"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2022 14:46

JankaM můžeš to zkombinovat se slevou 3 za 2, to je na některé věci pořád. Ale těch 20% mi to nikdy neodečetlo ze všeho, vždycky jeden výrobek zůstal za plnou, i když jsem zkoušela různé kombinace.

Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 15:05
Reakce na JankaM:

Kvůli vám teď potřebuju taky legíny z lindexu nedávala jsem pozor, je ještě nějaká sleva teď mimo té 20% na stránkách? Děkuji 

​Neco se da jeste nahnat, pokud vyuzijes akci 3 za 2. Ja brala zásobu zateplenych legin a misto cca 400 za kus me vysly ctvery na necelou tisicovku. 

Offline JankaM
3108 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 17:58

Evaeva Myrtila děkuju, nic z akce 3za2 nemám vybráno. Chci holčičí legíny asi 140, 146 a jedny klučičí kalhoty, sleva 20 % jde na vše co jsem vybrala.

Offline Fleur blogger
6855 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 19:01
Reakce na RoSa:

tak jsem si taky zkusila nákup na eobuv, a žádný heslo se tam nezadává: ta červená částka je už po slevě, která je různá... "až do -33%"... moje kabelka měla jen -23%

​U mých bot bylo uvedeno, že na ně může být sleva až do -33% v rámci Dnů Marianne, která se uplatní po zadání kódu; cena byla uvedena černě. Pak po několika marných pokusech zadat kód to hlásilo, že je neplatný; načež se to konečně načetlo, ovšem asi na pikosekundu; sleva činila oněch 30%, ale při platbě se strhla ta původní vyšší částka.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 16:25

jeden z kategorie extra blbych, asi na Len ?: ty doury po osmickach uz me vicemene neboli, zato me boli jakoby vsechny stavajici zuby, nebo celisti, ci co. treba jako pri chripce nebo pri ofouknuti.. jako neni to nic k nevydrzeni, pokud je to bezny hojeni tak v poho, ale zdali?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 18:26

viktorka_od splavu Nejsem Len, ale já měla i uzliny jako při chřipce asi měsíc po.

49366 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 18:30

Kan no tak to me jeste nejmin 14 dni ceka:-/ diky!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 18:34

viktorka_od splavu Každý to má jinak, fakt. Jestliže nemáš teplotu, moc extrémně to nebolí, tak to chce čas a hlavně klid. Jo a u nás dnes teda hodně fouká, tak na to taky pozor.

49366 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 19:11

Kan hm ja myslela ze jsem k tomu nachladla klid uz bohuzel nehrozi

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 22:58

viktorka_od splavu mna tiez po vytrhnuti zubov (naposledy stvorka a patka kvoli strojceku) bolelo v podstate vsetko okolo vratane krku a nabehnutej uzliny, ale mesiac to u mna nebolo, tak nech to rychlo prejde! 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 00:21

viktorka_od splavu To není blbej dotaz. Někdy se to stává. Může to být jak namožením svalů v okolí pusy, to může bolet fest. Ty už máš ale déle po extrakci, jestli se nepletu, to by se ozvalo už dřív. Ony ty extrakční rány ale jsou nechráněný místo pro vstup infekce a ty zuby pak bolet můžou, někdy jsou i nateklý uzliny. Snaž se být celkově v klidu, jak to jen půjde. Kdyby se to výrazně zhoršilo, kontaktovala bych lékaře, ale s největší pravděpodobností to odejde samo. Ať jsi brzy v plné síle.

49366 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 06:08

Len dekuju moc!

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 12:35

Len dovolím si obťažovať aj ja. Práve cestujem z kontroly, čo mi 2 týždne dozadu vytrhli sedmičku.  Dali preč stichy a zistili, že je tam hnis,  predpísal mi Dalacin.  Ale len na 5 dní.  Nie je to málo? Ten hnis tam bol viac ako 5 rokov, skončilo to vytrhnutim zuba, a je tam stále ešte niečo. 

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 12:42

letfenixa a ani ti to necistili a nedali dren?

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 12:44

Kokoska nie. mám to pekne a nemám si vymýšľať 

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 12:45

letfenixa Mas tam hnis a mas to pekne, super.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 12:48

viktorka_od splavu Soucítím, já si tenhle rok připadám u zubaře pravidelně jak fňukna největší , sice mám zuby mizerný, ale nebyl aktuální kaz, nebyly nateklý dásně, na rentgenu žádnej zánět, a bolest mě běhala po celý puse od jedněch zubů k druhým. 

Herbadent na vyplachování máš? Je to sice totáčová klasika, ale myslím, že mi z těch různejch přípravků ulevoval nejvíc. 

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 12:52

Já mám dotaz asi především na místní lékařky. Ounz , mirajo , marieu a další. Prosím vás, vadí tělu, když bych dlouhodobě užívala nějaké množství (třeba půl lžičky denně) jedlé sody? Potřebovala jsem urgentně vyřešit jeden zdravotní problém a s ním zmizel i druhý. Vyzkoušela jsem opakovaně a funguje to :-). Díky

Offline mirajo
2672 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 13:42

999 Půl lžičky denně by mělo být ok. Z nejčastějších nežádoucích účinků mě napadá průjem /podobně jako u jiných léků na pálení žáhy, pokud jich někdo vezme moc/. V pravidelných větších dávkách by to mohlo změnit hladiny iontů v krvi a pH a od toho by se odvíjelo to ostatní...víc třeba tady https://www.umimeporadit.cz/jedla-soda/. Je tam i odkaz na otravu jedlou sodou v angličtiněPřemýšlím, na co ti to mohlo pomoct, ale neloudím odpověď:)

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 13:44

letfenixa Ahoj, asi bych to potřebovala vidět, abych ti byla schopná říct přesně. Pokud je v ráně hnis, řeší se to spíš mechanicky (tzn. vyčistit lůžko po zubu co nejlíp a zase sešít), atb většinou nejsou potřeba. Bolelo tě to nějak výrazně, nebo to jen konstatoval ošetřující? Pokud je to zub se zánětem, kvůli kterému se nakonec extrahuje, vždycky se po vyjmutí zubu čistí ještě zubní lůžko a to obvykle stačí. Někdy se to lůžko může zanítit s hmisem, ale já jsem to třeba v praxi viděla jen jednou. Typická je spíš "suchá alveolitida", kdy to pekelně bolí, ale hnis tam není. Tvůj popis zní trochu podezřele, ale fakt se nechci vyjadřovat k postupu někoho jinýho, musela bych to vidět. ATB na 5 dní by měly stačit.