my jsme dva, ja dam kazdy den veskere obleceni do pradla a stejne o vikendu udelam 3-4 pracky, roztridene podle barev
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
V čem perete funkční prádlo (konkrétně např. oblečení do fitka Nike Dri-Fit)? Hodila jsem černá trička do pračky (bohužel jsem použila aviváž) a místo černé barvy se po uschnutí objevila šedo/zeleno/hnědá, prostě sepraný hadr
. V ruce to prát nehodlám.
bez aviváže rozhodně, ty funkční materiály to zalepuje a pak nefungujou. Prodávaj se na to sportovní prádlo i speciální gely.
Díky. A ty spešl gely mají nějaký význam, nebo si vystačím s vypuštěním aviváže?
Zimní věci peru jen v prášku, ta trička do fitka jsem tak nějak automaticky (spíše omylem) hodila k běžným oděvům. Asi vypustím aviváž zcela.
mám prací gel na funkční prádlo, vzpomenu si na něj teda jen když se toho nahromadí víc, po nějakých výletech, lyžovačkách apod. jinak na 40 s běžným prádlem, obyč gel a samozřejmě bez aviváže. bych to zkusila vyprat znovu bez té aviváže a uvidíš, jestli to máš nový možná by se dalo zkusit reklamovat? záleží co je na cedulce
aviváž je na houby, ničí to prádlo, zablemcává pračku...
říkala mi kamarádka chemička, že je to jedno, že jí přijde speciální gel na sportovní věci zbytečnej.
Reklamovat ne, nemohu reklamovat svoji blbost
.
Díky. Jaká náhoda, aviváž mi včera došla a novou tedy nekoupím.
výborně, tak já už další spešl gel kupovat nebudu:-) a neříkala ještě něco ohledně rozdílu prášek/gel? já na ty vyšší teploty používám prášek a na nižší gel, ale spíš tak pocitově, nebo že se mi možná kdysi stalo že se prášek pořádně nerozpustil... jo a proto vlastně nepoužívám takový ty gelový kapsle, párkrát jsem kus té kapsle našla na vypraným prádle, ble
já fakt nevím, mně jen tohle utkvělo, že se mi trochu vysmála, že kupuju zbytečnosti. Hádám tam bude důležitý to nezalepit.
Potřebuji poradit ohledně místa vhodného k dovolené. Měli jsme naplánovánu dovolenou na konec srpna, ale vzhldem k okolnostem můžeme vyrazit až na přelomu září/října (spíše první týden v říjnu). Představa směřovala do Řecka, ale nejsem si jista, jestli to má na podzim ještě smysl a pokud ano, tak do které oblasti? Chceme klasickou oddechovku, takže moře, příjemné prostředí, památky nikdy nezaškodí. Uvítám každý tip. ![]()
jinak teda ještě k věci - švagrová včera zkoušela novou sušičku (na zkoušku jedno prostěradlo a dvě utěrky) a neříkejte mi, že to prádlo z tý sušičky fakt neubejvá :-D
Já jsem teda odhodlaná to pořídit za každou cenu :-D

No, to já sem si jistá, že prase nejsem ![]()
Funkční věci na 30 a peru určitě bez aviváže, pokud jsou jen čerstvě zpocené, tak i bez prášku. Většinou mají funkční materiály v tkanině obsah stříbra, který působí antibakteriálně a běžné prací prostředky je ničí. Jiné je merino nebo hedvábí, to peru ručně a v šamponu.
Ale ani s aviváží (pokud jí nebylo moc) by černé funkční triko opravdu barvu měnit nemělo. To bych na reklamaci zkusila, barva s funkcionalitou nesouvisí. Ta funkce DriFit je myslím ve způsobu tkaní pro odvod potu z povrchu kůže a vytkaných větracích oček.
asi spis zalezi na tom, jak moc velke teplo vam vyhovuje
more bude urcite jeste prijemne teple, ale uz budou rozdily mezi den a noc, asi jako u nas na konci srpna
ja jsme tak jezdivala na vetsinu svych dovolenych, protoze nesnasim vedro a pripaluju se, ale mistnim milovnicim vedra by to urcite nevyhovovalo
Podle mě je akorát důležitý neprat merino (vlnu) v klasickým prášku, jinak sportovní bez aviváže
Na přelomu září a října jsem byla kdysi několikrát na Kypru a bylo to fajn, počasí skvělé.
jinak teda ještě k věci - švagrová včera zkoušela novou sušičku (na zkoušku jedno prostěradlo a dvě utěrky) a neříkejte mi, že to prádlo z tý sušičky fakt neubejvá :-D
Já jsem teda odhodlaná to pořídit za každou cenu :-D

nojo, zajimavy ze?:-)) ale neubyva
Tak pak nevím, ještě tu barvu mohlo "vyžrat" sušení na slunci? ![]()
Protože také peru spíše na nižší teploty, tak používám toto, hlavně na sportovní věci, i ložní prádlo a tak.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí