Jimik
posílám sílu. Určitě existují odborníci na léčbu bolesti, ale nic konkrétnějšího nevim..![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Pavlena ja jsem je neprodelala, ale mama si nebyla jista, nepamatovala si to. No a pak se mi udelaly divny pupinky, tak jsem sla na infekcni a udelali mi test na protilatky a rekli, ze jsem je neprodelala. Takze vlastne nevim, jak to funguje.
Jimik je mi velmi líto, čím s maminkou procházíš. Zběžně jsem se podívala na stránky Bonum finem, pokud poskytují domácí paliativní péči a v týmu jsou dva lékaři (jeden specializace ARO, druhý neurolog), měli by na tvou žádost být schopni zajistit/nastavit správně analgetickou terapii tak, aby to odcházení člověk nepřetrpěl, ale spíš prospal. Pokud s tím přes sestru nemůžeš nic dělat, kontaktovala bych urychleně jinou službu, která poskytuje paliativní péči v domácím prostředí a konzultovala možnosti zajištění léčby doma.
Všem moc děkuji za reakce, maminka má v arzenálu i Vellofent, což je ten Fentanyl, ale ani ten už nepomáhá jako dřív. Maminka byla vedená na onkologii na Homolce, ale když jem tam chtěla konzultovat na tom oddělení léčby bolesti (které jsem si usela vyšpiónit sama), tak mě odkázali na rozhodnutí onkologa, když jsem se naopak na onkologii tamtéž ptala na centrum léčby bolesti, tak mi zase onkolog žekl, že to nevidí jako účelné. Jako já fakt lítám v takovém podivném vzduchoprázdnu. Máma má nádor v křížové kosti, neoparabilní, na chemoterapii nereagující. Ale dneska po mém malém zhroucení do telefonu sem odpoledne přijde lékařka z Cesty domů. Tak se k tomu upínám, že aspoň někdo odborně zhodnotí co a jak a snad se podaří najít pro mámu úlevu.
Jimik Drž se, posílám hodně sil![]()
Jimik drz se! Musim rict, ze vyjadreni lekare, ze nevidi tlumeni bolesti jako UCELNE, me desi:( moc vas lituju obe.
Jimik Teda, preju hodne sil ![]()
Jimik drz se! Musim rict, ze vyjadreni lekare, ze nevidi tlumeni bolesti jako UCELNE, me desi:( moc vas lituju obe.
Taky mě to zaskočilo, ale myslím že to bylo myšleno spíš, že by nám tam nenabidli nic jiného, než co mají oni na onkologii, než že se bolest nemá tlumit. Takového nelidu bych nechtěla z pana doktora udělat.
Jimik no snad to tak myslel:(
Jimik Je to moc těžká situace, hodně sil vám oběma
Věřím, že Cesta domů nebo někdo jiný z paliativní péče je dobrá volba a jejich lékař poradí, jak by bylo možné mamince od bolesti ulevit.
Už jsem víckrát slyšela mluvit doktory, že v dnešní době opravdu není nutné v terminalnim stádiu nemoci trpět bolestmi. Že paliativní péče je u nás na vysoké urovni. Ale člověk se asi musí důrazně ozvat, když nenatrefi na ochotné lékaře.
Jimik je mi lito vas obou, snad ta navsteva lekare pomuze. ![]()
Jimik Co mobilní hospic? Vím, že to dělá moje spolužačka, sestřičky i doktor jezdí domů, pomohou psychicky, trochu fyzicky a nejsi na to sama.
Tak od dnešního dne je maminka v péči Cesty domů. Čas nám nepřidají, ale kvalitu toho stávajícího snad ano, paní doktorka i sestřička se chovaly k mamince moc pěkně a opravdu maminku vyšetřily. Takže máma má moučnivku, aproto nezabírá pořádně ten Vellofent, který se rozpouští v ústech. Já věřila těm z Bonum Finem, že vědí co dělají a kvalitě ošetřovatelské péče jako takové nemám co vytknout, naopak všechny sestřičky co jsem v jejich službách potkala byly skvělé ženské, jen ta lékařská koncovka jim v terénu chybí.
Děkuji všem za reakce, moc mi to pomohlo.
Jimik
to jsou dobry zpravy pri vsi ty hruze![]()
Jimik jsem ráda, že maminka dostane lepší peči a snad i příjemnější odchod. Musí to být pro tebe náročné období![]()
![]()
![]()
Tak Betty ano, přejít z onkologické oddělení na paliativní bylo jak projít dveřmi do nebe. Nebýt u toho, tak ani nevěřím, že je to v rámci jednoho objektu a i podlaží možné. A následná péče všech zaměstnanců mobilního hospice a jejich přístup k celé rodině ![]()
![]()
![]()
Přeji všem, kteří musí tyhle nelehké a většinou náhlé situace řešit, aby se jim dostalo rychle takovéto péče.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.