"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:16
Reakce na Jiná Realita:

my jsme dva, ja dam kazdy den veskere obleceni do pradla a stejne o vikendu udelam 3-4 pracky, roztridene podle barev

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:22

V čem perete funkční prádlo (konkrétně např. oblečení do fitka Nike Dri-Fit)? Hodila jsem černá trička do pračky (bohužel jsem použila aviváž) a místo černé barvy se po uschnutí objevila šedo/zeleno/hnědá, prostě sepraný hadr . V ruce to prát nehodlám. 

Offline Potrefenáhusa
38920 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:24
Reakce na whiskas:

bez aviváže rozhodně, ty funkční materiály to zalepuje a pak nefungujou. Prodávaj se na to sportovní prádlo i speciální gely.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:29
Reakce na Potrefenáhusa:

Díky. A ty spešl gely mají nějaký význam, nebo si vystačím s vypuštěním aviváže? 

Zimní věci peru jen v prášku, ta trička do fitka jsem tak nějak automaticky (spíše omylem) hodila k běžným oděvům. Asi  vypustím aviváž zcela. 

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:29
Reakce na whiskas:

mám prací gel na funkční prádlo, vzpomenu si na něj teda jen když se toho nahromadí víc, po nějakých výletech, lyžovačkách apod. jinak na 40 s běžným prádlem, obyč gel a samozřejmě bez aviváže. bych to zkusila vyprat znovu bez té aviváže a uvidíš, jestli to máš nový možná by se dalo zkusit reklamovat? záleží co je na cedulce

Offline Potrefenáhusa
38920 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:31
Reakce na whiskas:

aviváž je na houby, ničí to prádlo, zablemcává pračku...

říkala mi kamarádka chemička, že je to jedno, že jí přijde speciální gel na sportovní věci zbytečnej.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:32

Reklamovat ne, nemohu reklamovat svoji blbost .

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:32
Reakce na Potrefenáhusa:

Díky. Jaká náhoda, aviváž mi včera došla a novou tedy nekoupím.

49378 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:35
Reakce na Potrefenáhusa:

výborně, tak já už další spešl gel kupovat nebudu:-) a neříkala ještě něco ohledně rozdílu prášek/gel? já na ty vyšší teploty používám prášek a na nižší gel, ale spíš tak pocitově, nebo že se mi možná kdysi stalo že se prášek pořádně nerozpustil... jo a proto vlastně nepoužívám takový ty gelový kapsle, párkrát jsem kus té kapsle našla na vypraným prádle, ble

Offline Potrefenáhusa
38920 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:41

já fakt nevím, mně jen tohle utkvělo, že se mi trochu vysmála, že kupuju zbytečnosti.  Hádám tam bude důležitý to nezalepit.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:42

Potřebuji poradit ohledně místa vhodného k dovolené. Měli jsme naplánovánu dovolenou na konec srpna, ale vzhldem k okolnostem můžeme vyrazit až na přelomu září/října (spíše první týden v říjnu). Představa směřovala do Řecka, ale nejsem si jista, jestli to má na podzim ještě smysl a pokud ano, tak do které oblasti? Chceme klasickou oddechovku, takže moře, příjemné prostředí, památky nikdy nezaškodí. Uvítám každý tip. 

Offline Potrefenáhusa
38920 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:43

jinak teda ještě k věci - švagrová včera zkoušela novou sušičku (na zkoušku jedno prostěradlo a dvě utěrky) a neříkejte mi, že to prádlo z tý sušičky fakt neubejvá :-D

Já jsem teda odhodlaná to pořídit za každou cenu :-D

Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:44
Reakce na andulka01:

No, to já sem si jistá, že prase nejsem 

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:46
Reakce na whiskas:

Funkční věci na 30 a peru určitě bez aviváže, pokud jsou jen čerstvě zpocené, tak i bez prášku. Většinou mají funkční materiály v tkanině obsah stříbra, který působí antibakteriálně a běžné prací prostředky je ničí. Jiné je merino nebo hedvábí, to peru ručně a v šamponu. 

Ale ani s aviváží (pokud jí nebylo moc) by černé funkční triko opravdu barvu měnit nemělo. To bych na reklamaci zkusila, barva s funkcionalitou nesouvisí. Ta funkce DriFit je myslím ve způsobu tkaní pro odvod potu z povrchu kůže a vytkaných větracích oček.

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:46
Reakce na whiskas:

asi spis zalezi na tom, jak moc velke teplo vam vyhovuje

more bude urcite jeste prijemne teple, ale uz budou rozdily mezi den a noc, asi jako u nas na konci srpna 

ja jsme tak jezdivala na vetsinu svych dovolenych, protoze nesnasim vedro a pripaluju se, ale mistnim milovnicim vedra by to urcite nevyhovovalo

Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:46
Reakce na whiskas:

Podle mě je akorát důležitý neprat merino (vlnu) v klasickým prášku, jinak sportovní bez aviváže

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:47
Reakce na whiskas:

Na přelomu září a října jsem byla kdysi několikrát na Kypru a bylo to fajn, počasí skvělé.

49378 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:48
Reakce na Potrefenáhusa:

jinak teda ještě k věci - švagrová včera zkoušela novou sušičku (na zkoušku jedno prostěradlo a dvě utěrky) a neříkejte mi, že to prádlo z tý sušičky fakt neubejvá :-D

Já jsem teda odhodlaná to pořídit za každou cenu :-D

nojo, zajimavy ze?:-)) ale neubyva

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:48
Reakce na andulka01:

Tak pak nevím, ještě tu barvu mohlo "vyžrat" sušení na slunci? 

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:50

Protože také peru spíše na nižší teploty, tak používám toto, hlavně na sportovní věci, i ložní prádlo a tak.