netušíte, co blbne na stránkách douglas? objednávám balíček věcí od ordinary, mají na to 30% slevu, viditelné ceny jsou ty po slevě, ale když dané serum rozkliknu a hodím do košíku, je tam cena bez slevy. Poněkud mě to štve, dělám něco blbě? Je potřeba být členem něčeho či co?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Catherinne I Weleda SkinFood je na tohle dobrá, promašťuje fakt hodně a celkem rychle se vstřebá.
Jak se přenášejí plané neštovice? Rámcový mechanismus si najdu, ale prakticky: mám jet za přítelem, který měl na víkend teď syna s podezřením na neštovice. Já neštovice neměla. Syn odjel dnes ráno, já bych tam přijela dnes večer. Můžu se nakazit? Třeba v posteli? Kluk spí s tátou a já taky samozřejmě :))
mitford sister nejsem sice žádný infektolog, ale mám za to, co jsem se tak kdysi dívala, abych tušila, co dělat u dětí, že pokud partner hodí veškeré ručníky, povlečení a spol. do pračky, tak by ti nic hrozit nemělo. a to teda ještě za situace, kdy by měl syn už fleky, ze kterých se dá nakazit, pokud tam je jen nějaké podezření, že by mohl neštovice mít, tak já bych na návštěvu jela, přijde mi to velmi nepravděpodobné.
mitford sister nech se naockovat, jakoze pokud te nekde vezmou v ockovacim centru/u doktora a naockujes se dneska a nebo jeste i par dni po ty navsteve, tak i to je funkcni ochrana. Plus teda bych to vubec neriskovala ani do budoucna bez ockovani, to chytit nechces. Taky jsem se kvuli tomu vloni nechavala ockovat.
Malenge on neumí prát! :DDD právě mu tam jedu vyprat, mimo jiné :) ale sundat povlečení a nastrkat je do pračky bude umět. díky!
711990 no jo, už jsem o tom kdysi přemýšlela a měla jsem to sfouknout za koronáče, jsem blbá. kouknu se po možnostech, ale jsou tady další faktory, včetně času, který mi to komplikují.
mitford sister Neštovice můžou být infekční cca 2 dny před výsevem vyrážky a pak dokud puchýřky nezaschnou. Přenos přes předměty možný je, ale pokud většina už bude v pračce, tak tím tu pravděpodobnost hodně snížíte. Určitě nechtěj souběh očkování a infekce, to není dobrý nápad. Tohle není pasivní imunizace jako když se zraníš a dostaneš protitetanovku, tady potřebuješ aspoň 2 týdny, aby vlastní imunita na vakcínu dostatečně zareagovala.
Výhledově bych si nechala nabrat protilátky, mám je, aniž by si někdo v dětství všimnul, že jsem neštovice prodělala, je to celkem běžné. Pokud je mít nebudeš, pak bych zvážila očkování.
mitford sister Ted mozna nesezenes vakcinu, mely vypadek vyroby, mne doktorka doporucila pockat po novem roce, ze snad zase budou.
Děkuju. Myslela jsem si to.
Mám dotaz: máte zkušenost, že příbuzní (bez dovolení!) foti/filmují vaše děti a dávají to na socsítě!?
Marielle No to bych si nikdy nedovolila. Dala jsem si na FB jedinou fotku neteře, když se narodila a to jsem se ptala. A to platí nejen u dětí, ptám se případně i dospělých, kdybych je někam chtěla vyvěsit. Kdyby šlo o moje děti a nechtěla jsem to, tak se 100% ozvu.
Kora já měla covid teď, byla jsem doma, mladší dceru jsme nechali taky, ona se pořád objímá s kamaradkama, starší syn do školy chodil.
Decka to nechytli, manžel pozitivní byl, ale měl jen rýmu. Jen já měla horečky a teď v noci mě bolí záda kolena a kotníky. Ale šíleně ![]()
mitford sister Hele, a co konrténě teda neumí, otočit kolečkem, nebo zadat něco na digi displeji? Zajímalo by mě to, protože se s tím potkávám docela často, že chlapi, kteří jsou obecně pokládáný za techničtjší typy, považujou praní za nějakou formu magie.
A vlastně u nás to bylo vlastně taky, teď jsem si vzpomněla, že jsem před plánovanou 3týdenní hospitalizací musela s mužem sejít do skleap a ukázat mu, že má to kolečko otočit na mix a nemíchat černý se světlým, hroně se divil tomu, že je to tak jednoduchý.
mirajo u nestovic ale opravdu lze funkcne ockovat po setkani s virem, do 3 dnu po kontaktu 90% zabrani rozvoji a na 99% tezkymu prubehu, do 5 dnu je to 67%
711990 Tak asi díky té inkubační době, která je 2-3 týdny, vidíš, to mě nenapadlo, že by to pro rozvoj postvakcinační imunity mohlo stačit!
mirajo Ja jsem to cetla na IG u ORL nejen pro deti (mimochodem byvala prispevatelka na MP:)) taky by me to jinak nenapadlo smao od sebe
Zina Hele, ja doted pamatuju, ze jsem sambovi naskladala pradlo do pracky, zapnout ji zvladnul, ale nedal tam prasek. U dalsiho pokusu mi volal, ze ten prasek nemuze najit, v ty dobe jsme meli nejmensi koupelnu ve stredni Evrope a prasek byl hned vedle pracky...
Zina u nás je problém to roztřídění podle barev a materiálu, to je fakt nějaká naprostá slepá skvrna
Zina můj muž má hrůzu z třídění prádla. Takže když doma najde připravenou kopičku, tak jí do pračky dá, akorát se zeptá na kolik to má zapnout. Do sušičky přendavá samostatně.
Zina řekla jsi to přesně - forma magie :) že prý jen já mluvím řečí tajemné bílé kostky :))
částečně se to asi naučit nechce, protože nemusí - když jsme se seznámili, pračku neměl (prala asi maminka jednou za čas a něco šudlal v lavoru, se nepamatuju), pak pračku koupil, ale to už jsem jezdila a tak, vybavena unikátními jazykovými znalostmi, peru já. buďto u něho nebo nechává prádlo u mě. ne nějak systematicky, že by přivážel pytle špinavýho prádla, ale prostě něco tady svlíkne a vyloví z auta, a odjede v čistým nebo, když není vypráno, v tom nejmíň špinavým
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.