"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online continuity
42348 příspěvků moje polička 25. července 2023 12:17

Aranelvidím to v barvách, pani si to vytiskne na papír a jedou jako kdysi. Akorát se to celé zdrží o tu datovku.

Já vám budu hlásit, kdy se promítne do systému pri manuálním zadaní. Deset dní budu teda v klidu, ale pak už bych potřebovala ty léky schované v lékárně. 

Jo ještě jedna fantastická vec, rovnou mi řekla, že sloučí číslo pojištěnce s rodným číslem, že to není pro mě žádná změna. Tak jsem se jí zeptala, co lékaři, kteří mají na mě kapitacni platby. No tak ti je logicky nedostanou, než tu zmenu nenahlasim. A bylo jí to úplně jedno.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 25. července 2023 12:28

continuity registrace na kapitační platby má snad jen praktik? Ostatní by měli účtovat přes výkony, takže při tvé další návštěvě si to jen v programu přehodí na nové rč. I tak je to od pojišťovny drzost, jim se samozřejmě hodí, když nemusí platit.

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 25. července 2023 12:52

Kokoska nově už i zubař. Poslední, co potřebuji je, aby mě vyhodili z evidence, protože nejvím, jestli jim pojišťovna sdělí důvod. 

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 25. července 2023 12:56

Může vš vzdělání nahradit získaná profesní kvalifikace v oboru? Ve státní správě nebo na služebních místech ve státní správě, úřadech atd.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 25. července 2023 13:16

JankaM No, řekla bych že ne. Myslím, že můžeš mít nějakou vyjímku, ale nebudeš moct být zařazená na služební místo, budeš mít pracovní poměr ne služební. Si myslim já. Ale asi jdou dělat nějaké výjimky či kličky, sama jsem zvědavá,co ti kdo odpoví. Já jsem odcházela z práce, kdy byl ten služební zákon poměrně čerstvej a nic s tím pořádně nešlo a ted když jsem se dívala na nějaké nabídky práce, stále tam u přijímacího řízení byly všechny ty kraviny co dřív:-D. Leccos vyčteš přímo z toho zákona nebo metodického pokynu.

Offline Vari
2188 příspěvků moje polička 25. července 2023 13:55

JankaM ja bych taky rekla, ze to nejde. Znam naopak pripady, kdy si museli lidi s x lety praxe dodelat VS, klidne nejakou silenou soukromou, jednalo se fakt jen o ten titul.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 25. července 2023 14:53

Vari JankaM Taky myslím, teď co jsem to narychlo prolítla, jsou tam výjimky u těch letitých zaměstnanců a stanoveno pro jakou platovou třídu je jaké vzdělání třeba. 

Offline AprilTwelve
1018 příspěvků moje polička 25. července 2023 18:59
Reakce na Aranel:

continuity No jasně. Já vím, nevidím to z druhé strany, kolik tam těch poptávek třeba je, ale 10 dní a vyřízení něčeho, co posíláme DATOVKOU, aby se všechno zrychlilo, mi přijde úplně na palici.

​to dělá VZP na věci které tam pošleš mimo VZP point. z VZP pointu to zpracovávají přednostně neb už jim to hodíš do jejich systému... bohužel ne vše se dá přes ten web zadat... 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 25. července 2023 20:22

JankaM v praxi to vyjimecne lze, pokud tam je vstricne personalni a nadrizeny, ktery si to obhaji. Dela se to vetsinou u lidi, kteri jsou jiz stavajici zamestnanci a lze prokazat, ze se nepodarilo opakovane ve vyberku obsadit pracovni misto. Stejne by si meli tu VS doplnit a snizuje se jim platova trida a nekdy i stupen. 

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 25. července 2023 21:13

Lamicka A pak už jen samá pozitiva a sociální jistoty:-D

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 25. července 2023 22:45
Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 25. července 2023 23:47

Idnes

Nemohla bystemi to prosim nektera odemknout?

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 26. července 2023 08:55

@Garfie

Dekuji

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 26. července 2023 09:55

Garfie taky děkuji. Je to zajímavé, já třeba měla fyzioterapeutku, která tu bránici a vůbec břicho dost řešila, pomohla mi od blokady SI skloubeni, na kterou nepomáhalo vůbec nic, ani standardní fyzioterapie. 

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 26. července 2023 09:58

Candance ta fyzioterapie na Slovensku je nám pocit pořád v plenkách. Mama ma vyhrezlou plotýnku, ségra taky a fyzioterapeuta neviděla ještě ani jedna. 

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 26. července 2023 10:18

@continuity ja jsem chodila jednu dobu k jednomu skvelemu. Musim se znovu nahlasit.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. července 2023 10:54

continuity a preco ho nevideli? V nasom malomeste su minimalne styria, z toho jeden fakt spickovy, ostatnych nepoznam, tak nehodnotim. Do Trnavy zas chodime do detskeho fyzio centra. 

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 26. července 2023 11:36

Mrakoplas já ti nevím, vůbec nechápu, že je tam někdo neposlal.  

U nás jsou tady dva jen na našem sídlišti a mají plno. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. července 2023 12:29

continuity jaj tak nas tiez nikto neposlal, objednala som nas po uplne hroznej a zbytocnej navsteve ortopeda. V Cechach k fyzio posielaju bezne lekari? Neviem veru ci to u nas robia.