Pinot Noir nevim jak tenhle mop, ja mam ten strapatej od Viledy a vytira do sucha. Jen je potreba netocit porad rovnomerne, ale jakoby rychle seslapnout a nechat to dojet, to opakuju 3x. Nez jsem na to prisla, tak jsem mela podlahu taky docela mokre.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Jiná Realita Máme 10 let plovoucí dřevěnou podlahu, všude kromě koupelny a úplně bez problémů. Vůbec bych se toho nebála. Občas vytřu mopem z Tchiba. Než se to rozbilo, používala jsem i to postřikování. Teď už to mám jen jako mop, kterej musím namočit, ale i tak dobrý. Klasický mopy nemám ráda.
Jiná Realita máme dřevěné parkety a používám na radu parketářů tohle:
Když se občas dřevěná podlaha vezme mokrým mopem, taky se jí nic nestane, jen by to nemělo být hodně mokré. Ale to stříkadlo mi vyhovuje, že se nemusí tahat kbelík s vodou.
Kokoska jo, tohle je to, co mám taky
Potrefenáhusa Prodávaj i náplň na dlažbu, ale to jsem do vypotřebované nádobky normálně nalila vodu a hotovo.
Jiná Realita mezi dubovou podlahou a dlažbou máme danou tenkou kovovou lištu, žádný prah. Je třeba dát pozor na to, aby podklad byl ve správné výšce, naše dlažba byla tenčí než dubová podlaha
asi nezvládnu všechny vyjmenovat, takže všem souhrnně děkuji za podlahové zkušenosti ![]()
ale vlastně mám ještě (poslední!) dotaz: a jaké provedení se vám nejvíc líbí? spíš lehce došeda zbarvená (taková šedohnědá), nebo světlý dub? nebo se zrzavým podtónem?
andulka01 ja v najemnim byte mela na chodbe taky koberec pod nim lepidlo a pod nim podlahu z krasnych prken. Prebrousili jsme, navoskovali a s vysledkem jsem hodne spokojena. Vzali jsme to i s obyvakem, ale teda priste bych se do toho uz sama nepoustela a pozvala si lidi. Presto se to rozhodne vyplatilo, celej byt diky tomu vypada asi tak 10x lip.
Co je to to dratkovani?
Jiná Realita mam olejovanou podlahu, vytirani na vlhko snasi. Je opravdu nschylnejsi na poskrabani, ale i presto bych nemenila a nelakovala.
MP Meri dřív se vzala drátěnka a každá parketa se ručně vydrhla. Babička měla takovou podlahu v celém bytě a byla to dosti nepříjemná práce.
Dřeva na podlahu se neboj, jde vytírat bez problému, jen se řiď návodem, co ti řekne podlahář. My vytíráme nějakým přípravkem s voskem, ale záleží na původním ošetrení. Za mě má dřevo tu výhodu, že i s rýpancem sem tam vypadá dobře a dá se přebrousit, až bude fakt hnusný. Na hranici s jinou krytinou máme přechodové lišty.
MP Meri To bys nechtěla dělat. Mám dojem , že vdětství to zažil každý kdo měl parkety. A nebyla to drátěnka jako na nádobí.
No vlastně to byl takovej větší chumel drátků.
Tak Betty řekla bych že dřív bývala ta "patina" nežádoucí:-)
Obývák a ložnice je ideální s dřevěnou podlahou, strašně ráda po tom chodím. To masivní dřevo si s hodně věcmi poradí, sem tam flíček se časem ztratí.
viktorka_od splavu Možná, v každým případě se to dělo těsně před vánoci. Nechápu proč ne na jaře, když jsme topili uhlím.
No taková byla doba.
Mohučanka ja jsem si to vzdycky predstavovala, ze se nejakym dratky cisti ty spary mezi parketami (kdyz jsem slysela slovo "dratkovani") ![]()
jinak vytiram vileda,normalni mopy,ktere namacim a zdimu(v rukavicich,peru v pracce),vselijaky ty vychytavky,provazkovy,nesundavaci,mi pripadaji,ze akorat sudlaji spinu.
taky mam ten pocit, ze dobre vytrou jen placate mopy. Mam celkem 8, otiram s nima i dvere, skrine a obkladacky v koupelne. Ja je namacim jen trosku, budto pod curkem vody v umyvadle na strane se suchym zipem nebo rozprasovacem na strane s mikrovlaknem. Nesnasim dzimani :)
Jiná Realita já bych stejně jako Lilly_Ku doporučila nelakovat. Měli jsme lakovanou předím a pod židlí v pracovním koutě lak úplně zmizel a museli jsme přebrousit celou místnost. Teď máme voskový olej a dá se obnovit i jen na části a není to poznat.
Odstín záleží na osobních preferencí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje