Mám opět dotaz na vás se zdravotnickým vzděláním, co pracujete v nemocnicích. Dnes mi bylo vysvětleno, že důvodem, proč zatím nedošlo k předčasné operaci je, že na kůži pacienta se vyskytuje nějaká bakterie, která aktuálně nepůsobí žádné potíže. Nebezpečná je prý u otevřených ran, že je rezistentní vůči ATB a takový pacient vyřadí sál na 24 hodin, protože je nutno ho celý uzavřít a vydezinfikovat.
V tu chvíli mě nenapadlo se zeptat, ale jak se na něco takového vlastně přijde takhle předem a o jakou konkrétní bakterii jde, netusite, prosim?
Jinak se totiž zatím nejedná o akutní stav, který se bude operovat a musí se tak prý vyčkat na pracovní týden, kdy bude k dispozici větší počet sálů a je tak větší šance, že nakonec jeden bude k dispozici
Původní plánovaný termín měl proběhnout až za měsíc a ačkoliv stav zatím není akutní, je nevyzpytatelný, jelikož aktuálně je podáváno už velmi vysoké množství tlumících léků ke stabilizaci a nelze odhadnout, jak dlouho to udrží, proto bylo rozhodnuto takto.
Dává to vše smysl?