Jimik hodně sil tobě i mamince, ať je zbývající společný čas co nejméně náročný ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
To je divný, zrovna na Homolce jsem pro tu kamarádku dostala pomoc, a to ani nebyla v péči naší onkologie.
Ale vidím že ses postarala
víc už se bohužel dělat nedá. Drž se.
Jimik hodne síl ![]()
Jimik Dobrá zpráva ve vší té hrůze.
Drž se, přeji, aby ten odchod byl smířený na obou stranách.
Jimik dufam, ze sa maminke aj tebe ulavi, ani si neviem predstavit ake to musi byt tazke. Posielam vela sily
. Si skvela dcera. ![]()
Jimik držím palce,snad se mamince trochu uleví. ![]()
Opakuji se, ale všem děkuji za podporu ![]()
![]()
![]()
Že nás to čeká jsme všichni věděli, ale já jsem zaskočená tim, jak rychle se ty změny dějí. Ještě před týdnem byla maminka, byť nemocí upoutaná na lůžko, optimistická s chutí k jídlu a radostí z vnoučka a najednou střih a od té doby se maminka ztrácí, skoro nejí a nepije, jakoby se propadá do sebe a na ten vnější svět teď už jen občas nakoukne. Tak na tyhle záblesky čekám abych tu pro ni byla a v mezidobí řěším problémy těla.
Jimik Posílám obětí. ❤️
Jimik ja mam pocit, jak jsem to videla u babicky i u taty, ze je urcity moment, zlom, kdy ten organismus uz proste nemuze dal, ten nemocny to jakoby vzda. S tim uz se asi pak neda nic delat nez ulevovat od pripadne bolesti a prat jim klidny odchod. Drz se, je to tezke se s tim smirit.
Jimik ten propad do vlastnich vzpominek mela babicka a letos i tchyne. Muj muz ten nezajem o soucasnost a vlastni rodinu moc pekne uchopil a vzdal snahy pritahnout svoji mamu zpet do zivota. Vypravel ji jeji vlastni vzpominky a pekne okamziky jejiho zivot. Pri tom vzdycky malicko pookrala. Myslim na Vas at to zvladnete.
Ginger
To je hrozně hezké. Musím si to pamatovat, až ta chvíle přijde...
Moje kamarádka pracuje jako nemocniční kaplanka a díky ní vím, že lidé se před smrtí hodně vrací do minulosti, bohužel si často připomínají chvíle, které celý vědomě potlačovali, je fajn mít možnost je navést na něco veselejšího.
Ginger Taky se snažím vyprávět co pěkného jsme spolu zažily, ono to pomáhá i mě. A musím vám všem poděkovat, že jste mě nakoply změnit tu pečovatelskou službu, protože dnešní noc maminka skoro celou prospala, to s nepovedlo už dlouho. Dostali jsme z Cesty domů morfinovou pumpu, takže místo horské dráhy velké dávky a pak jejího doznivání má maminka stabilní hladinu, která pomáhá mnohem lépe a vlastně v nižší celkové dávce.
Já si teď vyčítám, že jsem je nezavolala dřív. Protože jsem od nich dostala spoustu nových informací. K morfinu jsem při jeho nasazení kromě dotazů, jestli umím dát podkožní injekci nedostala žádné další informace, jen že máme začít na dávce 20 mg co 8 hodin a pak se uvidí, že maximální bezpečná dávka je 60 mg za 24 hodin. Pak se to zahustilo na jednou za 6 hodin a dlouho to stačilo, jenže když to stačit přestalo, tak už mi k tomu nikdo nic dalšího nenabídl. A najednou s Cestou domů se dozvím, že je možné při velkých bolestech klidně přidat další dávku jednorázově, že není nutné tak striktně držet ten časový takt a že vlastně morfin žádnou maximální dávku nemá, když se dávkuje postupně. Já si sice hledala informace v odborné literatuře a tam se o těch vyšších dávkách psalo, jenže jako laik si to člověk netroufne zpochybnit, zvlášť, když několik lékařů shodné říká, že to děláte dobře, ale přesto váš blízký trpí.
Takže pokud kdokoliv budete někdy muset řešit podobnou situaci, s mými dnešními zkušenostmi, volejte Cestu domů co nejdříve.
A omlouvám se za román, ale teď to je pro mě velmi živé téma.
Jimik moc, moc dobře jsi udělala. Musí to být neskutečná úleva pro vás obě. Přeju vám klidné a naplněné dny.
Jimik delas to uplne uzasne a mam radost, ze se maminka mohla konecne prospat![]()
Jimik perfektně si to zařídila. Mám radost, ze vám oběma můžou trochu ulevit. ![]()
Jimik je mi líto, co prožíváš, ale jsem ráda, že se v tom smutku našlo aspoň malé zlepšení.
A děkuji, že to sdílíš, protože to jsou zkušenosti a informace, které se možná týkají nebo budou týkat leckteré z nás.
Jimik vůbec nic si nevyčítej, děláš maximum, co jsi schopná a děláš to skvěle.
Maminka má štěstí, že tě má.
Jimik Jak jsem psala ve vedlejsim vlakne, taky ted Cestu domu budu doporucovat. A je mi lito, ze je mama tvrdohlava a pres nase urgence Cestu domu odmitla, kdyz na jare pecovala o toho sveho parnera. Myslim, ze by ji to pomohlo i psychicky, nez kdyz na to byla celou dobu sama a pomoc odmitala. A mozna by se sama nedostala do te situace, ve ktere je ted. Ale na kdyby se nehraje...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.