Já bych teda po zkušenostech s vařením na různých typech varných desek nic jinýho než plyn nechtěla. Mám klasickej sporák a vaření na ohni je nejlepší. Sice průběžně opaluju chňapky a vařečky... A nevím o jakým drhnutí furt mluvíte. Mám nějakej Kitchen cleaner se sodou, nastříkám, za chvíli setřu a je to. ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
u mýho sporáku se daj ty knoflíky sundat a celkem neproblematicky to umejt, ale jako jo, je to práce navíc
správně naleštěná deska taky chce víc než jen přelíznout hadříkem, tak jednou týdně musím oškrábat nějakou spešlškrabkou a vyleštit ultrajemným peelingem
protože se kolem varných ploch (nemám indukci) dělají takové hůř vyčistitelné kruhy. ale pořád mi to přijde nesrovnatelně pohodlnější, než nějaké rošty a kolečka. zas tak moc nevařím, abych docenila to, že na ohni se nepopiratelně vaří líp.
já mám sklokeramiku, ale bez dotykového displeje, s knoflíkama. ke štěstí mi stačí nějak normálně vyčištěná, i na tu správně naleštěnou nejpozději do 2 sekund dosedne první oranžový chlup...![]()
Já bych teda po zkušenostech s vařením na různých typech varných desek nic jinýho než plyn nechtěla. Mám klasickej sporák a vaření na ohni je nejlepší. Sice průběžně opaluju chňapky a vařečky... A nevím o jakým drhnutí furt mluvíte. Mám nějakej Kitchen cleaner se sodou, nastříkám, za chvíli setřu a je to. ![]()
Ja teda taky kopu za team plyn, ale uznávám, ze rozdíl v čištění to je. Nejde jen o setření plochy, ale právě když něco zateče do knoflíků...
Ale třeba i Wok hořák za to stojí :)
na indukci se mi nic takovyho nedela, ale skrabku mam a obcas pouziju, to jo;-) jinak jen jar a voda. varim furt a moc:-)
Ale jo, uznávám, je to občas trochu opruz. Já mám teda knoflíky ještě zepředu, takže tam nic nezatéká. Ale ohni se stejně nic nevyrovná... ![]()
Taky team plyn. A o nic jiného nestojím.
Kopu za team plyn, ale vlivem životních změn přecházím na (snad zatím) elektrickou dvojplotýnku :-) Ovšem když se chce, dá se... Doplňujeme samostatným grilem a Remoskou.
Doporučuju dvouplotýnku indukci, nemůžu si ji vynachválit. Oproti dřívější elektrické (ze které jsem se mohla vzteknout) je to nebe a dudy. Co se vaření i údržby týče.
Díky :-) to mi nedošlo, že bych si mohla prozatímně pořídit dvouplotýnku v indukci. Vznesu dotaz :-) nebo možná ne a až přijde dostatečná výplata, prostě jí koupím. Vůbec to není za moc, i kdyby to bylo na půl roku. Vždycky se pak bude hodit někomu na chatu nebo tak.
přešla jsem z plynu na indukci, v mezidobí krátce elektrika, a přesunula jsem se do z týmu plyn do týmu indukce. Vaření mi přijde stejný, čištění je nebe a dudy. Plyn mi vydrhla jednou týdně paní na úklid a od druhého dne to bylo zase ušmudlané. Strávit půl hodiny čištění plynu jsem vážně nechtěla a stáhnout nestačilo. Indukci mám do pěti minut vyleštěnou do blesku
Jediná její nevýhoda je, že dost hučí. Jestli s tou volně stojící nemáš žádnou zkušenost, doporučuju nechat si to třeba v obchodě předvést, mě to po koupi mírně zaskočilo. Přirovnala bych to asi třeba k digestoři na nejmenší výkon, možná malinko míň, ale přeci jen dost znatelně. My už jsme si zvykli, ale je to trochu otravný.
Pozor u mřížek od plynového sporáku, které jsou z litiny. Těm myčka nedělá dobře, stejně jako litinovým hrncům. Mně se nejvíc osvědčilo jak litinové mřízky, tak nerezovou desku čistit jen mikroutěrkou. Vymáchám ji v hodně horké vodě, takže vezme bez problému i mastnotu. Po vaření stejně vždycky musím utřít pracovní plochu, vezmu i sporák. Nepřijde mi to nijak namáhavé. Ale je pravda, že mám výborně vyřešné ty mřízky. Mají jen celkem osm nožeček, které ještě zespoda mají gumu, takže při převření jde ta guma dobře utřít, protože na se ni nenapeče.
Tak to já bych si rovnou pořídila AGA sporák
.http://www.agaliving.com/aga-range-cookers/aga-running-costs
Máte s tímto sporákem zkušenost? Pokukuji po něm a neznám nikoho, kdo by ho měl a podělil se o dojmy.
Já na indukci přešla už před léty ze starého plynového sporáku a od té doby na ni nedám dopustit. Rychlost vaření je souměřitelná, rychlost čistění naprosto nesouměřitelná.
Máte s tímto sporákem zkušenost? Pokukuji po něm a neznám nikoho, kdo by ho měl a podělil se o dojmy.
Chcete dojmy? Přečtěte si povídku Sue Townsendové "Sága o sporáku Aga".
Bohužel ne. Vždycky jsem ho chtěla, ale nikdy nebyla ta správná chvíle. A teď, když jsme s manželem zůstali sami ( a na vnoučata to nevypadá:-)), už je to zbytečný. A ty prachy, co stojí, radši projíme v dobrých restauracích...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí