"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 13. března 2023 08:59

Mulen hledáte hotel/penzion s jídlem nebo apartmán? Hotely bývají určitě dražší než v ČR. Zkus Dachstein West, Schladming, z blizsich a mirnejsich Hinterstoder.  

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:18

Mulen mě ten celý dlouhý příspěvek zmizel.

Stručně: alpy vyjdou levněji, když srovnávas Spinl nebo možná Klínovec. Pokud jste zvyklí jezdit do Beskyd, tak to levnější určitě nebude.

Itálie je o něco levnější než Alpy. 

Jinak:

-ubytovani za 80000 je určite moc. Teď mi našel booking v Kaprunu apartmány na příští týden za 900-1700 eur. Vyplatí se hledat přes Booking a pak tam napsat, například loni jsme měli za cenu z Bookingu i výtečnou polopenzi navíc. 

Skipass asi odpovídá, ale je potřeba to pořádně promyslet. Někde mívají ještě skipass 5 dni ze 6, který jsme používali a jeden deň na bežky. Jinak se nám vyplatilo si kupovat skipasy jen na 1-2 dny. Vyšlo to stejně nebo i levněji. Třeba v Dolomitech je ten veľký superski skipass obecně zbytečný, pokud člověk nejede Sella Tondu nebo nechce přejíždět. Ty lokální střediskové jsou levnější. 

No a tak. 

Sk

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:21

Lamicka hotely jak kde, u jsme bydleli v Alpách pomalu levněji než apartmán ve Špindlu. Ty ceny se tam už úplně utrhly z řetězu, to stejný Klínovec. 

Přes 50 s polopenzí jsme ve čtyřech nebydleli nikdy, spíš blíž ke 40. většinou je potřeba kousek popojet, ale nám to nevadi

Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:22

continuity Lamicka Annegret diky za tipy, progooglim to.

Bylo by nas mozna vic rodin, taky se vyplati hledat pres booking? Ze by to bylo drazsi nez Jeseníky, s tim jsem pocitala, ale ne ze dvakrat!

Jinak neni pozde hledat na pristi zimu?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2023 09:31

Mulen pozdě určitě není. My letos hledali hodně pozdě, asi měsíc předem a měli jsme apartmán v docházkové vzdálenosti od lanovky za rozumnou cenu. Pokud netrváte na hotelu, myslím, že apartmán vás vyjde jen o málo dráž než tady. Dají se sehnat i velké apartmány s více ložnicemi a koupelnami, záleží, jak blízcí si jste. To pak vyjde samozřejmě levněji.

Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:34

Evaeva na hotelu asi netrváme. Ale jak jsou ty Alpy obrovský, já jsem úplně bezradná A nikdo jiný se k organizaci samozřejmě nemá.   

Zařekla jsem se, že přespříští rok jedem někam sami (a bez lyží).

Offline Tak Betty
6043 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:35

Skoro týden mě brutálně bolí kyčel. Co s tím,  k PL nebo ortoped? Nebo to přejde samo.  Doma asi jedině ibalgin. 

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:36

Tak Betty ortoped (a kdyby nepomohl, tak v druhym kole neurologie)

Offline clothilde
2038 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:39

Lamicka 

Mulen 

Na Hinterstoderu teď jsem. Je tady moc hezky, super lyzovacka

Zkus Rinnergut. Krásný statek, moc milá paní majitelka a autem od lanovky cca 8 min

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:40

Tak Betty pl te muze poslat na rentgen a napsat neco silnejsiho nez ibalgin. ortoped u nas ma 3 mes. cekaci lhutu, nevim jak u vas. ja postupovala 1.pl, 2. objednani ortopedie 3. navsteva fyzioterapeuta 4. zruseni terminu u ortopeda:-) ale pokud bys potrebovala neco rezat, coz predem nevis, je lepsi ten rtg a ortopedii absolvovat

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2023 09:42

Mulen pojedete svými auty? Jestli ano, zaměřila bych se na Rakousko, případně Itálii. Rakousko je nejblíž, to je výhoda a myslím, že pro začátek to bude bohatě stačit. V Itálii je větší jistota slunečného počasí, ale zase to není tak, že v Rakousku je věčně hnusně.

Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:45

clothilde diky :) Vsechny tipy si píšu,  snad neco z toho vyjde.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:45

Mulenja bych řekla,že hledáš moc brzo

Já nehledám ještě ani letní dovolenou. 

Klidně si udělej první názor přes Booking a v Rakousku se zkus domluvit naprimo s majitelem, většinou je cena lepší, ale nemůžou to takto verejne říct. V Itálii je ta domluva napřímo horší, tam to má cenu jen v případě větších komplexu nebo hotelů. 

Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:47

Evaeva svymi auty urcite. My ted byli ba Pradedu a pet dni v kuse svitilo sluníčko.  Je fakt, ze za ty roky bylo takovy pocasi poprve.

Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:48

continuity tak hlavně že neni pozde! I tak je uz dost veci asi obsazenych.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:55

Mulen tak jsou asi lidi, co si udelaji rezervaci rovnou na příští rok. Ale část ubytování ještě na příští rok možná ani nemá cenníky. Třeba ten náš hotel z loňska na příští týden ještě místo má, na příští únor vůbec není v nabídce. 

Já bych to nechala uležet minimálne do září. 

Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 13. března 2023 10:00

continuity fakt do září? Nevím, jestli to není pro velkou skupinu pozdě.

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 13. března 2023 10:00

Mulen tak si myslím že jsem Tě viděla. Nemáš béžový ohoz s kostičkami? A syn (zřejmě) zelenou bundu? A bylo opravdu nádherně

Offline Annegret
160 příspěvků moje polička 13. března 2023 10:02

Mulen pozde urcite neni. Taky jezdime 3 -4 rodiny a nez se vsichni domluvime, byva rijen To je v takovem poctu podle me nejzazsi termin. Jedna rodina se upichne vzdycky ale skupina muze byt orisek.

Ale nezavidim. Planovac ma nevdecnou roli. Nasledne jsou nekteri desne chytri a vedi co by udelali jinak a lepe

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 13. března 2023 10:07

Mulen tady mas hotel v Bormiu v Itálii, přímo na svahu, ke kabinové lanovce se jede buď červenou a nebo modrou sjezdovkou, nebo můžeš tak 50 m popojít a vyjet jinou lanovkou do prostřední stanice, kde je velká hospoda, debilplácek pro děti, velký dobytčák do 3000 t.m.n.m, a několik lanovek taky nahoru, bohaté snídaně, super večeře, vířivka a sauna, a to všechno do 10 tis. za osobu, skipass v ceně, za 500 na den jsme dokupovali ještě jeden den na svahu.

Hotel Vallechiara

My si ty pokoje objednávali v létě, když otevřeli rezervace na zimní sezonu. Jen počítej s tím, že když nasněží, tak je k tomu hotelu poněkud složitější cesta.