"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 10. března 2023 07:45

Lamicka tak já se o tom vůbec nebavím. Ona toto jsme přišli tak, že si postěžoval, že některé knížky mu nejde přečíst na čtečce. 

Já jsem fakt zůstala sedět s otevřenou pusou. jako ještě bych nějak pochopila, že to človek občas udělá, no dejme tomu. Ale nenapadlo by mě, že je dnes v mých pracovních kruzích společensky přijatelné se chlubit tím, že knížky si zásadně ztahuje na ulož.to a druhá osoba si k tomu ještě přisadí, že se jí nechce platit za věci, které využívá k podnikání. 

No ale co se divím, před nedávnem jsme dělali nějakou akci pro klienty z bankovnictví a dva obchodníci tam měli výslovně rasistické řeči. 

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 10. března 2023 08:00

Candance jo, ale u citronu bys tu plisen hned videla a takovy citron bys nepouzila (obcas jeden takhle z te sitky bio citronu vyhodim). Porad mi to prijde lepsi, nez si do vody ci caje louhovat pesticidy.

problem je to u zrnin, kde ti v nich zustanou produkty plisni mykotoxiny a nijak to nepoznas

Offline Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 10. března 2023 08:08

continuity ja bych ty pracovni kruhy moc neprecenovala, podle me to ma spis co delat s celkovym hodnotovym nastavenim, nezavisle na vedomostech nebo orientaci v otazkach dusevniho vlastnictvi.

ted pracuju v tak diverzni (?) firme, ze tu taky mame jednoho rasistu. jezis esteze neni v mym tymu.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 10. března 2023 08:15

Lilly_Ku tak my ty hodnoty v práci dost řešíme a i lidi se podle toho snažíme vybírat, aby s tím nějak souzněli. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 10. března 2023 08:39

continuity my se k tomu dostaly tak, ze jsem ji rikala o nejakem filmu, ona ze to na ulozto jeste neni... byla to neznalost, ale prislo mi vtipne, jak vazne to pronesla :) 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 10. března 2023 09:06
Reakce na Candance:

euridike nerikala Grossularia, ze u tech bio bez pesticidu hrozi vic plisne?

​Docházím k závěru, že tu čerstvou citronovou kůru asi používat nepotřebuju...

Offline Lama_z_Lana
6722 příspěvků moje polička 10. března 2023 10:28

No jdu akorát s tématickým dotazem, ale odpověď bude nejspíš, že jsem něco posrala

Mám (papírovou s kódem) poukázku do audiotéky, ze který jsem si koupila knížku cca za třetinu hodnoty poukazu. Dneska jsem si chtěla koupit další, ale ten poukaz už mi nejde použít  

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 10. března 2023 10:31

Lama_z_Lana Myslím, že jsi to projela. Mně se jednou dokonce stalo, že jsem dostala poukázku, použila ji, objednávku stornovala (prakticky okamžitě) a udělala novou a do ní už to nešlo. Nebylo to teda na Audiotéce. Nejlepší bude, když napíšeš přímo jim, ale myslím, že tě zdvořile pošlou do háje. 

Offline Lama_z_Lana
6722 příspěvků moje polička 10. března 2023 10:34

Garfie Jo, už jsem si to našla, to jsem nevěděla, to je teda pěkně nahovno. Příště musím dárci říct, ať mi dáváty poukazy po menších částkách, já takhle najednou to prostě nevyčerpám. Bože to mi teda pokazilo den. 

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 10. března 2023 10:36

Lama_z_Lana To je mi líto, ale dějou se horší věci, příště už budeš vědět. Jako nasere to, fakt, v online obchodě by to mohli mít ošetřený!

Offline Lama_z_Lana
6722 příspěvků moje polička 10. března 2023 10:41

Garfie Jako to je jasný, mně je líto vůči tomu dárci .

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 10. března 2023 11:05

Candance euridike baltik 

Tak já mám nějak za to, ze citrusy z EU jsou bez pesticidnich postriku a kvůli transportu se voskuji (aby se nepomackaly a nezacaly tam vznikat ty plísně, potažmo mykotoxiny). Cimztopadem stačí doma odrbat kartacem ve vřele vodě ten vosk. A v nejhorším do sebe dostane člověk trochu vosku, no. Furt lepší jak mykotoxin.

Ale asi kouknu do příslušných předpisu, jak to je.... @Baltik, kolik našli pesticidu, nevíš? Nějaké významné množství nebo stopové?

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 10. března 2023 11:09

711990 hele, ono to bude (jako všechno) o jednotlivejch lidech. Pro mě je taky samozřejmý za vše platit, ale znam několik lidi, co stahujou, protože jsou lakomý (ne netřou bídu) a největší wtf pro mě byla bejvalá kolegyně, ze který vypadlo, že neplatí za mhd, protože de to 'nevyplatí' - spočetla si, že pokuty ji vyjdou levněji a moje námitka, že za službu je normální platit (z čeho by jinak dpp udržovaly vozovej a personální park žejo) jí přišla absurdni..

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 10. března 2023 11:14

"Kůra čerstvých citrónů byla nejproblematičtější kategorií – ve všech šesti vzorcích jsme našli pesticidy. Mrzuté je, že to platí i pro oba zástupce bioprodukce, a to Tesco Organic Bio citróny a Citróny Billa/Naše bio Organic Lemons. Vzhledem k deklarovanému ekologickému režimu jsme tyto nálezy hodnotili velmi přísně. Citróny z Billy v našem testu propadly, protože obsahovaly rovnou dva pesticidy naráz. To je podle metodického pokynu českého ministerstva zemědělství u ekologicky pěstovaného ovoce nepřijatelné, bez ohledu na zjištěné koncentrace,“ popisuje zklamání šéfredaktorka časopisu dTest Hana Hoffmannová. 

článek

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 10. března 2023 11:18

euridike Dekuju za odkaz, docela mě zajímá, jestli se děla z komára velbloud nebo fakt něco našli.

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 10. března 2023 11:57

eM ty hodnoty jsou asi ale az v tom placenem clanku, aspon ja jsem to nikde volne nenasla

taky me to zajima, protoze mame jako vyrobce i negativni zkusenost tady s tim typem casopisu v zahranici, kdy jsou schopni srovnavat hrusky s jabkama a jeste z toho delat kauzu (nase vyrobky z bezne produkce hodnotit podle kriterii pro baby stravu apod.)

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 10. března 2023 12:09

baltik tak je otázka, jestli tam bylo nějaké stopové množství, které už je zdravotně jedno, akorát to nesplňuje ten požadavek na BIO zemědělství nebo opravdu nějaké signifikantní množství, které může třeba škodit. 

Offline Lama_z_Lana
6722 příspěvků moje polička 10. března 2023 13:28

Já po dnešku asi chápu lidi, co si ty knížky stahujou, protože jsem po delší době nepoužívání zapomněla, jak třeba ta audiotéka je jako aplikace totálně tragická. Eh.

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 10. března 2023 13:48

eM baltikja mam od Grossularie ulozene, bio citrony ne. Radsi ty normalni. Nepamatuje si to nekdo?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. března 2023 14:03

continuity Nemůžu napsat víc, ale za loňský vánoční workshop pro manažery  nezaplatila překvapivě  banka. Telefon neberou, na email neodpovídají.