barbucha Já si myslím, že ten problém je tak nějak napříč obchody, mně včera nešlo on-line zaplatit v Sephoře, tak jsem to zkusila u Douglas a taky prd. Mám RB,
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
barbucha Já si myslím, že ten problém je tak nějak napříč obchody, mně včera nešlo on-line zaplatit v Sephoře, tak jsem to zkusila u Douglas a taky prd. Mám RB,
Mně nešlo na Lindexu.(ČSOB)
Třeba vám Velký bratr chce říct, že máte šetřit a né utrácet za hadry a škrpály![]()
Já jsem si včera dost důkladně léčila blížící se trauma z návratu do práce na eshopech a bohužel mi šlo zaplatit úplně všude. ![]()
(AirBank)
Karoleena mne taky. Docela jim zavidim, ze to neslo. Co sis koupila?
jerry Proto jsem to nechala až na 2.1. Jsem totiž pověrčivá a jak na Nový rok, tak pocelý rok. Tak teda nekoupím nic prostě.
tv dary nejsou předmětem SJM. Takže si laicky představuju, že když jí všechno daroval, přestaly ty nemovitosti být součástí SJM.
Candance no za zmínku stojí myslím akorát důchodky s kožíškem Vagabond, jinak všelijaký věci do domácnosti, novej štendr na šaty, úložný boxy pod postel, děsně nezbytnej povlak na polštářek, všelijaká výprodejová dekorativka za pár korun z Notina... co ty, jaký máš skóre?
bram continuity Za co byla odměna naší notarce, je mi taky záhadou. Přesně jak píše bram Když zemřel táta, máma dostala formulář a musela vše vypsat. Když jsme se dostavili na řízení, bratr a já jsme se vzdali dědictví, takže účastníkem dalších úkonů už byla jen máma. Proběhlo to hladce. Ale asi za měsíc si máma vzpomněla, že s tátou při narození vnuka zřídili pro něj účet nebo stavební spoření, už si nepamatuju přesně. Všichni v rodině jsme to brali jako účet toho malého, občas mu tam někdo poslal nějakou korunu, tak tehdy máme nedošlo, že to není účet toho malého, ale jejich. Poslala tě notarce k tomu dokumenty mailem a ještě se omluvila za opomenutí. Notářka si ji pozvala a na schůzce na ni pak ještě před kanceláří na chodbě před personálem a ostatními čekajícími klienty křičela, jak si to představuje, že nedodal vše kompletní, že teď musí otevírat uzavřené. Mama nám to řekla až za čas, nechtěla abychom to s bratrem řešili, chtěla to mít co nejdřív za sebou. No a do roka jsme byli u notářka znovu. Zemřela babička. S bratrem jsme si neodpustili jí říct, že se dost nevhodné tenkrát chovala. A prý to není pravda a máma to musela špatně pochopit. A vyfasovali jsme znovu stejný formulář a celé jí to opět zpracovali ![]()
Jako to chápu, že mají notáři formulář. Je to určitě velká pomoc. Ale že si to ani neověří a ještě jsou arogantní, to mi hlava nebere.
By mě zajímalo, co ta naše notářka dělá ve složitých případech. Máma s tátou měli všechny dokumenty uspořádané, navzájem věděli o všem. To stejné babička. Ta nás instruovala už několik let, co kde má.
notna Tak u nás na to předběžné řízení je také formulář, ale ověřování je až na notáři a až to ověří, potom je pozván zbytek dědiců. Na to předběžné řízení se zve většinou ten, kdo zařizuje pohřeb, což matrika sděluje soudu a soudce notáři. Kdo víc by měl vědět o všech knížkách a zlatu, než rodina. To chování notářky nechápu.
Kanjá naivně myslela, že vše zjišťuje notář. Netuším, kolik má třeba máma účtů a kde, ani, jestli má někde ulité zlato.
Karoleena důchodky se mi líbí, máš svoji velikost?
notna to byla vyloženě nedbalost té notářky. Ona má přístup do těch různých registrů.
Tak Betty mám, přijdou mi ale až zítra, tak jsem ještě nezkoušela, spolíhám na to, že u Vagabond mám vždycky 39... můžu ještě potvrdit jak dorazí
Karoleena moc pekne duchodky, dej vedet ohledne velikosti, prosim
notna no tyvogo, to je taky dobrý. Občas si říkám, proč si takové profese vybírají lidé, kteří nemají rádi lidi. Člověk musí řešit pro něj mnohdy psychicky náročné záležitosti a místo nápomocných osob narazí na arogantní pitomce. Naštěstí třeba moje kolegyně má úplně opačnou zkušenost, tak budu věřit, že je většina notářů normálních.
tv no co jsem tak googlila, tak notář majetek nezjišťuje, např. tenhle článek
SunEclipsejá taky googlila a jsem z toho prostě překvapená.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.