"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Contra Check
42 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 15:55
Reakce na Gellnerova:

Dobré  dopoledne, dámy. Za týden se chystám s desetiletou dcerou do Bratislavy. Budeme tam dva dny, resp. příjezdový den od 11 a odježdíme pak někdy ve tři. Prosím o tipy, co nesmíme minout. Zřejmě můžeme vynechat různé expozice a muzea, leda by to bylo pro tu puberťačku zábavné. Taktéž ne ZOO, zabily bychom tam celý ten den, to by mě mrzelo. 
I nápady, kam dojít na večeři (finančně dostupnou), uvítám. Děkuji!

K doterajším dobrým tipom (špeciálne Devín MHD a naspäť loďou) by som pridala inú výhľadovku. Brasseria Altitude na televíznej veži Kamzík nie je príliš drahá, má pekný výhľad a je to kúsok prechádzky lesom. Je tam teda aj reštaurácia so stolmi na točiacej sa platni, ale to je už trošku drahšie.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 21:26

Jiná Realita Tak pak dejte vědět, ráda se budu mýlit :)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 22:39

byls jste někdo v austrálii? je ta cesta moc nesnesitelná? bojíte se létat jako já? 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 23:04

Všem moc děkuji za nápady, už se mi to tady pomalu rýsuje :). Poreferuji. 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 08:00

Fluxx karetni hra - je dobra? Pochopi ji v anglictine 11 lete dite, ktere se uci anglictinu bezne ve skole? Diky

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 08:48
Reakce na Jiná Realita:

Zdravím, každý rok létám na New Zealand. Cesta je opravdu velmi náročná ale pro mě osobně je mnohem horši jet lag který následuje potom. Při mé první cestě jsem měla zastávku v Austrálii u známých a prakticky celý týden mám jak v mlze. Tělu trvá dost dlouho než se srovná a za celá ta léta jsem nenašla způsob jak tomu předejít. Takže za mě bych neplánovala cestu kratší jak měsíc. A nejlepší spojení je Emirates Praha - Dubaj ( tam přespat na airport hotel ) a Dubaj - Sydney. Poslední dva roky jsem využila přímý let Dubaj - Auckland ale je to 17,5 hodiny :-))

A konečně si nepřipadám jak šmírák, proto že vás tady všechny ráda čtu ale jaksi nemám moc co říct.....:-))) 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 09:01
Reakce na Manuka:

Manuka Myslím, že v cestovacím vlákně byste měla hodně co říct  

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 14:48
Reakce na Zu:

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 14:50

máme nějaké filmové vlákno? pokud ne, co říkáte na dunkerk? :)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 14:58
Reakce na Jiná Realita:

nevidela som, chcem vidiet, bojim sa vidiet  Nolana ako rezisera mam rada, robi inteligentny filmovy pop, ale popravde sa filmu podla skutocnej udalosti v jeho rezii trosku bojim - predsalen ho vnimam ako "majstra" nadprirodzena, "zazracna" a soft mystiky... co si v tomto pripade predstavit neviem a mojej predstavy o nom sa nemienim vzdat... :-D ale na film som zvedava :-)  co nan hovorite vy?

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 14:58
Reakce na Jiná Realita:

Viděla jsem v Imaxu na te unikatni 70mm projekci, coz pry zazitek povysuje minimalne o level.  Zajimava mi prisla myslenka ruznych casovych delek na plazi, lodi, v letadle.  Ale valecne filmy moc nemusim, nasili, beznadej... Sla jsem jako doprovod manzela a doufala jsem, ze me to strhne, coz se nestalo. Dobra hudba. Cekala jsem asi vic, vzhedem k tomu, jake to vsude sklizi ovace a vysoke hodnoceni.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 15:12

já a. nemám ráda válečné filmy, b. asi jsem neviděla nic od nolana, všechno mě to nějak minulo (nemám s čím srovnávat)... přesto se mi to fakt líbilo. tedy, líbilo není správné slovo, byla jsem celý film napjatá k prasknutí. kdo umře, kdo přežije, jak to dopadne. všimla jsem si dvou z mého pohledu extra viditelných nesrovnalostí a nepochopila jsem poznámku v komentářích na csfd, kde někdo psal, že si máme všimnout, kdy skončilo ve filmu tikání hodin na pozadí. to jsem si sice všimla, ale nechápu, co tím chtěl autor říct  každopádně v zážitku z nedávného filmu u mně přesto pořád lehce vítězí příchozí. ale za sebe můžu doporučit a překvapují mě silně rozporuplné reakce (často někdo píše, že se nudil ).

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 15:22
Reakce na :

u mě to taky většinou platí, třeba valeriana bych ani nechtěla vidět, přijde mi to jako naprosto prázdný film jen se zajímavým vizuálem. ale tohle mi fakt nepřišlo špatné.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 15:29
Reakce na Jiná Realita:

oooo tak to sa tesim! filmy, o ktorych sa hovori, ze su nudne, tak pri tych vacsinou cely cas trpnem od napatia - napr. taky Zodiac od Finchera je pre niekoho prototyp nudneho filmu :-) ale Nolan stoji za pozretie urcite: Inception, Interstellar, Insomnia, Dokonaly trik, Batman (Christian Bale - oblubeny herec). nic tazke, a predsa svieze, da sa to citat na viacerych urovniach... Nolan je super. uz teraz som zvedava, ak su v komentaroch nejakeho nejasnosti :-D nechcem nic citat vopred (csfd a pod.), vacsinou mi to u Nolana zabija to kuzlo :-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 15:31
Reakce na :

ale Nolan ma aj vizual, aj myslienku!!! taky inteligentny blockbuster, aj ked to znie ako oxymoron ;-)