Taky sem si říkala, kam zmizela...
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
A Guinea Pig . Už zase se ztrácejí lidi.
No..už jich pár je, asi je to přestalo bavit..?
Mně tady chybí tiny_fox, skvěle se vyznala v kosmetice. Byla po vážnému úrazu a před časem se ze dne na den odmlčela. Doufám, že se jí nějak nepřitížilo.
Počtem otáček to asi nebude, možná vyšší než doporučovaná teplota vody nebo nevhodný prostředek na praní, těžko říct. Sušičku nemám, takže její vliv nedokážu posoudit. Na prádlo jsem dost háklivá, takže pečlivě třídím podle materiálu a barev a mám i několik druhů prostředků - na barevné, černé, bílé, jemné... A třeba svetry peru šetrným programem na vlnu. Pokud míchám několik barev najednou, používám ubrousky, které brání zapuštění. A oblečení peru zásadně obrácené naruby.
Díky, kouknu se po tom v knihovně.
taky ji tu postrádám, díky ní jsem se pustila i do míchání kosmetiky a leckdy mi chybí možnost poradit. snad je vpořádku.
Já právě taky, kosmetiku si míchám už skoro rok a chybí mi tu její rady. Snad se zase ozve.
já peru skoro všechno na program jemné prádlo (40 min, normálně je tam 30 teplota a 600 otáček, což většinou zvýším na 40 teploty a 800 otáček). nemám sušičku, nepoužívám aviváž, peru v nějakém eko gelu z dm drogerie. problém nemám vůbec žádný, na prádlo jsem hrozně háklivá (nesnesu ani mini žmolek).
Já akorát vím, že sušička vyžaduje prádlo odstředěné na 1000 a víc. Takže pokud je prádlo odstředěné na míň, je možné, že ona musí sušit hodně dlouho a oblečení tím utrpí.
Každopádně ale záleží i na dalších faktorech, jak tu psali ostatní - na pračce, vodě, množství prášku/gelu, atd.
A mně chybí Lola a Jehelníček .
Lola nás sem převedla a zmizela.. ![]()
Gel dávám taky od oka, takže správné dávkování neporadím.
No a taky mě napadá, že se sušička nesmi přeplňovat. Tzn. nedávat do ní celou vypranou dávku z pračky najednou.
lola, no :(
jo, naruby peru všechno. je to praktické ve všech směrech, i když třeba náhodou trochu umažete prádlo třeba při věšení, tak to kvůli malé šmouze nemusíte prát znova, věším prádlo venku, občas se mi stane.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí