"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Friga
2050 příspěvků moje polička 28. července 2023 15:03

Mrakoplas jitřenka jeste jednou diky za rady. Ptacek uz odletel. Nechala jsem ho balkone v otevrene krabici, po chvilce z ni vyletel, nejakou dobu pak posedaval a popochazel po balkone a pak uz tam nebyl, kdyz jsem podivala znova. 

Offline OliveOyl
1959 příspěvků moje polička 29. července 2023 18:24

Nevíte, co je to za mrchu? Viděla jsem to dneska u silnice a jako typickej obyvatel Středohoří mi to nepřijde

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 29. července 2023 18:32

OliveOyl Tipuju užovku korálovou (edit - správný název je asi korálovka královská)

Offline OliveOyl
1959 příspěvků moje polička 29. července 2023 18:43

Černá kočka tak jsem si ji vygůglila a máš pravdu, dík

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2023 18:43
Offline OliveOyl
1959 příspěvků moje polička 29. července 2023 18:47

Evaeva no, taky mě to vyděsilo. Ale nebylo to živý už, to bych místo focení pelášila pryč

Offline Raduza
příspěvků moje polička 29. července 2023 19:40

OliveOyl tu musel někdo vyhodit.  Chudák malá.  Nebo mohla utéct, ale i tak.

Offline OliveOyl
1959 příspěvků moje polička 29. července 2023 20:05

Raduza teď, když vím, že by mě to nesežralo, je mi toho taky líto

Offline Ginger
1214 příspěvků moje polička 30. července 2023 08:24

MP Meri zkus zde https://dentomanek.cz/ Zvladsji i deti, ma hygienistku. My tam chodime cela rodina.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 30. července 2023 11:18

Viděla jsem teď fakt hezké šaty. Volnočasové, barva taková zastřená růžová, dlouhé, vepředu na knoflíky, rukáv k lokti a vzor byl vyraznej s nějakou florou a vepředu byly takový výraznější ptáci, nějací papoušci nebo tak. Neviděl jste to někde? Fakt se mi líbily, a byly takové nenápadně napadne, jakože si je člověk zapamatuje ale nejsou nějak extra vystredni, chtěla jsem se pak te paní zeptat, ale zmizela mi!

Offline tv
4187 příspěvků moje polička 30. července 2023 18:03

Už jsem se ptala v dětském vlákně, zkouším i tady..potřebuju pro dítě kožního v Brně, je to docela akutní. Nemáte nějaký tip? 

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 30. července 2023 18:27

Nejste někdo už v Letňanech na Depeche Mode? A pokud jo, je tam bláto? :-)

Offline Paris
příspěvků moje polička 30. července 2023 19:19

Prosím o radu ženy z Prahy. Jaká je teď nejlepší cesta autem na letiště? Do Prahy přijedeme na Černý most. Pojedeme pondělí odpoledne... asi okolo 14. hodiny... tedy ve špičce.

Dříve jsme jezdili "spodem" přes Městský okruh přes Barrandov (plánoval manžel, ani nevím proč). Cesta "vrchem" (přes Dejvický a Bubenečský tunel) mně připadá kratší. Ale vloni nás navigace vypekla a byla tam nějaká uzavírka a museli jsme pak improvizovat.

Manžel bude trasu sice plánovat ("vrchem"), ale po loňských zkušenostech bych se chtěla ujistit, že to je i nejlepší trasa. Jestli to je ve špičce dobrá volba a taky nevím, jaká tam je dopravní situace. Nevím, jaká doba průjezdu Prahou je reálná. Určitě pojedeme s časovou rezervou, ale abychom se nezasekli někde úplně. Moc děkuji.

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 30. července 2023 19:22

Paris

pokud pojedete z Boleslavi, teoreticky je nejlepší je nejezdit až na Čerňák ale jet na Letňany. A pak přes Bubenečsky tunel. Zácpy bohužel jsou, jela bych podle navigace, používám Waze, to se nedá vůbec vědět předem, jak to bude vypadat. Kolikrát mi to trvalo z Libně hodinu.

Další zácpy jsou na Evropské kvůli výstavbě tramvajové trati. 

Ale vnější okruh bývá ještě horší, to je ucpané už od Barrandova až po sjezd na Plzeň. 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 30. července 2023 19:37

Paris já bych určitě použila tunely. Úplně nejlepší  způsob je nechat auto na Černém mostě, teď jsou tam nové garáže, dojet metrem na Zličín a odtamtud autobusem 100 na letiště, ale z toho, jak je ta otázka položená předpokládám, že to z nějakého důvodu není možné. Pak je určitě lepší jet až do Letňan, jak píše continuity a přitom před Prahou průběžně kontrolovat navigaci. My máme Google a mapy.cz a něco v autě, a kombinujeme to podle situace. A hlavní je nechat si hoooodně velkou časovou rezervu. Praha je teď na průjezd šílená

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 30. července 2023 20:07

Paris jak pisou ostatni, na Letnany a tunelama, po okruhu bych vubec nejela. I kdyz si to urcite vystojite dolu do Holesovic, tak je to urcite nejrychlejsi. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 30. července 2023 20:33

continuity děkuji... přijedeme po D11 z HK (ne z Boleslavi). Tak nevím, jestli nejsou Letňany pasé. Trochu se bojím v průběhu cesty měnit trasu, abychom pak neskončili v nějakých uličkách. 

Mohučanka děkuji... pojedeme autem. Máme už zajištěné parkování na letišti a každý včetně dětí budeme mít svůj kufr. To by mladší v metru nedala. Navíc zpátky přiletíme v noci a to budeme rádi, že sedneme do auta a holky budou moct spát.

Co znamená, že je teď Praha na průjezd šílená? Mohli bychom to zvládnout za 2 hodiny (když to bude hodně špatné) nebo si pro jistotu nechat ještě větší rezervu?

Lamicka taky moc děkuji. Mrknu na to s manželem, jestli to je ta trasa, kterou vymyslel on.

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 30. července 2023 20:53

Paris za dvě hodiny si myslím, že jo. Pokud plánujete být ba letišti ty standartni dve hodiny před odletem víc bych to nehrotila. Jen nezapomeňte na rezervu na presun od parkování. 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 30. července 2023 21:05

Paris chápu, my jsme na jaře taky nakonec jeli autem, protože jsme měli přílet o půlnoci.

Za dvě hodiny myslíš z Hradce na letiště? To bych se dost bála. Ale já jsem možná příliš opatrná. Jestli myslíš z bodu "Černý most" na letiště, tak to by klapnout mělo i s rezervou. My teď jezdíváme zhruba z toho Čerňáku na plzeňskou dálnici ve špicce klidně i hodinu a to se manžel vyzná v různých zkratkách.

V Praze jsou snad všechny ulice rozkopaný a tenhle hradecký směr je plný neustále, i když žádná omezení nejsou (bydlím u výpadovky na Hradec a neustálá kolona směr centrum nás například odradila od hledání školy pro dceru kdekoliv, kam bychom ji museli vozit autem).

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 30. července 2023 21:10

Mohučanka no ted je rozkopána i Evropská. Fakt jsem z Libně jela domů kolikrát hodinu i víc. Peklo.