"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 07:56
Reakce na Victoria:

naše myje 3 hodiny na klasický program, to je teprve něco.

při rekonstrukci jsme chvíli přemýšleli o dvou myčkách, nakonec jsme do toho nešly. Po dvou měsících si říkám, jestli to nebyla chyba

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 09:14

Tak já se přiznám, že jsem v životě nedala do myčky ani sůl, ani leštidlo. Kupuju tablety 3v1, víc se tím nehodlám zabývat.

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 09:27
Reakce na Potrefenáhusa:

jasný, ale já nechci nádobí mytý ve studené vodě, ani prádlo praný ve studené vodě, ani na to čekat čtyři hodiny. prostě hotovej ekoterorista

49378 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 09:28
Reakce na Pinot Noir:

mám pocit že někdy při instalaci se nastaví co chceš používat, jinak se ta myčka prostě o ty náplně hlásí. no nechce se mi to studovat a tablety kupuju různý, většinou obyčejný

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 09:45
Reakce na Pinot Noir:

V těch tabletach to je,ja mam na mycce cudlik,jestli myju tabletama(trvá to ale dyl),jinak to řve,kdyz to chce sůl a lestidlo

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 09:48

Ja na tyhle programy taky nemeju/neperu,zas to mam rada umyty poradne,tak ale treba nekdo to naopak ocení.

se teda přiznám,ze kdyz dojde prášek do myčky,klidne tam striknu malinko jaru,ale musi se jen malinko,jinak je to prej jak hrnecku vař,tak to po mne kdyztak nikdo neopakujte :-))

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 10:22

Eco program na myčce využívám, když ji zapínám večer, což je nejčastější. To je mi fuk, jestli pojede 1 nebo 3 hodiny. Tak proč u toho neuspořit vodu i energii. Ve studené vodě to nemyje, tuším je teplota eco programu 50 st.

Tablety nepoužívám, nějak nechápu jejich přínos. Pokud sama myčka pozná, kolik potřebuje soli, proč dávat moc nebo naopak málo jen podle obsahu v tabletě. Jestli před mytím strčím do zásobníku prášek nebo tabletu vyjde nastejno. Sůl a leštidlo doplňuji tak 1x za měsíc až dva, tak to není ani úspora času. Fakt jsem ty tablety nepochopila. Ale třeba mi to tu někdo vysvětli?

49378 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 10:49
Reakce na Potrefenáhusa:

jar neee:-) mam vyzkouseny v nouzi prasek na prani:P

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 11:17

V poho,ale kupuju ty eko,voni asi trochu min pěněj

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 11:36
Reakce na Potrefenáhusa:

Jojo, je to úplný hrnečku vař!  Ale zase jsem nikdy neměla tak vypucovanou podlahu v kuchyni 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 12:12
Reakce na Potrefenáhusa:

Ten mýdlovej sliz prej zanáší ty moderní látkový plínky a pak dobře nesajou, takže jsem koupila nějakej eko dětskej prášek. Už teď mám v mini koupelně prášek na barevný, na bílý, dětskej na pleny a dětskej gel (ten jsem dostala, jinak gely vůbec nekupuju), sůl na skvrny, žlučový mýdlo tekutý i tuhý. Ještě sliz do toho :-))

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 12:17

moje myčka má eko program kratší než normální program.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 12:18
Reakce na Victoria:

Já si nedokážu tedy představit situaci, že mi z nějakého důvodu přijde technik z Miele na myčku, z té se bude linout pach octa a já mu začnu vykládat, že tam dávám ocet, protože jsem se to dočetla na internetu, byť se v návodu píše něco jiného. Styděla bych se a ještě více poté, když by mě se zárukou poslal k šípku....

nám ten technik v podstatě ocet poradil (chybí mi tu ten smajlík rozhazující rukama )

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 13:00
Reakce na Potrefenáhusa:

Prosím Tě, kolik octu do myčky dáváš? A kam? 

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 13:15
Reakce na Dalia:

místo lestidla, do zásobníku na lestidlo

Offline An.Fial
82 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 13:17
Reakce na Pinot Noir:

Tak já se přiznám, že jsem v životě nedala do myčky ani sůl, ani leštidlo. Kupuju tablety 3v1, víc se tím nehodlám zabývat.

Přesně. A i navzdory tomuto poněkud ležérnímu přístupu nám myčka slouží už přes 10 let, meje dobře, používáme cca obden, občas akorát vyčistíme filtr.

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 13:18
Reakce na žluťásek:

Aha,mela jsem za to,ze to mýdlo by melo bejt vymachany uplne diky prave octu místo avivaze.

Offline Sweet Potato
40504 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 15:01
Reakce na Jiná Realita:

moje myčka má eko program kratší než normální program.

Naše taky, jenže to už je holka plnoletá, tudíš má rozum.

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 17:05
Reakce na notna:

Ságu se mi nepodařilo vygooglit. Vzhledem k autorce to bude zřejmě něco veselého, že?

Jo, je to hned první z knihy povídek "Veřejná zpověď ženy ve středních letech". Dala bych úryvek, je fakt povedená, ale taky jsem ji nikde na webu nenašla. 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 18:28
Reakce na Krehutka:

Nevíte někdo, kam se poděla @euridike? Doufám, že si jen užívá dlouhou dovolenou a na psaní o vunich nemá čas.

Těžko říct. Možná je to kombinace dovolené a velkého pracovního vypětí nebo třeba jen momentální ztráta inspirace. Taky moc doufám, že se zase zjeví.