Mulen hledáte hotel/penzion s jídlem nebo apartmán? Hotely bývají určitě dražší než v ČR. Zkus Dachstein West, Schladming, z blizsich a mirnejsich Hinterstoder.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Mulen mě ten celý dlouhý příspěvek zmizel. ![]()
Stručně: alpy vyjdou levněji, když srovnávas Spinl nebo možná Klínovec. Pokud jste zvyklí jezdit do Beskyd, tak to levnější určitě nebude.
Itálie je o něco levnější než Alpy.
Jinak:
-ubytovani za 80000 je určite moc. Teď mi našel booking v Kaprunu apartmány na příští týden za 900-1700 eur. Vyplatí se hledat přes Booking a pak tam napsat, například loni jsme měli za cenu z Bookingu i výtečnou polopenzi navíc.
Skipass asi odpovídá, ale je potřeba to pořádně promyslet. Někde mívají ještě skipass 5 dni ze 6, který jsme používali a jeden deň na bežky. Jinak se nám vyplatilo si kupovat skipasy jen na 1-2 dny. Vyšlo to stejně nebo i levněji. Třeba v Dolomitech je ten veľký superski skipass obecně zbytečný, pokud člověk nejede Sella Tondu nebo nechce přejíždět. Ty lokální střediskové jsou levnější.
No a tak.
Sk
Lamicka hotely jak kde, u jsme bydleli v Alpách pomalu levněji než apartmán ve Špindlu. Ty ceny se tam už úplně utrhly z řetězu, to stejný Klínovec.
Přes 50 s polopenzí jsme ve čtyřech nebydleli nikdy, spíš blíž ke 40. většinou je potřeba kousek popojet, ale nám to nevadi
continuity Lamicka Annegret diky za tipy
, progooglim to.
Bylo by nas mozna vic rodin, taky se vyplati hledat pres booking? Ze by to bylo drazsi nez Jeseníky, s tim jsem pocitala, ale ne ze dvakrat!
Jinak neni pozde hledat na pristi zimu?
Mulen pozdě určitě není. My letos hledali hodně pozdě, asi měsíc předem a měli jsme apartmán v docházkové vzdálenosti od lanovky za rozumnou cenu. Pokud netrváte na hotelu, myslím, že apartmán vás vyjde jen o málo dráž než tady. Dají se sehnat i velké apartmány s více ložnicemi a koupelnami, záleží, jak blízcí si jste. To pak vyjde samozřejmě levněji.
Evaeva na hotelu asi netrváme. Ale jak jsou ty Alpy obrovský, já jsem úplně bezradná
A nikdo jiný se k organizaci samozřejmě nemá.
Zařekla jsem se, že přespříští rok jedem někam sami (a bez lyží).
Skoro týden mě brutálně bolí kyčel. Co s tím, k PL nebo ortoped? Nebo to přejde samo. Doma asi jedině ibalgin.
Tak Betty ortoped (a kdyby nepomohl, tak v druhym kole neurologie)
Tak Betty pl te muze poslat na rentgen a napsat neco silnejsiho nez ibalgin. ortoped u nas ma 3 mes. cekaci lhutu, nevim jak u vas. ja postupovala 1.pl, 2. objednani ortopedie 3. navsteva fyzioterapeuta 4. zruseni terminu u ortopeda:-) ale pokud bys potrebovala neco rezat, coz predem nevis, je lepsi ten rtg a ortopedii absolvovat
Mulen pojedete svými auty? Jestli ano, zaměřila bych se na Rakousko, případně Itálii. Rakousko je nejblíž, to je výhoda a myslím, že pro začátek to bude bohatě stačit. V Itálii je větší jistota slunečného počasí, ale zase to není tak, že v Rakousku je věčně hnusně.
clothilde diky :) Vsechny tipy si píšu, snad neco z toho vyjde.
Mulenja bych řekla,že hledáš moc brzo ![]()
Já nehledám ještě ani letní dovolenou.
Klidně si udělej první názor přes Booking a v Rakousku se zkus domluvit naprimo s majitelem, většinou je cena lepší, ale nemůžou to takto verejne říct. V Itálii je ta domluva napřímo horší, tam to má cenu jen v případě větších komplexu nebo hotelů.
Evaeva svymi auty urcite. My ted byli ba Pradedu a pet dni v kuse svitilo sluníčko. Je fakt, ze za ty roky bylo takovy pocasi poprve.
continuity tak hlavně že neni pozde!
I tak je uz dost veci asi obsazenych.
Mulen tak jsou asi lidi, co si udelaji rezervaci rovnou na příští rok. Ale část ubytování ještě na příští rok možná ani nemá cenníky. Třeba ten náš hotel z loňska na příští týden ještě místo má, na příští únor vůbec není v nabídce.
Já bych to nechala uležet minimálne do září.
continuity fakt do září? Nevím, jestli to není pro velkou skupinu pozdě.
Mulen tak si myslím že jsem Tě viděla. Nemáš béžový ohoz s kostičkami? A syn (zřejmě) zelenou bundu? A bylo opravdu nádherně ![]()
Mulen pozde urcite neni. Taky jezdime 3 -4 rodiny a nez se vsichni domluvime, byva rijen
To je v takovem poctu podle me nejzazsi termin. Jedna rodina se upichne vzdycky ale skupina muze byt orisek.
Ale nezavidim. Planovac ma nevdecnou roli. Nasledne jsou nekteri desne chytri a vedi co by udelali jinak a lepe ![]()
Mulen tady mas hotel v Bormiu v Itálii, přímo na svahu, ke kabinové lanovce se jede buď červenou a nebo modrou sjezdovkou, nebo můžeš tak 50 m popojít a vyjet jinou lanovkou do prostřední stanice, kde je velká hospoda, debilplácek pro děti, velký dobytčák do 3000 t.m.n.m, a několik lanovek taky nahoru, bohaté snídaně, super večeře, vířivka a sauna, a to všechno do 10 tis. za osobu, skipass v ceně, za 500 na den jsme dokupovali ještě jeden den na svahu.
My si ty pokoje objednávali v létě, když otevřeli rezervace na zimní sezonu. Jen počítej s tím, že když nasněží, tak je k tomu hotelu poněkud složitější cesta.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje