"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 08. února 2023 10:50

Fakirka blbá otázka, ale kolik ti je?

Já bych prestala do životopisu psát datum narození. 

Přijde mi řešit věk dnes už šílené, protože lidi fakt nejsou. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 08. února 2023 10:51

Fakirka urcite ne! Nam se nedavno trochu obmenilo slozeni v praci, byli jsme predtim dost homogenni skupina, kolem tricitky. Ted jsme namichani, pribylo par lidi kolem 60. Funguje to skvele, oni maji super zkusenosti a uprimne receno, jsou duchem mnohem mladsi nez ja;)

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 08. února 2023 10:53

Fakirka nepis datum narozeni do zivotopisu, do toho nikomu nic neni. (delam to tak taky)

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 08. února 2023 10:58

Gatita ty mladé homogenní skupiny jsou dost pitomé. Já mám v týmu lidi různého věku od 22 po téměř 50 ( jsem nejstarší) a není  problém, zpětná vazba je, že se o ně starám jako maminka. 

I ti seniorni lidi kolem 35 jsou dost často vynervovani z toho, aby náhodou neudělali chybu, aby měli na každý dotaz klienta okamžitě správnou odpověď. A ještě mě na začátku přesvědcovali, ze je to zaklad úspěchu. No snad už konečně pochopili, že ne.

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 08. února 2023 10:58

continuity je mi 52

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 08. února 2023 11:00
Reakce na Lilly_Ku:

Fakirka nepis datum narozeni do zivotopisu, do toho nikomu nic neni. (delam to tak taky)

​Nepíšu datum narození, ale třeba kdy jsem dokončila školu a tak. Z toho si to každý odvodí. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 08. února 2023 11:00

Lilly_Ku ono to stejne jde vetsinou poznat z dat o vzdelani. Ale ja bych se toho nebala. Spis si myslim, ze se ve firme, kde se Fakirka uchazi o praci, treba jen blbe dohodli a pozici ani neotviraji.  Jsem se s tim uz kdysi setkala, ze se vypsalo vyberove rizeni a nakonec z toho vseho seslo, kandidati chodili zbytecne...

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 08. února 2023 11:02

Gatita no paní napsala, že moje zkušenosti jsou dalekosáhlé, ale neodpovídají tomu, co hledají.

Přitom vlastně bod po bodu jsem dělala to, co chtěli. 

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 08. února 2023 11:04

Fakirka ty myslim hledas nejakou vstupni pozici v it, vzpominam si spravne?

vlomit se do nejakyho oboru je vzdycky trochu tezsi. byt tebou tak pisu hromady zadosti, nekde to klapne. idealne misto kde bys treba mela vyhodu ze znas obor ze sve drivejsi prace. nebo i staz, pokud si to muzes financne dovolit.

drzim pesti!

edit: jinak odmitnuti bych moc neresila, proste nevyslo to, jedeme dal. idealne mit vzdycky ve hre vic zadosti, pak se clovek tak neupina na tu jednu.

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 08. února 2023 11:04

Gatita jj, nebo pozice sice vypsana, ale obsazena interne, to bylo v minule praci furt.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 08. února 2023 11:06

continuity seniorni kolem 35, asi se rozbrecim. Jsem jeste o kus starsi a mam ted asi uz pul roku celkem krizi, ze jsem seniorni jen vekem. 

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 08. února 2023 11:07

Sweet Potato my to meli uplne stejne. Rok 2010, okresni gympl. A z afterparty jsme vazne sli rovnou do skoly

Usnula jsem tenkrat s hlavou na stole pri seminari z fyziky

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 08. února 2023 11:13

Fakirka drzim moc palce, hledej dal a nenech se odradit. A jeste si budes vybirat, vetsinou jakmile nekam nastoupis, tak se ti ozvou z mista, kam jsi chtela vic:) 

A ten vek nemas nijak vysoky. A muzu se zeptat, hlasis se na pozice v oboru, kde jsi pracovala doted, nebo v oboru, ktery sis ted nove osvojovala? Myslim, ze jsi tu psala neco o kurzu programovani? 

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 08. února 2023 11:13

Lilly_Ku nene hledám právě pořád ještě klasickou administrativní pozici, na IT si zatím dost nevěřím.

Oni tam vždycky mají vypsáno tolik věcí, co máš umět.... Já jsem fakt začátečník. Umím napsat kód, co má něco dělat. A ostatní věci jako git a tak mám jen z rychlíku. Navíc nezvládnu angličtinou, alespoň teda mluvenou. 

Zatím jsem poslala CV jen do jedné IT firmy, projevili zájem o ukázku mého kódu. Ale asi jim to nestačilo. 

Navíc já jsem teď v takové depresi, že nemám motivaci a ani nevím, jakým směrem se vydat, co se dal učit. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 08. února 2023 11:17

Zuzuli až tady jsem se setkala s tím, že někdo po maturáku jde do školy. U nás na maloměste se maturitní plesy pořádaly výhradně v pátek, takže jsem překvapená, že jste to měli třeba v úterý? Proč?

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 08. února 2023 11:41

Mermaid To bude velikosti města, hodně škol, málo luceren a kulturaku:-D To není jak sokolovna u nás:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2023 11:47

Mermaid u nás je tradiční čtvrtek, řekla bych, že je to jak píše karja, v Praze je x škol a plesy se dělají na pár místech. Ale maturanti mají po plese volno, starší ročníky většinou chodili na třetí hodinu, ale to už museli mít omluvenku.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 08. února 2023 11:49

Fakirka uff je to pekne tezky.. simte asis to rikala ale vypadlo mi, jaky jazyk ses naucila?

moc drzim palce

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2023 11:49

Fakirka já bych zkusila i to IT, co vím, firmy pořád mají málo lidí a třeba u muže, když někoho nevzali, tak spíš kvůli tomu, že si představoval, že bude brát tolik, co senior, a odmítl nabízený plat (a to neplatí špatně, bych řekla)

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 08. února 2023 12:01

viktorka_od splavu   

NNaučila jsem se python