"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:05
Reakce na betsey:

Ani mňa!!

Dnes ju tam hodím a som zvedavá na výsledok :D

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:05
Reakce na :

idem na to hneď ako prídem z práce

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:06
Reakce na paktofonika:

aj ja som zvedavá :-)

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:34

Mně teda myčka tu mřížku pořádně neumeje. Ta chemie a proud vody tu nečistotu naruší, to jo, ale je vždycky třeba to dočistit ručně, což mě štve. Možná kdybych to tam dávala po každém vaření, což teda nedělám. 

Offline Katka
57 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:40
Reakce na Zina:

K tomu roštu - minulej sporák měl rošt na dva díly, s tím se už manipulovalo docela dobře. Novej ho ani nemá, přijde mi to dobrý, ale ještě jsem to pořádně neotestovala.

A i když teda nejsem zrovna spořádaná hospodyňka, tak u vaření jsem zvyklá průběžně po sobě uklízet, takže nějaký krutý drhnutí sporáku si pamatuju maximálně z dětství, když k němu stoupla mužská část rodiny.

Mně to teda nedá a musím se zapojit do diskuse. Zrovna tenhle typ sporáku, kde mřížka není přes celou varnou plochu mi příjde hrozně nebezpečný, ta nádoba, zvlášť větší, totiž musí stát přesně uprostřed, jinak je to nestabilní.. Dcera ho měla v jenom bytě, kde bydlela v nájmu, při smažení se jí převrátila pánev plná horkého oleje, samozřejmě na ni. Popáleniny 3. stupně a plastická operace, fakt není o co stát.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:42

http://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/dansko_zhorsena_bezpecnostni_situace_v.html

jako fakt? dlouhodobějšího charakteru? v hlavním městě? zapište se do drozda? nedělá se to při cestách do podezřelých rozvojových zemí? :-O 

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:51
Reakce na Ginevra:

Mně teda myčka tu mřížku pořádně neumeje. Ta chemie a proud vody tu nečistotu naruší, to jo, ale je vždycky třeba to dočistit ručně, což mě štve. Možná kdybych to tam dávala po každém vaření, což teda nedělám. 

já to nechtěla psát aby to nevypadalo že z diskutujících dělám nějaké šmudly;-) ale mně se ty mřížky v myčce vždycky tak jako "ochlupatily" a vypadalo to ještě hůř..

49378 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 12:51
Reakce na Katka:

Mně to teda nedá a musím se zapojit do diskuse. Zrovna tenhle typ sporáku, kde mřížka není přes celou varnou plochu mi příjde hrozně nebezpečný, ta nádoba, zvlášť větší, totiž musí stát přesně uprostřed, jinak je to nestabilní.. Dcera ho měla v jenom bytě, kde bydlela v nájmu, při smažení se jí převrátila pánev plná horkého oleje, samozřejmě na ni. Popáleniny 3. stupně a plastická operace, fakt není o co stát.

ježiší moje noční můra

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 13:02

Tak jste me uplne zviklaly a musela jsem se jit podivat, jaka revoluce se udala v konstrukci rostu na plynovy sporak. Hm, a nic teda, furt spousta nozicek a zahybu, co se blbe mejou, horaky dtto

Offline Katka
57 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 13:06
Reakce na moora:

Tak jste me uplne zviklaly a musela jsem se jit podivat, jaka revoluce se udala v konstrukci rostu na plynovy sporak. Hm, a nic teda, furt spousta nozicek a zahybu, co se blbe mejou, horaky dtto

No přesně, já jsem si v době, kdy se dcera popálila, právě zařizovala kuchyň, vybrala jsem si tedy bytelné litinové mřížky, aby byly stabilní, a je to fakt opruz, mýt to. Měla jsem si pořídit indukci.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 13:08
Reakce na moora:

taky bych kvůli tomu v žádném případě nechtěla plyn. mytí mřížek jsem jako dítě nenáviděla. a pak tu mastnotu, co se všude usazovala.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 13:09

ale no, takto mi kaziť radosť nad objavom ľahšieho života

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 13:12

Na mrizku je nejlepsi Cif bily. Zadna tezka prace. Stejne ho doma mame vsichni na conversky a bile podrazky .

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 13:14
Reakce na Lamicka:

Mám nové conversky a čisté biele podrážky sa mi k nim nehodia, jediné tenisky kde nepouzijem cif. Už sa neviem dočkať až budú zašlé :D

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 13:30
Reakce na paktofonika:

Tak si ho budete setrit na tu mrizku :) 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:04
Reakce na Katka:

No, uff, teď jste mi teda dala, večer udělám nějaký experimenty se hrncema, jak moc to hrozí. Smažení moc neholduju, ale hádám, že hrnec s polívkou by tak udělal svoje.

Zase je ale dobrý, že vás to vylákalo do diskuse ;-).

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:10

ja mam mrizky pres pulku sporaku a nejblbejsi na tom je, ze se nevejdou cele do drezu

tu mycku zkusim

49378 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:23
Reakce na betsey:

tak když je tam budeš dávat opravdu pokaždé...

baltik každopádně mřížky jsou jen část toho problému, když vidim ty knoflíky a hořáky a všecko... ale já si teda nedávám pozor a fakt hodně bordelím to je pravda, možná to jiní mají uplně čisťoulinký bez práce, ovšem srovnej

a

já to prostě na závěr utřu hadrou (nemusím ani čekat až zchladne) a hotovo, nic víc

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:26

ano, mytí knoflíků (kolem kterých třeba uteklo mléko nebo nedejbože omáčka) je ještě mnohem horší než mřížka 

49378 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:37
Reakce na Jiná Realita:

jo, u nás ve staré kuchyni byl přesně tenhle typ sporáku a to teda snad radši ten na dřevo:P