Jimik Ten morfin je porad strasak, opiaty obecne. Kamaradka ted byla na internistickem kongresu a porad je velky problem, aby terminalne nemocni meli jim adekvatni analgezii. Proste jsou poddavkovani. Maximalni davka opravdu neni, samozrejme jsou urcita casova schemata, ale neni to aplikovatelne na kazdeho. Problem je, ze pri velke davce morfin (a opiaty obecne) zpusobuje utlum az zastavu dechu, ale to uz musi byt....a jeste je to vetsinou po podani primo do zily, pri subkutannim podani se vstreba pomalu a riziko je male. Moc doufam, ze uz to ma maminka nasazene na miru a bude aspon v ramci moznosti lepe.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Emerald musím se přiznat, že já bych tě doktorce a sestřičce co k nám přišly ruce libala, jak neskutečná změna to je. A to nemluvím jenom o tom, že už maminka nemá ty šílené bolesti, což je to hlavní, ale odbřemenily mě i v takových napohled drobnostech jako je třeba shánění léků. Ono se to nezdá, ale sladit nutnost podávání morfinu, dojezdovych časů k lékařům a čekání u nich s potřebami dvouletého kluka, který v tom lítá se mnou je docela logistický oříšek a já teď místo tohoto úprku můžu být s mámou, nebo s juniorem aniž by mi za krkem seděly výpočty do kdy nám které léčivo vydrží. Jinak bych včera jela naše tradiční kolečko, protože ne každý může předepsat všechno, opiáty mi nikdo nenapíše ve velkém množství, člověk musí pro recept osobně a ještě je mají většinou jen velké nemocniční lékárny. To je taková úleva.
Jimik To chapu. Moje mama nastesti bolesti nema ( ptam se ji opakovane, stejne jako ta doktorka a sestricky ). Je ale straslive vyhubla a tim padem unavena, spava, pomalu ji to mysli, spatne se ji mluvi a moc ji nerozumim. Jeste se ji prohlubuje problem se sluchem, takze se s ni snazim mluvit pomalu a nahlas. Takze dneska to pred sestrickou dopadlo tak, ze mi mama naprosto zretelne rekla, at s ni nemluvim jak s debilem, a sestricce rekla, at me kopne do prdele.
V tu chvili to byla moje stara dobra mama, ktera nejde pro sprosty slovo daleko, drsnacka, ktera skoro cely zivot vsechno zvladala a ze vsech trablu se vyhrabala, kterou milovali vsichni sportovci, kteri k ni chodili na rehabilitaci. Proste partacka do nepohody.
Jimik A zitra sestricka rano prijede a pomuze mi mamu pripravit na ten odvoz do hospicu. To mi taky psychicky hodne pomuze.
Emerald Jsou fakt milionové ty sestry. Budu na vás myslet, aby to proběhlo co nejvíc v klidu pro všechny zúčastněné.
A mamince
za drsňáctví, vím jak i takový záblesk starého já nakopne.
Prosím vás, zachraňte mě, nebo se zbláznim..![]()
Mám nový telefon. Nesnáším všechny zvuky a tak jsem všechno povypínala.
Jenom ten idiotsky FB dělá pořád nějaké.. cvaka to, když dám nějaký like nebo i komentář. (U aplikace mam nastaveno oznameni dorucit tiše)
Nikde jsem nenašla, jak to odstranit, ani v telefonu(tam mam opravdu vypnute vse krome zvoneni a upozorneni na zpravy) ani přímo na FB.
Jestli to nevypnu, tam mě z toho jebne. ![]()
Zachraňte mě, prosím..!
Jo, mám Samsung galaxy note S20 ultra
Dadoo To se vypíná někde na fb v Nastavení, Upozornění, Nastavení upozornění a rozbalí se ti seznam : Komentáře, Tagy, Připomenutí atd.
Kan to jsem prohledává, nikde to nemůžu najít ![]()
dekuju![]()
SunEclipse Anooooooooooo! Ach.. děkuji ti milionkrát. Dobrá vilo, zachránila mi moje mentální zdraví..
Už drží hubu a to ticho je přímo léčivé.. ![]()
![]()
Já plynule navážu na telefonickou problematiku. Kde nechat v Praze vyměnit (ideálně na počkání) displej u Iphone 8? Na Palmovce je mobilní pohotovost, kde už mi displej měnili a byla jsem nespokojená. Budu ráda za jakýkoliv tip! Díky moc ![]()
GChK i pro iPhone 7 by se od rána nový sklo hodilo
Potrefenáhusa dítě, pes nebo kočka?
SunEclipse Jsi ohromná ![]()
černá káva Dadoo tomu se, milé dámy, říká UTFG ![]()
Catherinne já, nemám to na koho svést...ani nespadnul z moc velký vejsky, ale byl už trochu načatej
Prosim o radu, kde pujcit nejake kostymy na foceni? Nejlepe kolem Brna. Jedna se hlavne o detske kostymy ze cca 20.-30. let. ![]()
Luna Divadlo? Jednou jsme si tam půjčovali nějaké tématické.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.