"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 07. února 2023 09:57

Karja no u nás to vétšinou bylo v rámci toho plesu - dost nešikovný, takže sme to vylepšili

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2023 09:57

Karja my měli ples v prosinci, učit se začíná až po tomJá nejsem organizátor, ale když mi někdo řekne dělej to a to, tak se ráda zapojím. To předtančení bylo dohromady třeba deset hodin, to není nijak moc. A vzpomínám na to fakt ráda, netancovali jsme žádnou klasiku. Jinak si nepamatuju, že bych něco dělala:) my jsme byli tři třídy a hodně se toho chytly holky v druhé oktávě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2023 09:59

A večeři jsme neměli vůbec, to jsem myslela, že se dělá na Slovensku.

Po plese byla afterparty v nějakém klubu, ale pamatuju se, že se nám tam nelíbilo a šli jsme jinam

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 07. února 2023 10:00

Evaeva Jj, no u nás byl ples nějak v únoru, brezen, a to předtančení se dělalo o sobotách dopoledne, fakt to vykrylo dost harmonogram. Jako je to hezký si to organizovat takhle sám, na druhou stranu to sklouzne k tomu ,,chceme nejuzasnoucnejsi ples,,. To ti třeťáci to nějak kolegiálně udělají, soustředí se na to předtančení ale není to tak na sílu. 

Offline 1010
217 příspěvků moje polička 07. února 2023 10:01

Sweet Potato U nás to hrotilo pár holek, co tím žily, ty dělaly choreografii apod., já jsem si objednala šaty online, nalíčila se sama, účes mi udělala mamka, a konec nacvičovali jsme teda taky v těláku nějaký ten týden předem, a v den plesu nebo pár dní před plesem i přímo v kulturáku (bylo to přes ulici). Bylo to teda na maloměstě

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 07. února 2023 10:02

dzizisketa U nás je to naštěstí stejné. Jedině stužkovák pro třídu.

Úplně zírám, co se to děje, tady to vůbec neznáme. Naštěstí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2023 10:09

Karja já si snahu o nejlepší ples u nás moc nevybavuju, spíš jsme si to chtěli užít. Popravdě to bylo každý rok stejné, akorát se řešilo, jestli kongresák nebo Lucerna

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 07. února 2023 11:44

U nás byl ples v prosinci. Předtančení dělali tretaci. Nástup jsme si nacvicily jednou na místě ve stylu vyjdeme ze dveří, sejdeme po schodech a ta první zastaví tady, aby se ty ostatní za ní vešly. 

Já si stejně jako většina spoluzacek zašla ke kadeřnici a nalicit se. A připadala jsem si tehdy fakt krásná. Je to letos 20 let.

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 07. února 2023 12:09

Já si to vůbec nepamatuju, ale večeře byla někdy v listopadu, to byl "stužkovací večírek", na večeři přišli i nějací učitelé a pak odešli. Ples někdy v únoru, maturitní večírek po maturitě.

Je to zvláštní, že si některý důležitý události v životě vůbec nepamatuju... Mgr. státnice si nepamatuju vůbec, jediný slovo, až jak je po všem a já stojím na schodech před fakultou a tupě čumím směrem k řece. Přitom na bakalářský si vzpomínám dobře.

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 07. února 2023 12:11
Reakce na continuity:

Renusatko velmi závisí, kam s tím báglem cestuješ. Když z letiště do apartmánu, je to úplně jedno, protože to vždy nějak vyřešíš. Když si v horách 15 km od civilizace každým směrem je to doživotní záruka na dvě věci. 

Tomu bych ten výběr přizpůsobila. 

​Ano, tak jsem to myslela, že když se ten přední zip rozpadne někde pod převisem, tak to nejde nijak zachránit (když se přetrhne šňůrka v batohu typu pytel, nějak se to zbastlí nebo si někdo vezme pár tvejch věcí k sobě).

Offline Stará existence
291 příspěvků moje polička 07. února 2023 12:28

Nedávno se tady řešily problémy s bankou a už mám taky jeden. Na účtu se mi objevila pod zůstatkem červeně vysvícená hláška "blokovaná měna". Není to žádná klasická blokace, tam je vše čisté. Samozřejmě s účtem nelze disponovat. Řešila jsem to na pobočcce i v centrále, nikdo neví, co to znamená, jediné řešení prý je podat reklamaci. Ta bude ovšem vyřízená možná během dneška, ale možná taky až během zítřka. Je to firemní účet, takže docela problém. Jedná se o RB.

Nesetkaly jste se s něčím takovým?

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 07. února 2023 13:12

Aranel Tak kde jste v pondělí nakonec na tom jídle byli? My jsme tam vyrazily s dětmi v neděli, jako potkaly jsme hodně podniků, holky by se na drink nenechaly přemlouvat, ony furt někam chtějí jít, ale nějak jsem nevěděla a nechtěla zkoušet neznámé, tak budu ráda za tip. 

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 07. února 2023 13:17

Karja U Čtyř sester (v neděli) a bylo to fantastický. Fantastický. Veganský pho silný jak noha od kulečníku, připadala jsem si po něm jak Pepek námořník, když do sebe hodí plechovku špenátu. A chobotnice taky výborná a co jsem ochutnala od samba kedlubnový zelí, tak tip top. Ale jaktože jsme se nepotkaly, já se rozhlížela!!!

Večer pak na pivo a brambůrky U Kata, tam byla rychlá obsluha a pivo cajk.

Spali jsme v Kavárně na Kozím plácku. To bylo dost vtipný, na Bookingu že "penzion" a mají tam doslova jeden pokoj bylo to jak nocovat u babičky, která ti vyklidí cimru na půdě! V kavárně je spoustu měkkejch křesel a kamna na dřevo, obsluha trochu zmatená, ale byli ochotný poslat tam někoho dvě hodiny před otevíračkou, abychom měli i snídani.

V pondělí jen dopoledne na kafi v tom Kafírnictví. Bála jsem se toho "namaluj si hrníček", ale nikdo mi to nevnucoval a kafe dobrý

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2023 13:19

Aranel to je v té Kutné Hoře? Kavárna s malováním hrnečků zní jako něco pro moje děti:)

Offline Sweet Potato
40422 příspěvků moje polička 07. února 2023 13:29

Ounz Ono ta imatrikulace primánů je pro školu fajn způsob, jak si vydělat, no. Pak je tam akorát hlava na hlavě.

Offline Ounz
20533 příspěvků moje polička 07. února 2023 13:39

Sweet Potato aha! No my sme si ten ples platili sami a pronajímal se městskej sál..škola z toho myslím neměla nic..ale už je to let, může to i u nás na maloměstě bejt jinak už

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2023 13:42

Sweet Potato my si to taky platili sami...a potřebovali jsme prodat dost lístků:) Ale u nás to prostě byla tradice a nikdo moc nespekuloval, jestli jo nebo ne.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 07. února 2023 13:43

Evaeva Kavárna s malováním hrníčků a vyloženě pro děti, je snad i v Praze kousek od centra. Vede to/vedla to jedna moje spolužačka z pár kurzů. Pokusim se ti to najít, je fakt, že jinde než u ní na FB jsem reklamu nikdy neviděla, tak třeba to není pro pražáky tak známé.

Aranel Hahaha, jako byly jsme na špacíru odpoledne, šly jsme se podívat do vlašského dvora a kostela sv. Jakuba a pak klasika po městě přes náměstí, kolem Barbory,ale byla zima nešlo vydržet venku dlouho. Jo nás bys určitě poznala, navíc holky neustále někomu říkaly, jak se jmenujeme a kde bydlíme...Tak to je super, tak já nědky ty čtyři sestry zkusím v nějaký málo vytížený čas třeba, kdyby děti neměly den, tak at není tolik svědků!

Offline Sweet Potato
40422 příspěvků moje polička 07. února 2023 13:46

Ounz Žofín by se jen z lístků asi nezaplatil. Škola jim to platí.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 07. února 2023 13:55

Aranel Karja no tak já byla v KH v neděli taky