"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:25
Reakce na :

a proc perete 3-4 tricka?

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:29
Reakce na Ounz:

jj předpírku používám taky, na devadesát peru hodně zřídka, spíš na těch šedesát, trika zas nevyvářím to ne:-) těch 60 stačí. ne dohromady co konkrétně? jsem se teda už setkala s tím, že někdo pere ponožky zvlášť, ale to teda nedělám, měla bych?

Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:29
Reakce na Sweet Potato:

No, když ono bylo tak hezký..pruhovaný :)

edit: jo v hrnku  

49378 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:31
Reakce na :

no já teda nedávkuju podle množství prádla, ale podle návodu na prášku/gelu - podle tvrdosti vody a stupně ušpinění

blednutí barev hmm nevim, asi to beru jako běžný opotřebení.. tři trika teda neperu, to bych se uprala, mám za týden těch trik tak 20-30:P

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:31

Naprostou většinu prádla peru léta na 40, výjimečně něco málo na 60, kvalitní prášek kupuju ten, který mají v akci, sušičku nemám, nežehlím..

Bože.. jak to, že žiju..?! 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:32
Reakce na Sweet Potato:

Nemáš kupovat trika v hrnku! (Zase jsem se nachytala)

Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:33

No ponožky peru zvlášť. Myslela sem ne dohromady spodní prádlo a ponožky. Taky odděluju ručníky a utěrky, ale nikomu neříkám, že to tak má dělat :) mě učila mwmka, ťe ponožky a spodní prádlo ne dohromady..(nebudu zachazet do podrobností, ještě si pamatuju ten flejm z mp na tema 'ježíš vy ste prasata' )

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:40
Reakce na Ounz:

jo, flame "no vy ste ale prasata" mi vyskočí vždycky když jdu prát něco dohromady, nebo krájím vše na jednom prkýnku a taky že neperu utěrky v lavóru v savu :-) a tak nějak mám vždycky pěknej rebelskej pocit 

49378 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:46
Reakce na Ounz:

aha, dik. jj clovek to ma vetsinou od maminky. ja pamatuju jeste vyvareni na sporaku, protoze rucne to holt v horke clovek nevypere.. a maminka teda veskery spodni pradlo i zehli ale to jsem teda od lenosti opustila:-) byvala tchyne zehlila i ty ponozky. dneska se i pos.. pliny perou na 40 a nezehli

Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:53

Já už žehlim jen to co musim 

Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:53
Reakce na :

Proto já mám barevný

Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:54
Reakce na andulka01:

Mňo, mně utkvělo jen to, že olízlou lžičkou z kafe se už se nesmí nic jíst!

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:57

ja si teda nedokazu predstavit, jak bych dala dohromady celou pracku ponozek, pracku spodniho pradla a pracku ostatniho a jeste od kazdy barvy (cerna/bial/barevna), ale samozrejme at si to kazdy dela, jak mu vyhovuje

Online Potrefenáhusa
38920 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:03
Reakce na andulka01:

neee, právě utěrka v savu v lavoru je to rebelství, samozřejmě se má každá flekatá utěrka vyhodit!!!!!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:03
Reakce na baltik:

dřív jsem si taky myslela, že v jednom člověku nemožné, ale možné to je, když člověk teda nepere každý den.

oblečení na doma (pozor prasečí pes! a zahrada)+z práce+z cvičení+ nenosím prakticky černou /takže mám jen tmavší, světlé a bílé věci/, všechno prádlo mám tělové, plus povlečení, a minimálně jednou týdně naplním tři čtyři i víc praček dle barev, ani nemrknu 

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:04
Reakce na Ounz:

Cha, tam toho bylo :-) Prádlo, prkýnka, nože, utěrky, mytí nádobí, savo a lavóry... Fakt mě to donutilo na chvilku se nad sebou zamyslet, zda nejsem prase. A pak jsem se rozhodla, že teda fakt nejsem, jen se nehodlám podřídit čistící hysterii. A žiju, jsem zdravá, nikoho jsem nikdy neotrávila :-)

49378 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:06
Reakce na :

Na devadesat pere tatova domacnost. Jednou jsem si tam nechala vyprat tricko, ktere jsem mela uz nekolik let na sport, a vylozene z nej zmizela barva, uplne  vetsina mych satu ma na sobe cedulku, ze se pere na 30, 40 - nechci videt, co by mi z nich zbylo. Ten flame, ze kdo nehodi do pracky hedvabnou halenku na aspon 60 stupnu, je priserne prase, fakt moc nechapu :D

tak to prádlo je hlavně potřeba třídit:-) muž měl takový jednoduchý pravidlo - bílé prádlo na 60, barevné na 40. to mi teda moc nevyhovovalo, takže teď peru já:P jelikož toho mám docela dost, tak se mi třídí snadno, nezůstává mi jedno osamocený bílý triko naštěstí:-) spodní prádlo, ručníky, ložní, utěrky.. atp rozdělím jen na světlý a tmavý a peru na vyšší teplotu, případně s předpírkou. svrchni věci - košile, trika, kalhoty a sukně apod. dělím teda na čistě bílý/sytě barevný/něco mezi, světlý ale mohlo by zapustit bílý košile nebo se zapustit od tmavýho, tím jednu pračku v týdnu taky zaplním. hedvábnou halenku nemám i z toho důvodu, že bych ji neměla jak prát a v ruce to dělat odmítám.

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:06
Reakce na Potrefenáhusa:

ajo, sorry! :-) flekatý utěrky... 
To bych musela vyhodit ty všechny, co už konečně perfektně sajou!

Jsem teď koupila balík nových utěrek, to zase bude trvat, než změknou. A jasně že budou dřív flekatý.