Grossularia se k tomu fakt hodila. To je trefné. Její příspěvky na mp jsem taky moc ráda četla.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Ta kachlová kamna jsou myšlena samozřejmě jen na příležitostné pečení a vaření. Ony mají bonus vytápění. Momentálně máme v kuchyni krbová kamna a je to v zimě moc příjemné na přítápění.
To je dobrá možnost, jak sporák vyzkoušet!
Já taky, údržba v pohodě a už druhým rokem mi ta černá barva přijde děsně cool :-)
Původně jsem pokukovala po nějakém béžovém, ale vzhledem k barevnému ladění celé linky jsem naznala, že černá bude vhodnější. A vypadá to dobře. ![]()
Ještě bych měla jeden blbý dotaz. Kdo používáte myčku, prosím, vysvětlete laikovi, co si mám do ní vlastně koupit. Nikdy jsem myčku nepoužívala a ani teď ji nehodlám používat často, ale jelikož ji v novém mám, tak se jistě příležitost najde. Stačí, když koupím jen nějaké tablety? Četla jsem, že je třeba nějaké leštidlo, sůl ...
, navíc když vidím ceny těch přípravků do myčky ... ![]()
Je to asi jako s pračkou. Buď tam sypeš jenom prací prášek, nebo se staráš příkladně a dáváš tam nějaké ty calgony a podobně, aby ti dlouho vydržela.
My tam dáváme v podstatě jen tabletu, aby se umylo nádobí. Čas od času pustím naprázdno, aby se propláchla. A samozřejmě občas vyklepat nečistoty z filtru. Sůl jsem tam párkrát nasypala normální kuchyňskou, a dobrý, i když výrobce by mi asi dal za uši.
Ale je fakt, že nejsem moc hospodyňka a naleštěné skleničky nemám :-)
To mě překvapilo, že sůl do myčky je prachvobyčejnej NaCl, jsem čekala něco podstatně sofostikovanějšího!
Ja používam tablety Somat, soľ a leštidlo mám obyč z DM. Skúsila som už viacero značiek tabliet ale tie Somat (8 alebo 12 action ) sú najlepšie. Nekupujte si tablety Jar, musela som celé balenie vyhodiť, sú drahé a nič to neumyje. Odkedy mám Somat tak leštidlo už nepoužívam, s horšími tabletami bolo potrebné. Soľ dosypem keď si umývačka povie, aspoň tá moja má ukazovateľ doplnenia soli a leštidla. Raz za mesiac používam takú špeciálnu tabletu, a raz za dva alebo tri mesiace púšťam umývačku naprázdno so špeciálnym gélom.
Já taky, údržba v pohodě a už druhým rokem mi ta černá barva přijde děsně cool :-)
a nedělá ti bílé fleky od vody? my máme teda tvrdou, jak vždycky psávala Lola, půl skleničky vypiješ, zbytek dojíš.. a kamarádka má právě černej a nevypadá to dobře, furt jsou na něm bílé fleky asi jako na nerezu. máme pískovej (k lince se hodí) a na tom teda není vidět vůbec nic, je supr
když si na myčku zvykneš a budeš tam poctivě skládat každý použitý kousek nádobí (žádné oplachování, natož předmývání apod), tak budeš nadšená a navíc ušetříš. tabletky kupuju levný v lidlu plus sůl (kuchyňská taky nevadí) a leštidlo, podle toho jak si myčka řekne, ale to je jednou za čas. kdysi jsem to počítala a jedno mytí (fakt narvaná nádobím co bych v dřezu myla tak hodinu) může přijít tak do 8-10 kč. ušetří hlavně spoustu vody
Ani ne. Možná je to ale tím, že kuchyň zhruba jednou týdně projde důkladným úklidem, myslím, že existují i přípravky, které ten kámen zlikvidují, a materiál chvíli odolává dalším nánosům.
já používám ekologické (asi "ekologické") tablety do myčky z DM, denkmit, myjí podle mě dost dobře a přijde mi, že nejsou drahé, i na nízké teploty a krátké programy, na internetu lidi, kteří mají srovnání, psali, že lépe, než jiné značky (než třeba somat), jako leštidlo ocet (naprosto levné), a sůl klasickou, ale existuje i eko, tak ji chci výhledově až si konečně vzpomenu, koupit.
eko sůl? ![]()
mám pocit, že jsem to někde viděla
složení soli jsem teda nezkoumala.
není nad to si připlatit za stoprocentně přírodní NaCl![]()
njn, zmátlo mě tohle balení ![]()

můžu od nich mimochodem docela doporučit tenhle "jar", přijde mi, že vydrží hrozně dlouho a myje pěkně, dost pění.
chápu že každej vydělává jak umí a jak mu to zákazníci umožní... ale já bych u nich nic nekoupila, blbce ze sebe dělat nenechám
to si říkám vždycky, když vidím lidi kupovat leštidlo do myčky nebo jakýkoli vesele barevný závěs do wc.
můžu od nich mimochodem docela doporučit tenhle "jar", přijde mi, že vydrží hrozně dlouho a myje pěkně, dost pění.
Áno je super, tu mam aj ja a odkedy mam umývačku tak ta fľaša vydrží večnosť. Pení veľmi dobre, je lepšia ako Frosh. Kupujem tu bez vône. A Somat kupujem preto ze je bez fosfatov. Tablety z DM(tie Eko) som mala a v porovnaní so Somat boli horšie.
já jsem si říkala, že jar jako jar, kde je rozdíl, ale prostě ten rozdíl fakt cítím, i na dotek, i na nádobí. dřív jsem brala, co bylo zrovna po ruce, ale teď jsem tomu už druhou láhev (což je asi snad rok
nebo hodně měsíců, fakt vydrží dlouho) věrná.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí