"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline notna
9461 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 16:09
Reakce na 999:

Grossularia se k tomu fakt hodila. To je trefné. Její příspěvky na mp jsem taky moc ráda četla.

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 16:13
Reakce na Potrefenáhusa:

Ta kachlová kamna jsou myšlena samozřejmě jen na příležitostné pečení a vaření. Ony mají bonus vytápění. Momentálně máme v kuchyni krbová kamna a je to v zimě moc příjemné na přítápění.

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 16:14
Reakce na no.li:

To je dobrá možnost, jak sporák vyzkoušet!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 16:22
Reakce na Gatita:

Já taky, údržba v pohodě a už druhým rokem mi ta černá barva přijde děsně cool :-)

Původně jsem pokukovala po nějakém béžovém, ale vzhledem k barevnému ladění celé linky jsem naznala, že černá bude vhodnější. A vypadá to dobře. 

Ještě bych měla jeden blbý dotaz. Kdo používáte myčku, prosím, vysvětlete laikovi, co si mám do ní vlastně koupit. Nikdy jsem myčku nepoužívala a ani teď ji nehodlám používat často, ale jelikož ji v novém mám, tak se jistě příležitost najde. Stačí, když koupím jen nějaké tablety? Četla jsem, že je třeba nějaké leštidlo, sůl ... , navíc když vidím ceny těch přípravků do myčky ... 

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 16:36
Reakce na Dalia:

Je to asi jako s pračkou. Buď tam sypeš jenom prací prášek, nebo se staráš příkladně a dáváš tam nějaké ty calgony a podobně, aby ti dlouho vydržela.

My tam dáváme v podstatě jen tabletu, aby se umylo nádobí. Čas od času pustím naprázdno, aby se propláchla. A samozřejmě občas vyklepat nečistoty z filtru. Sůl jsem tam párkrát nasypala normální kuchyňskou, a dobrý, i když výrobce by mi asi dal za uši.

Ale je fakt, že nejsem moc hospodyňka a naleštěné skleničky nemám :-)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 16:54
Reakce na Gatita:

To mě překvapilo, že sůl do myčky je prachvobyčejnej NaCl, jsem čekala něco podstatně sofostikovanějšího!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 17:33
Reakce na Dalia:

Ja používam tablety Somat, soľ a leštidlo mám obyč z DM. Skúsila som už viacero značiek tabliet ale tie Somat (8 alebo 12 action ) sú najlepšie. Nekupujte si tablety Jar, musela som celé balenie vyhodiť, sú drahé a nič to neumyje. Odkedy mám Somat tak leštidlo už nepoužívam, s horšími tabletami bolo potrebné. Soľ dosypem keď si umývačka povie, aspoň tá moja má ukazovateľ doplnenia soli a leštidla. Raz za mesiac používam takú špeciálnu tabletu, a raz za dva alebo tri mesiace púšťam umývačku naprázdno so špeciálnym gélom. 

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 17:43
Reakce na Gatita:

Já taky, údržba v pohodě a už druhým rokem mi ta černá barva přijde děsně cool :-)

a nedělá ti bílé fleky od vody? my máme teda tvrdou, jak vždycky psávala Lola, půl skleničky vypiješ, zbytek dojíš.. a kamarádka má právě černej a nevypadá to dobře, furt jsou na něm bílé fleky asi jako na nerezu. máme pískovej (k lince se hodí) a na tom teda není vidět vůbec nic, je supr

49378 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 17:47
Reakce na Dalia:

když si na myčku zvykneš a budeš tam poctivě skládat každý použitý kousek nádobí (žádné oplachování, natož předmývání apod), tak budeš nadšená a navíc ušetříš. tabletky kupuju levný v lidlu plus sůl (kuchyňská taky nevadí) a leštidlo, podle toho jak si myčka řekne, ale to je jednou za čas. kdysi jsem to počítala a jedno mytí (fakt narvaná nádobím co bych v dřezu myla tak hodinu) může přijít tak do 8-10 kč. ušetří hlavně spoustu vody

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 17:54

Ani ne. Možná je to ale tím, že kuchyň zhruba jednou týdně projde důkladným úklidem, myslím, že existují i přípravky, které ten kámen zlikvidují, a materiál chvíli odolává dalším nánosům. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 18:08
Reakce na Dalia:

já používám ekologické (asi "ekologické") tablety do myčky z DM, denkmit, myjí podle mě dost dobře a přijde mi, že nejsou drahé, i na nízké teploty a krátké programy, na internetu lidi, kteří mají srovnání, psali, že lépe, než jiné značky (než třeba somat), jako leštidlo ocet (naprosto levné), a sůl klasickou, ale existuje i eko, tak ji chci výhledově až si konečně vzpomenu, koupit.

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 18:09
Reakce na Jiná Realita:

eko sůl? 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 18:11
Reakce na Gatita:

mám pocit, že jsem to někde viděla  složení soli jsem teda nezkoumala.

49378 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 18:13
Reakce na Jiná Realita:

není nad to si připlatit za stoprocentně přírodní NaCl

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 18:15

njn, zmátlo mě tohle balení 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 18:17

můžu od nich mimochodem docela doporučit tenhle "jar", přijde mi, že vydrží hrozně dlouho a myje pěkně, dost pění.

49378 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 18:20
Reakce na Jiná Realita:

chápu že každej vydělává jak umí a jak mu to zákazníci umožní... ale já bych u nich nic nekoupila, blbce ze sebe dělat nenechám

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 18:24

to si říkám vždycky, když vidím lidi kupovat leštidlo do myčky nebo jakýkoli vesele barevný závěs do wc.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 18:29
Reakce na Jiná Realita:

můžu od nich mimochodem docela doporučit tenhle "jar", přijde mi, že vydrží hrozně dlouho a myje pěkně, dost pění.

Áno je super, tu mam aj ja a odkedy mam umývačku tak ta fľaša vydrží večnosť. Pení veľmi dobre, je lepšia ako Frosh. Kupujem tu bez vône. A Somat kupujem preto ze je bez fosfatov. Tablety z DM(tie Eko)  som mala a v porovnaní so Somat boli horšie. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. srpna 2017 18:32
Reakce na paktofonika:

já jsem si říkala, že jar jako jar, kde je rozdíl, ale prostě ten rozdíl fakt cítím, i na dotek, i na nádobí. dřív jsem brala, co bylo zrovna po ruce, ale teď jsem tomu už druhou láhev (což je asi snad rok  nebo hodně měsíců, fakt vydrží dlouho) věrná.