"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 13:47

Isca dekuju, no ja celkem nemam co vyplachovat, jestli tam neco zlobi tak uz to je pod tim zarostlym. letfenixa auvajs:-( no ja dostala Ospen, doktor rikal po 12h, v lekarne mi napsali po 8. tak jsem si rikala no super, cim vic tim lip.. akorat mi nedoslo, ze tu krabku tim padem budu mit za 4,5 dne vybranou

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 13:48

mirajo Díky, napíšu SZ.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 13:53

999 Prosim tě, kdybys po tom byla mladší a krásnější, tak bys nám to řekla vid. Jinak teda zajímavý....

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 13:55

Isca Neříkám, že je to tvůj případ, ale za těma záhadnýma bolestma zubů může být čelistní kloub. Ten může bolet buď jakoby u ucha, v místě osmiček, nebo může bolest putovat po celých zubech.
Mě začala boelt "osmička" někdy předloni pár dní před Velikonocema, byla jsem s ní u 3 zubařů, včetně pohotovosti, až ten třetí mi řekl, že je to čelistní kloub. Přitom já jsem to vnímala jako bolest zubu, přesně lokalizovanou, pak už mě chvílema bolela celá čelist, dokonce "zub" na druhé straně,  nebo mě pak bolelo oko, připadala jsem si jako blázen, nikdo nic nemohl najít.

Přijít se k tomu po dentální hygieně nebo nějakým zubařským zákroku, co trvá dýl, nebo psychickým vypětím, nebo si to člověk pořídí tak nějak postupně. Jeden z ukazatelů může být, že člověk začne míň otvírat pusu, nebo si najednou všimne, že má nepohodlně velký lžíce, nebo zisjití, že vlastně jabko je lepší si naporcovat než ho kousat, atd.

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 14:01

999 myslím, že půl lžičky denně by ti vadit nemělo, záleží na co to užíváš a předpokládám, že doktor tě viděl, aby vyloučil případný chorůbky - abys jako neřešila sodou příznak něčeho, co se dá léčit jinak, což ale předpokládám nebude tvůj případ

edit: ale jako nějak dlouho bych to spíš neužívala.. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 14:09

Zina to mám já, pusu nedokážu už moc otevřít. V dospívání jsem s tím chodila k doktorům. Měla jsem nějakej gel, pamatuju si to už matně. Včera jsem seděla u zubaře skoro dvě hodiny (dělala mi dvě nové plomby) a už to bylo chvílemi dost utrpení.

Taky jsem měla otrlačenou hlavu, pak jsem dostala polštářek a bylo to lepší. No a ještě v kříži mě bolelo, já nenydržím normálně ležet dlouho natažená na zádech.

Je běžné, vrtat a dělat plobu takhle dlouho?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 14:22

Mulen Na takovou tu akutní bolest pomáhá suchý teplo a namazat voltarenem, dlouhodobě fyzioterapie přímo na to zacílená, ono to postavení čelisti může ovlivnit i zbytek těla, někde jsem na to myslím zahlídla studii.

2 hodiny na dvě plomby mi přijde strašně dlouho, i když se asi nedá říct, jak dlouho by to mělo trvat, tak já bych to takhle dlouhý nedala. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 14:25

999 nebyla jsem dostatečně rychlá a hlavně si ani nejsem jistá. Selským rozumem mi přijde, že by půl lžičky nemělo škodit, ale jestli dlouhodobě...? 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 14:26

Len mám to naopak, bolesť žiadna, len kopec hnisu. Tak budem dúfať, že antibiotiká zaberú. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 14:40

Zina byla to vymena starych podkazenych amalganovych plomb. Dlouhy to bylo pro me fest teda..

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 14:45

Len Ty jo, s tou "suchou alveolitidou" jsem jednou měla tu čest a bolelo to fakt jak blbec. A úplně jsem na to zapomněla , dokuds to nezmínila.

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 15:27

Mulen to je nejaky novy trend, vymenila jsem normalniho zubare z polikliniky za drahou kliniku a taky tam tak vysedavam

49366 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 15:32

999 ja teda odbornik nejsem, ale dlouhodobe bych se bala pokazenyho traveni. pac ta kyselina v zaludku ma svuj ucel.

49366 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 15:33

Mulen 2 hodiny s otevrenou pusou mne dela problem na zubni hygiene ta hodina. bych si minimalne nenechala delat vic zubu najednou, tlapkam a jdu si chvalit toho "obyc" zubare:-P

Offline mirajo
2672 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 15:37

Zina "Suchý lůžko" jsem měla po extrakci osmičky. Bolelo to dost, minimálně týden. Potřebovala bych vyndat ještě jednu, taky dole, u těch je to prý častější, tak se mi nechce. 

49366 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 15:42

mirajo ja to mam zasity, tak to asi nehrozi?

Offline mirajo
2672 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 15:45

viktorka_od splavu Vůbec netuším, zubům skoro vůbec nerozumím. Zašitý jsem to neměla, byla to otevřená díra po extrakci, která se zapomene vyplnit krví. 

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 16:14

marieu Ounz Díky za názor. Já jdu v polovině října na kontrolu na imunologii, tak se tam ještě přeptám. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 16:33

baltik viktorka_od splavu vy me desite. Ja prave menila zubare kvuli dceri. Nase stara zubarka byla pravy opak. Sup sup, amalganovou plombu a nazdar. Ja teda doufám, ze nerejzujou. Jak to mam ale poznat.

Zas patnactiletemu synovi nenasli kaz ani jeden, to me uklidnuje..

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 16:37

Mulen Mne ted zubarka delala jeden malej kaz cca tri ctvrte hodiny, je to mlada holka chvilku po skole, takze predpokladam, ze jede v tech nejnovejsich trendech. Naopak jsem byla prekvapena, ze minule jsem na hygiene nebyla ani pul hodiny.