"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 26. července 2023 12:46

continuity Mrakoplas me teda doktori chteli akorat rezat, fyzio jsemsi nasla a samozrejme i zaplatila sama. cekat az me nekdo posle tak su mrzak

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2023 14:10

viktorka_od splavu naše obvoďačka posílá, ale řekla bych, že později než je třeba, to platí i pro dětskou. Ale ani jedna nemá problém napsat na požádání žádanku. Akorát s ní stejně musíš k rehabilitačnímu lékaři a až potom k fyzio na cvičení. Takže tu praktickou můžeš klidně vynechat.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 26. července 2023 14:23

viktorka_od splavu U nás posílá na fyzio neuroložka. Nedoporučí teda kam, jenom vypíše žádanku a řekne, že si máš někoho dobrého najít, ale i to beru jako dobrý.

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 26. července 2023 14:32

Na Slovensku som nepočula, že by lekár posielal k fyzioterapeutovi. Každý ide sám a za vlastné. 

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 26. července 2023 16:17

letfenixa tak nakonec to "za vlastné" skončí aj tu, pretože tí dobrí majú plno a na poisťovňu ťa vezmú tak za 6 týždňov. Ale aspoň ti lekár povie, že ti fyzioterapeut môže pomôcť. 

Mame aj nejaké rehabilitácie napísali, ale boli to nejaké infra alebo čo. Fyzio vôbec. 

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 26. července 2023 16:19

viktorka_od splavumňa poslal neurológ, ale aj ortopéd, keď som bola tehotná. Jedno teda na kasu, druhé nie. Ale vždy mi poradili kam ísť. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. července 2023 15:38

Moc prosím, nemáte tip na zubaře Vršovice a okolí? Ideálně ne nějakou velkou soukromou kliniku, ale prinejhorsim při dobrých zkušenostech beru i to. Moc díky. (Auauau)

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 27. července 2023 15:47

letfenixa mne poslal za posledni rok na fyzio praktik i neurolog, ale nejlepsi fyzio jsem nasla s akutnim problemem a je soukroma, tak chodim tam. Nasi taky chodi na ruzne rehabilitace, hodne jim to pomaha. Tady mas myslim narok na 10 x 0.5 hod./pul roku na pojistovnu, casto se to preklapi ma 5x 1h.  

Offline jerry
11044 příspěvků moje polička 27. července 2023 19:05

MP Meri 

Věděla bych o výborné zubařce v Podskalí, tak kdybys nesehnala ve Vršovicích, ozvi se do SZ.

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 27. července 2023 19:11

Lamicka vidíš, možno aj na Slovensku je nárok, akurát to nikomu nehovoria

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 27. července 2023 19:20

Lamicka není nějaký obecný nárok, píše se to podle diagnózy, klidně i víc, většinou se to předepíše takhle a případně prodlouží. 

Ale jak píšu, je to takový papírový nárok, vyfasujes seznam zařízení a zkoušej člověče sám. čeká se s poukazem minimálně měsíc a už se mi i stalo, že jsem sehnala akorát rehabku, co dělá jen banky. Tak už na to prdím a platím si to sama. Přijde mi to fulezitejsi jež si platit nehtarku nebo kadeřnici. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2023 19:37

continuity prodloužit to můžou snad jen jednou.

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 27. července 2023 20:29

Evaeva

lidi s vyhrezlou plotýnkou nebo nedonošenci opravdu nemají nárok jen na 10 hodin rehabilitace. 

Ano na takové "tu ma bolí tu na pichá, tu mi robí ratata" asi jen jednou, ale to má téměř každej. Opravdu to záleží od diagnózy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2023 20:33

continuity děti mají úplně jiná pravidla. Ale jinak nevím, tu plotýnku měla babička a mám dojem, že chodila fakt každého půl roku pro těch deset sezení. Ona teda cvičila poctivě doma IV mezičase. Ale samozřejmě nějaké těžší diagnózy to určitě mají jinak.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 28. července 2023 08:53

continuity tak to je jasne, ze to neni obecny narok. Me to zachranuje od blokace, tak taky platim. Co cvicim a chodim, kdyz citim trochu problem, tak nemam vetsi problem. 

Offline Friga
2050 příspěvků moje polička 28. července 2023 13:00

Narazil nam ptacek do okna, byl v bezvedomi, tak jsem ho dala do krabicky a donesla dovnitr do tepla. Uz se probral, ale jeste neodletel, tak jsem ho zase zavrela, at jeste odpociva. Uz to jsou vic nez dve hodiny od narazu, myslite, ze mam nekam volat, aby se on nej nekdo postaral? Kridla nevypadaji zlomene 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. července 2023 13:08

Friga a ked ho das von, neodleti? Vnutri sa mozno len boji. Nemate v okoli zachrannu stanicu alebo skusit vygooglit telefonicky kontakt na niekoho, kto poradi. U nas su skupiny/stranky na fb, kde poradia.

Offline Friga
2050 příspěvků moje polička 28. července 2023 13:15

Mrakoplas ja ho chvili nechala v te otevrene krabicce na balkone a odesla, aby mel klid, ale zustal tam. Dolu na zahradu ho nechci nosit a nechavat ho tam, aby ho neco nesezralo. 

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 28. července 2023 13:48

Friga - mě takhle narazili do okna dva, rána jak s děla a vypadalo to, že to nepřežijou. Jeden se otřepal asi po dvou hodinách, druhý až po čtyřech. Nechala jsem je v klidu venku. 

Offline Friga
2050 příspěvků moje polička 28. července 2023 14:01

jitřenka az po ctyrech? Tak to jeste chvili pockam. Ja jsem vycetla, ze je dobry je dat do krabice a do tepla, aby se mohli v klidu vzpamatovat a nic je nesezralo. Ale taky tam prave psali, ze obvykle staci 1,5-2 hodiny, aby se ptak oklepal. Snad bude v poradku. Diky