no, takhle... jedna kolegyně a žena jednoho kolegy (nemám v okruhu známých více podobných lidí ale věřím že někdo bude mít výrazně víc těchto zkušeností) si doma vyrábí prací gel strouháním mýdla a poté rozvařením ve vodě.. mícháním nevím už čeho nějakou tekutinu kterou dává do myčky místo tablet atp, prostě jsou přesvědčené že pro rodinu a matku zemi a tak dělají to nejlepší.. já upřednostňuju jiné způsoby trávení volného času:D
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Tomu věřím, lidé dělají různé véci:-) Mě to vůbec nepohoršuje a ani jsem to nemyslela kriticky, jen prostě nevím, jak bych to "obhájila" před tím zástupcem výrobce, i když bych tam třeba chtěla ten ocet a obyč sůl dávat taky.... A čelit tomu "konfliktu" vzhledem k záruce přístroje bych opravdu nechtěla. Jen tak mimochodem, pobavilo mě, když jsem na té nové myčce nastavila program Eco a myčka mi oznámila, že zvolený program trvá 3 hodiny a 40 minut:-)
tak já si zas říkám že zakoupený spotřebič můžu používat způsobem, který mi vyhovuje (i kdybych v něm měla chovat rybičky:-) ale samozřejmě přijít o záruku by bylo zbytečný
Aha, to já si dopřávám maximální osobní svobody v jiných oblastech:-)
![]()
Mýdlovej sliz! My jsme doma teda dost eko bio, ale na toto jsem trochu líná. Naštěstí jsem se dočetla, že to poškozuje plíny a zanáší pračku, takže nemusím mít výčitky, že používám normální prášek :-)
Když tu frčí ty čisticí prostředky, začala jsem si kupovat Jelena a musím říct, že je super. Výborně pere a moc hezky voní.
http://www.jakseperesjelenem.cz/117-schicht-mydlovy-praci-prasek-jelen-3-kg/
To moc ráda čtu, chystám se ho vyzkoušet ![]()
To jsou příšerné programy - v rámci šetření vodou to myčka ty tři hodiny šudlá v pěti plivancích vody, ovšem kolik to sebere elektřiny a nervů uživatelů už se nikde nepíše.
Já bych si myslela to samé, jenže ta myčka mi ukazuje spotřebu vody a elektřiny, a tvrdí, že tenhle má nejnižší spotřebu. Ukazuje mi to nejen při nastavení, ale i po ukončení programu, že jako spotřeba tolik a tolik a jestli je to ok... Rozhodla jsem se tento program ignorovat, protože než to "ušudlá", tak já jí potřebuju naplnit skoro celou zas...
jj to mi pripada velmi priznacne - vsechny ty "eko" modely nepovazuji cas za hodnotu
Zřejmě si vyrábí elekřinu třením těch talířů o sebe. Určitě to ocení někdo, kdo je tak prozíravý, aby zapnul myčku ráno pred odchodem nebo večer před spaním, to já bohužel nejsem.
"Šudlací program" - eko je to nejspíš proto, že to odmáčí nádobí v pár litrech studené vody. Zato dlouho...
taky mě to dost překvapilo a tenhle eko-program ignoruju...
30-min-program je můj nejoblíbenější... a všechno v cajku! ![]()
Zřejmě si vyrábí elekřinu třením těch talířů o sebe. Určitě to ocení někdo, kdo je tak prozíravý, aby zapnul myčku ráno pred odchodem nebo večer před spaním, to já bohužel nejsem.
proziravy?po tom co mi mycka vytekla bych nikdy mycku pred odchodem nezapla.![]()
Na noc zapinam,priznavam a taky mi stara vytekla a v noci do toho slapla.Neprijemny budicek,rychle hledat suche hadry.:-/
mam za to ze ty nove maji nejakou pojistku.
pojistku mozna maji,ale ne na vsechno.Moje rok a pul stara AEG mi udelala peknou potopu.
Byla spatne serizena uz od instalace,nastesti v zaruce to dal do kupy a ted snad dobry.
myčkové téma mi jde docela do noty a rovnou prosím o radu... mám několik let myčku Candy, kterou jsem si vybírala hlavne podle rozměrů, abych ji zapasovala do linky a i s ohledem na svoje minimální finanční zdroje. Roky myla uplně skvěle, žádný předmývání apod. (toho jsem velký odpůrce) a bez problémů. Teď začala zlobit.. používám furt stejné mycí prostředky (DM, Calgon), kompletně ji jednou za čas vyčistím ručně a k tomu dám čistič myčky... ale stejně prostě přestala umývat do čista. Nemáte někdo radu, co by to mohlo být? děkuju
V mýdlovým slizu jsem prala spoustu let,místo avivaze ocet.pradlo vyprany,pracka netknuta.ted mam teda novou pracku od loňska a zatim jsem se teda přece jen neodvazila.ten ocet na čištění pry doporucujou i nektery opravari,na druhou stranu to pry ničí to gumovy těsnění.ja jsem nic takovyho nepozorovala.
Casove narocny to neni vubec,staci nastrouhat kostku mýdla a mas zásobu na mnoho týdnu, ja jsem kupovala marseillesky mýdlo z palmovyho oleje eko) (na praní pry vhodnější nez klasické olivové) - to mejdlo je měkký,takze to bylo za chvilku. Uplne úžasné to voni!!
Jen co přestanu mit pocit,ze mam fungl novou pracku,jdu do toho znova
do myčky bych to nedavala,tam to přece jen chce neco,co odmastuje
ocet místo lestidla davam do myčky taky,mam jinak z lestidla dost jedovatej pocit. Zadnej octovej puch neni cítit,ten ocet během chvilinky vyvane.mycku jinak čistím tak jednou za mesic nějakým cisticem z dm,sůl taky z dm,jde bych sháněla sůl bez jodu,netuším. Tablety nebo prášek kupuju teda ekologicky bez fosfátů,mozna i radsi prášek nez tablety
a nejlepsi jar ma ecover (ostatni jejich přípravky me moc neberou)
Tak zas na čem by to ta myčka mela ušetřit,kdyz ne na čase? Myje to proste dyl ve studeny vodě
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí