolik, ty neprekazi. Jde o posouzeni hlavne traumatu krcni patere. Retizek proste vadi. Veskere kovy delaji artefakty, nejde pak dobre posoudit treba ev.fraktura. Ztratit by se nic samozrejme nemelo. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. června 2023 16:38

Jos Měla od pásů pohmožděný celý trup a od airbagu rozraženou pusu, pomlácená moc nebyla, do sanitky šla po svých, nejhorší byl krk, levé rameno a klíční kost.

Já mám k těm šperkům na pevno velkou averzi, viděla jsem natržené lalůčky uší i vyžraný prstýnek vlivem vápna, na maso, sundat to moc nešlo, protože šlo o ocel, tu teda taky nemám ráda, protože k sundání nestačí zlatník a pilka na prstýnky.