"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Len
2673 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 14:52

Karja Lav viktorka_od splavu Chodila jsem na fyzio přímo k odborníkovi, co se specializuje na čelistní kloub, spolupracuje s Dr. Machoněm, který se tím zabývá v čelistní chirurgii. Taky jsem se tam dostala náhodou přes bolesti hlavy a jsem nejvíc nadšená, naučil mě nějaké triky. Párkrát jsem díky tomu někomu i akutně pomohla v ordinaci a několik pacientů jsem k němu směřovala, a odezva byla zatím vždycky výborná.

Stomatologové by měli čelistní klouby taky vyšetřovat, ale upřímně skoro nikdo to nedělá, protože se to pořádně neučí ani na fakultě a vůbec je to oblast mimo zájem většiny, prakticky nejsou ani odborné přednášky na tohle téma. Hodně se ale diskutuje vliv postavení zubů na celkový stav těla (postavení páteře zvlášť) a tam jsem byla hodně překvapená, jak velký vliv to má.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2022 15:03

Karja to je zajímavý! A jak se to rehabilituje?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2022 15:05

Len to mně říkali už v dětství, že plochá noha, "křivé" záda a křivé zuby jsou spojité nádoby. Tak nevím, jestli mám ploché nohy, protože jsemnechtěla ty rovnátka nebo jestli, když budu cvičit na záda, srovná se i zbytek

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 15:22

Evaeva hele né zuby se fakt nesrovnají to mám vyzkoušený

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 15:22

Len Tak to jsi dobrá já jsem o tom dneska slyšela prvně,

Jdu za měsíc tak budu hlásit jak to funguje

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2022 15:37

viktorka_od splavu no mně se nepodařilo srovnat ani záda ani ty nohy, no

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 16:46

Len my jsme se to učili při Jógové terapii na ftvs. Zjednodušeně, jsou čtyři místa v těle, kde jsou svaly vodorovně. Ústní dutina, bránice, pánevní dno a chodidla. Ty jsou propojeny svalovými řetězci a když je v těch vodorovných platformách někde něco v nepořádku, řetězí se to do celého těla. Dávali nám za příklad i dlouhodobě neřešený zubní kaz. Bylo to hrozně zajímavý a úplně to dávalo smysl.  

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 16:55

mirajo díky za tip, nakonec jsem si ve svetru, širokých kalhotách a lodičkách na nízkém podpatku připadala lehce overdressed :)

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 17:32

Evaeva Podobne jako jiný části těla. Masáže k uvolneni, ,,cviky,, na doma a tejpy. 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 17:53

Lav ještě mě napadlo Jakoby, ale nevím, jestli už nejdu s křížkem po funusu

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 18:03

Moc vsem dekuji za tipy! Peclive to prochazim, ale zatim z toho nic nevykrystalizovalo, takze kdyby byly jeste dalsi napady, tak prosim sem s nimi. Narazim porad na to, ze nase spolecnost bude dost nesouroda, co se tyka chutovych preferenci. Treba ta Trattoria Castellana by me dost lakala, ale maji to ocividne postavene hlavne na testovinach, tak to by vsem nesedlo. Podivam se na to Jakoby, to me taky napadlo, ale nikdy jsem tam nebyla...

Offline mirajo
2672 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 18:22

bram To je moc zajimavy, ty vodorovny svaly! Ja na zapojeni celistnich kloubu do celyho systemu patere od hlavy az po kostrc narazila, kdyz jsem si kdysi davno neco zjistovala o kraniosakralni terapii. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 18:49
Reakce na barbucha:

​Mně přikázali brát antibiotika už den před trháním, díru mi pečlivě vyčistil ještě na sále a nebolela mě pak vůbec, jen trochu tvář zvenčí.

​mne to trhali nečakane a antibiotiká (ako som bola informovaná) sa už profilakticky nedávajú,  čaká sa na zápal a ostrú bolesť vystrelujucu do spankov

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 19:19

Isca V mém případě to nebyl zánět, jenom to bolelo jako blbec, pravděpodobně v důsledku svalovýho spasmu, ale dívám se na příznaky u zánětu a je to podobné. Bolest střílící do ucha je u toho taky, stejně tak to lupání. Ještě se můžes postavit před zrcadlo a pomalu otevřít pusu tak, že spustíš dolní čelist. Když zlobí kloub, tak pusa často jakoby ujíždí do strany, takře při otevření pusy ti dolní část pusy ujíždí trochu jinam, jako se někdy kreslí  komiksové postavičky. 
Zubař to odhalil myslím díky tomu, že se nad tím zamyslel. Já jsem tvrdila, že je to na osmičce, tak předchozí dva hledali kaz nebo zánět dásně, tady ten řekl, že si je jistý, že od zubů to není, pak mi dal zrcátko a ukázal mi, jak mi pusa ujíždí stranou.

V Praze někde u Želivského byl doktor, který se na to specializuje.  Mně doporučil to 3x denně lokálně nahřát suchým teplem, 2x za den namazat Voltarenem a 5 dní na to užívat Guajacuran, kterej pomáhá při napětí kosterních svalů (je bez předpisu, ale má se jíst jen omezenou dobu). Na to nahřívání by to ale asi chtělo vyloučit zánět.

Edit: Ten doktor jsem MUDr. Machoň, co o něm píše Len (jsem ten příspěvěk nějak přehlídla).

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 21:34
Reakce na mirajo:

bram To je moc zajimavy, ty vodorovny svaly! Ja na zapojeni celistnich kloubu do celyho systemu patere od hlavy az po kostrc narazila, kdyz jsem si kdysi davno neco zjistovala o kraniosakralni terapii. 

​já byla se synem na osteopatii a mimo jiné mu koukal do pusy na postavení zubů. Takže potvrzuji. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 21:38

Bránici mi teď rovná fyzio a je to veliká legrace. Dneska jsem byla na poslední 10 hodině, a kontrolu mám až za týden a půl, a uvažuji že si řeknu ještě o navýšení...

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 22:49

Lav ad restaurace po promoci: napadá mě K1 Steakhouse na Bubenickove, kavárna Era (jídelníček omezeny, ale místo je krásný), Padagali na Kotlarske (to je teda indická, jestli se trefí do vkusu), Butchers na Dobrovského.

Offline Amy_Mee
168 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 08:25

Holky, prosím vás, nemáte náhodou někdo kódíček na slevu na aboutyou? 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 09:58

Amy_Mee pošlu SZ

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 10:39
Reakce na letfenixa:

​mne to trhali nečakane a antibiotiká (ako som bola informovaná) sa už profilakticky nedávajú,  čaká sa na zápal a ostrú bolesť vystrelujucu do spankov

​Zánět jsem tam už měla, a bolest mi vystřelovala všude, až do uší. Děs běs.