"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:05

ach jo, proč mi to děláte. už kdysi jsem na hermesem slintala, od té doby tam raději nelezu...a teď zas....ach jo,a le talíř za 6000 fakt nemůžu kupovat, leda jako umělecké dílo na zeď 

Offline tarra
340 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:11

Však jak už tu byl zmíněn starý porcelán, pokud by k tomu obdarovaný měl nějaký vztah, netřeba si pod tím představit vždy sto let staré kudrdlinky, ale kolem 60. let se dá slušně ulovit:

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:12
Reakce na tarra:

já se přiznám, že bych vůbec nevěděla, co s tím. Z hrnků se zlatem bych byla vyloženě nešťastná, to se nedá ani strčit do myčky.

Ale moc se mi líbí ten kubistickej porcelán od dzizisketa 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:14
Reakce na :

RL by se myslím designově líbil...

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:14
Reakce na tarra:

ten první černý je taky super... co to je?

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:15
Reakce na Jiná Realita:

tak jestli vlastní zkušenost, tak by mě šlak trefil (šlo to reklamovat?).

Ano, vlastni zkušenost. Reklamovat to nešlo, bylo mi řečeno "je to uvedeno jako do myčky vhodné", koupili jsme si pár dalších kousků, stalo se to znovu. Přikládám foto rozdílu mezi hodně a málo používaným talířem. S tímhle končím, ostatní myju v ruce. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:17
Reakce na Potrefenáhusa:

já se přiznám, že bych vůbec nevěděla, co s tím. Z hrnků se zlatem bych byla vyloženě nešťastná, to se nedá ani strčit do myčky.

Ale moc se mi líbí ten kubistickej porcelán od dzizisketa 

mně také,  a mají tam i tento, ten se mně líbí  moc, ale nemůžu najít, jestli je to velikost na espresso..

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:18
Reakce na Victoria:

hm, takže zákaznický přístup mají teda lepší v každém noname krcálku tady v okolí  

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:23
Reakce na Jiná Realita:

Tak účty jsem už neměla, myslím, a možná že to bylo tak na hraně těch dvou let záruky. Ono se to nestalo hned, začlo to blednout třeba až po roce, ale tak drahý porcelán po roce nevyhodím, počítám, že vydrží déle a když se řekne, že do myčky může, tak předpokládám, že může a pořád bez ohledu na čas...

Offline tarra
340 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:23
Reakce na Berta:

To jsou všechno hrnky kolem 60. let, ten první černý polská výroba, ostatní česká. Ten první jsem bohužel nenašla ke koupi, jen obrázek. Spíš jsem tím jen chtěla říct, že pokud by tento způsob (použitá věc) nevadil jako takový, ani ty návštevy antiků nejsou k zahození a někdy se tam na tu pravou wow věc opravdu narazí.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:29
Reakce na tarra:

jj,   budu  muset ty starožitnictví prolézt..

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:29
Reakce na Victoria:

no já bych u tak drahého porcleánu čekala, že bude ještě pro mé pravnuky herdek! a to při využívání možností, které garantují, ne že budu raději mýt v ruce nebo se na něj jen dívat.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:35
Reakce na Berta:

Villeroy Boch? ale nevim, jestli neni uz moc proflakly

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:36
Reakce na Jiná Realita:

Chápu vás, mám to stejně, ale myslím, že to Hermes dost vystihuje. Co mám zkušenost, dělá především krásné věci, ale úplně praktické nikoliv. Tašky jsou fajn i s patinou, ale můj názor je, že cena odpovídá značce, nikoliv vždy nějak výrazně zvýšené kvalitě. Mám v paměti pánské manžetové knoflíčky, které padaly z manžet, držely jen tak deset minut, jakmile se začal muž více hýbat, prostě spadly... ten, kdo je navrhl, je nemohl mít delší dobu na sobě.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 18. července 2017 13:53
Reakce na Victoria:

Uf, tak to me odradilo. chtela jsem prave porcelan, ktery muzu dat v pohode do mycky. Doma mam par uzasnych kousku s platinou, u kterych vim, ze je musim myt rucne, ale vsechno ostatni chci prakticke. S Hermes porcelanem zkusenost nemam, takze diky za upozorneni! 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 18. července 2017 15:04

Na jidlo mam nejradsi ciste bily porcelan, ale hrnky kupuju ruzne. Z Anglie mam ty s platinou, jsou z male manufaktury. V Hong Kongu jsme byli v poslednim zavodu, kde jeste rucne maluji vsechny vyrobky - odbiraji od nich vsechny hotely. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 18. července 2017 16:12

Tak v čechách by som malý výber porcelánu neočakávala, možno stačí obehnúť pár obchodov.

Ja obzerám toto (aj keď teda ja potrebujem skôr misky), autorka mi tvrdila, že určite umývačku prežijú, ale zatiaľ to vyskúšané nemám:

https://www.kla-si-k-a.com/project03

No a toto sa mi ešte páči, ale tam som sa zatiaľ nestihla pýtať:

https://www.sashe.sk/bisqit

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 18. července 2017 17:01
Reakce na Unnamed:

Ten hrneček na předposledním obrázku je moc pěkný.