"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 17:02

Zina Říkáš zánět čelistního kloubu? Tak pusu ještě otevřít můžu, ale lupe mi v něm..a občas píchne v uchu, a občas bolí i u obou těch kloubů  - a taky  mi včera večer asi trochu ulevilo, když jsem si tam namazala  Artrin. A jak to prosím poznal ten poslední zubař? Viděl to na rentgenu, nebo to nějak zhodnotil pohmatově, nebo podle příznaků? 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 17:10

V čem se prosím chodí na Dobešku na divadlo Sklep? Vůbec nevím, co na sebe a mám strach, že tam bude kosa.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 18:55

mirajo jo no, kazdopadne to byl pro me duvod proc si je nechat vyndat na specializovanem pracovisti u doktora ktery cely dny nedela nic jinyho, u beznyho zubare bych do toho nesla. a jeste furt tam jsou zjevne mezery

Offline mirajo
2672 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 19:12

viktorka_od splavu Tohle nebyla bezna zubarka, taky dela stomatochirurgii, i kdyz ambulantne, tomu suchymu luzku nezabranis, to neni jeji chyba. Boli to dost, ale osetrila mi to nekolikrat a za 2 tydny uz jsem o tom nevedela. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 19:14

Mulen mě taky dělá zubař plombu tak 40-60 min dle velikosti. Že začátku jsem si vždycky oddechla že má  po par minutach odvrtáno, takže dobrý a pak to tam vic jak půl hodiny lepí a otlačenou hlavu mám vždycky hrozně

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 19:23

Vari ta moje zubarka si vola po odvrtani kontrolu, ale jestli je taky tesne po skole nedokážu odhadnout.

Sairon Polstarek vcera hodne pomohl.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 19:28

Naše zubařka i hygienistka pokládá, takže celou dobu ležím a vůbec netuším, jak dlouho co trvá, nebolí mě záda a nemám ani otlačenou hlavu. Ale mimo kanálků pod mikroskopem a dostavby zubu, když jsem tam kdysi přišla, mi nikdy nic nedělala. Zase to bylo tak na dvě hodiny.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 19:41

Mulen Ja si ji vygooglila, vybehlo mi, kde a kdy studovala :-).

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 20:10

Renusatko mne je teda jedno jestli sedim nebo lezim, ale ta otevrena pusa mi vadi, proste me boli "panty"

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 20:18

viktorka_od splavuS tím asi problém nemám.

Teda mimo začátku toho šíleného zánětu, kdy jsem po zákroku nemohla otevřít pusu ani na cm Ne bolestí, ale vůbec to nešlo. Ona mi řekla ať to trénuju. Došla jsem tam s tím, že teda tak ten centimetr a zubařka hlásí, že je to super, že většina lidí nezvládne ani to. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 21:00

Vari aha

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 22:38

Potrebovala bych tip na dobrou a hezkou restauraci v Brně. V pondeli mam promoci a jeste nevime, kam pak s rodinou (9lidi) pujdeme na obed. Manzel prosazuje Valorii, Noems Arch atd., ale jednak bych chtela, aby to bylo o trosku levnejsi, a taky v techto restauracich si uplne nevyberou ani nase deti, ani nasi rodice, spis jen my. Chtela bych, aby to bylo fakt hezke s atmosferou a dobre a napadite varili, ale zase ne az moc kreativne. Z brnenskych restauraci takove (vyssi?) stredni tridy me vubec nic nenapada...

Predem moc diky za pripadne tipy, zacina to uz dost horet! 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 23:48

Lav Ja ti neporadím, ale rozhodně ti musím poblahopřát.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 01:02

Mulen Normální to je, ale já to třeba moc nedělám, nechávám si tak max. hodinu a půl, protože je to fakt hodně dlouhý. Na jiný zákroky to ale nutný je, a snažíme se všemožně to pacientům zpříjemnit. Mezi zuby se může dát takový kousátko, takže pak čelist drží otevřená pasivně a nemusíš tolik namáhat žvýkací svaly. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 06:24

Len prosím tě, když mám zatím všechny bezproblémové osmičky, nechala bys je preventivně vytahat? Pravda je že se mi mezi 7 a 8 blbě čistí a možná by se mi trochu upravil i ten předkus

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 07:02

Len kousátko jsem dostala, ale nešlo mě polykat, tak jsem ho odmítla. ALe jinak nejhorší je stejně ten zvuk vrtačky. Ze začátku mívám úplně klaustrofobní pocit, že nebudu moc dýchat a polykat, pak to naštěstí přejde. To je tou plachetkou myslím.

Ten zub předtím trval něco přes hodinu, tak to snad byla vyjímka..

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 08:04

rasaNori nie som teda zubar ale predkus sa sam asi nenapravi.  Horne osmicky mam vytrhnute uz roky a zuby sa mi aj tak posuvali stale dopredu.  Nakoniec mi museli aj tak vytrhnut stvorku a na druhej strane päťku, lebo tak dozadu posunut zuby by vraj trvalo roky a s mensou uspesnostou. Teraz by sa mi osmicky hodili, moc tam tych zubov neostalo :) Ten strojcek si nakoniec zamietla? Ak nan stale planujes ist, asi by som s trhanim pockala nech neprides nakoniec o styri zuby jak ja :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2022 08:27

rasaNori mně trhání zubařka nedoporučila, pokud nedělají žádný problém, nebolí, nerostou do jiných zubů,... Taky se mi zuby do čelisti nevejdou, ale samotné vytržení by na srovnání nestačilo.

Offline Blaire
76 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 08:42
Reakce na Lav:

Potrebovala bych tip na dobrou a hezkou restauraci v Brně. V pondeli mam promoci a jeste nevime, kam pak s rodinou (9lidi) pujdeme na obed. Manzel prosazuje Valorii, Noems Arch atd., ale jednak bych chtela, aby to bylo o trosku levnejsi, a taky v techto restauracich si uplne nevyberou ani nase deti, ani nasi rodice, spis jen my. Chtela bych, aby to bylo fakt hezke s atmosferou a dobre a napadite varili, ale zase ne az moc kreativne. Z brnenskych restauraci takove (vyssi?) stredni tridy me vubec nic nenapada...

Predem moc diky za pripadne tipy, zacina to uz dost horet! 

​Co Element?

Offline mirajo
2672 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 08:50

rasaNori Taky bych na preventivní trhání nešla. Horní mám bezproblémové, tak neřeším, dolní byly částečně v dásni, za tím už vytrženým chobot, který nešel čistit, zub spravovaný...zazlobil samozřejmě pravidelně před dovolenou. Proto šel ven a ten druhý by si to taky zasloužil. 

bram Úplně v čemkoli a svetr po ruce. Už je to ale hodně dávno, kdy jsem tam byla na Radúze, tak si teplo/zimu vůbec nepamatuju