"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Makara
3654 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 22:15
Reakce na JankaM:

Adjustační ponožky, máte někdo? Zkušenosti? 

​Mám na doporučení fyzioterapeutky. Používám zřídka, ale mírné zlepšení jsem pocítila. Jestli je to důsledkem jejich používání, za to ruku do ohně nedám, ale každopádně je to příjemné. Hlavně když je sundám . Ale o tom to je - uvolnění do fyziologické polohy po původním "týrání" v úzkých botách nebo na podpatcích nebo dlouhou zátěží.

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 09:34

geekygirl ďakujem za odpoveď. Dúfam, že v piatok budem múdrejšia. Doktorka na genetike má ordinačné hodiny, tak som zvedavá, aký bude postup, doba čakania, atď. 

Tu sa naozaj človek dozvie všetko. Ďakujem za odpovede a podporu  extra vďaka Annegret

Offline Marbuša
1425 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 09:38

Makara Já si je koupila a dopadlo to, jak jsem tušila. Většinou si je zapomenu vzít. A když si je vezmu, tak někdy vydržím půl hodiny,  někdy hodinu, na delší čas jsem se nedostala. Takže zatím žádný výsledek vidět nemůžu. Moje fyzioterapeutka to ani neznala.

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 10:55

pecka držím palce

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 14:51

JankaM koupila jsem mamce loni a po počáteční nechuti si je nasazovat na ně teď nedá dopustit. Má už 2x odoperovane krecaky a prý jí ulevují od bolestivých a těžkých nohou po pracovnim dni. Já je mám taky, ale jelikož jsem lempl a vzpomenu si na ně tak 2x do měsíce, tak žádný efekt nepozoruju. A byly dost drahý teda, na to, co to je.

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 15:43

letfenixa vďaka

Offline Monulinecenka
409 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 14:16

Zdravím, poradil by mi někdo dobrou hořkou horkou čokoládu (pro přípravu nápoje)? Nedávno sambovi zachutnala taková čokoláda v kavárně (byla tuším 72%, bohužel si nepamatuju název), chtěla bych mu udělat radost pro stromeček. Děkuji.

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 14:27
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 14:28

Monulinecenka Ajala je dobrá, dražší teda, ale zas jestli to je pod stromeček... 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 16:57

pecka chodím sem do vlákna jen s občasnými dotazy, tak jsem ani netušila, s čím se potýkáš... moc ti držím palce.

Jdu s povrchnějším dotazem, jestli nemáte tipy, co momentálně (zítra) podniknout v Praze. Výstavy, kino, cokoliv. Děkuju předem.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 17:08

Nedávno se tu řešila už v nevím jakým kontextu péřová peřina ... Mám problem se svoji letitou. Je prošívaná, ale ve střední části už je toho peří nějak málo, všechno se to nějak přesypalo do těch boků. Část už je taky v čoudu, protože na několika místech jsem objevila malinké dírky, nevím od čeho, kterýma to peří asi taky pomalu utíká. Má cenu to nějak řešit - dá se to někde opravit/přešít, nebo se na to mám vykašlat a prostě koupit novou? 
Za perovy deky je to teda pálka, ale asi nebude zbyti, zkusila jsem teď několik noci spát pod muzovou sice teplou, ale z dutyho vlákna a mne je v tom proste zima, jak to jakoby nepřilne k tělu ze všech stran

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 17:15

MP Meri Nechat přešít, peří vyčistit, případně doplnit. Je to taky pálka, ale aspoň ekologická, myslím.

Na péřovou taky nedám dopustit, mám dvě, jednu letní (ložnice je chladná i v létě) a teď obrovskou tlustou kachní zimní. V ložnici netopíme vůbec, ale ve dvou je nám pod ní i horko, když jsem sama, je mi akorát. Tu peřinu miluju. Ještě chci dopořídit péřové polštáře.

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 17:39

MP Meri da se to nechat presit, plus vycisteni. Co chybi, doplni. Uvažovala jsem o tom, ale nakonec necham presit jen polstare, perina bude nova. Zrovna dneska si je vyzvedli :)

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 17:51

MP Meri Já jsem si nechávala čistit a nově ušít peřinu tady. Tak si prohlídni ceníky a můžeš se rozhodnout, jestli ti to za to stojí.

Offline continuity
43175 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 19:14

MP Meri k tomu čištění. Většinou se zjistí, že toho peří je málo. Bylo by ideální, kdybys někde ( třeba u rodicu) splašila ještě jednu starou peřinu nebo polštář, pak z nich lze často udělat jednu zimní. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 21:44

Díky za tipy, prozkoumam to! Blby je, ze neznám původ, vůbec nevím, co v tom je vlastně za peří. Jinak si skoro myslím, ze to ani není potřeba čistit, relativně nedávno jsem ji prala a susila v susicce a čas od času to dělám, otázka je, jestli to nebudou chtít udělat i tak ... ale zkusím tam zavolat a poprat se. 
To peří v tom je takové lehoucke, nepichave, z dětství si pamatuju takové neprijemne ostré kousky, kdy mě píchala perina i polštář.

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 21:45

MP Meri to bylo špatně sedrané

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 21:48

SunEclipse Je to možné. Já si jen pamatuju, jak jsme se bavili tím, ze jsme z toho tahali za konec normálně regulérní pericka

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 21:54

marieu Kunsthalle, Mucha... a zajít nekam na husu :)

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 23:17

marieu vďaka Genetičke mám volať budúci týždeň (asi toho mala dnes veľa). Mamina má výsledky, ktoré sú do sťažovacieho vlákna ale život je boj a veríme, že túto bitku vyhrá.