"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2023 16:44

Já jsem někde četla trik na uspávání, že si má člověk vymyslet delší slovo, třeba akrobat, a pak se snažit vymyslet co nejvíc slov na každé písmeno (A... Anglie, afrikán,.. pak K), vždycky když nevím, tak jít k dalšímu písmenu, žádné dlouhé přemýšlení. Prý to simuluje postup mozku při usínání, tak to můžete zkusit.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 16:58

Mně pomáhá autogenní trénink. Začala jsem s ním u dcery na doporučení psycholožky, špatně usínala. A jak jsem ji četla příběhy s těmi kouzelnými větami, tak se to naučil i můj mozek. Jakmile nemůžu usnout, najedu na to. Než se dostanu na konec, tak spím. Chce to ale denně trénovat a výsledek se dostavil až tak po měsíci. 

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 17:30

zelene.okovůbec netuším jaké maji pravidla

Offline Lenka22
2645 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 17:30

Já mám zas trik s dýcháním, který mi často pomáhá, ale ne vždy, a chce ho natrénovat. Ale jsou lidi (moje kamarádky), kterým teda zabírá bezvadně. Na začátku nádech výdech tak, aby se člověk uvolnil (většinou, i když to nevnímám, mám zapnuté/zatnuté svaly), a dále sledovat svůj dech - dýchat normálně a sledovat, odkud kam dech prochází. Když se mi vede dobře, stačí tak dva nádechy výdechy a spím...

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 17:43

barbucha Dostaneš masku?

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 18:13

Došlo na nevyhnutelné. Děti musí na rovnátka.

Vůbec nic o tom nevím, jen to, že jsou ortodoncie kde víc trhají zuby a jiné, kde tolik ne. Nějaké tipy podle čeho vybírat a na co se ptát?

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 19:24

continuity

Pokud se něco zásadního nezměnilo, tak mají takové návaly, že si moc vybírat nebudeš.

Jinak koukni na Ortoneo.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 20:21

Sweet Potatoupřímně než ji nechat vytrhnou řekněme dva zuby zbytečně, tak radši asi rok počkám na termín. 

Online brrr
12347 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 21:00

Nejlepší na spaní jsou Počátky Přemyslovců od Třeštíka.

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 21:12

brrr 

Lol to jo! Myslíš tedy ke čtení nebo audioknihu?

Já takhle měsíc slyšela prvních deset vět inscenace Pýchy a předsudku, to mě spolehlivě uspalo.

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 21:15

Miru 

Jak to zjišťujou... no vomotaj tě různejma šlauchama a monitorujou, i pod kamerou seš... Já myslela že jsem skoro nespala, ale asi to stačilo ke zjištění, že mam prakticky na kahánku

Ounz Sweet Potato 

Doktorka mi právě psala, jestli ten přístroj/masku nebo co to je, nezkusim, že to musí vědět než to dá do závěrečný zprávy. Tak jsem odsouhlasila že zkusím... zkraje jsem byla totiž trochu skeptická k tomu, nevim jak s tím někdo dokáže spát. Uvidíme. Ještě jsem vyfásla brožurku kterak se s tím vypořádat celkově, budu muset zapracovat na kondici a tak - což nevadí páč jsem shnilá dost... no jsem zvědavá jak to všechno půjde.

Online brrr
12347 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 21:23

dzizisketa ke čtení. Četla jsem to ve finále asi měsíc, stačily dvě stránky a spala jsem jak mimino.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 22:07

brrr i Pečírkovy Dějiny starověku. Dneska mi podpírají monitor

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 22:50

barbucha no, část lidí to nedá, ale část je vlasně spokojená, pač se konečné vyspí a neusínají celej den, tak uvidíš. Jinak vim, že se zakazovalo kouřit kdysi, když to vydávali, ale to už může bejt taky jinak.. no soucítím a teda přeju ať to aspoň pomůže

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 23:30

barbucha jo, hlavně ať to pomůže a nějak si zvykneš, ta apnoe je blbá nejenom kvůli nekvalitnímu spánku.

Offline letolet
753 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 06:56
Reakce na continuity:

Sweet Potatoupřímně než ji nechat vytrhnou řekněme dva zuby zbytečně, tak radši asi rok počkám na termín. 

​souhlas, raději počkat a navíc si sehnat alespoň 2 kontakty. Naše zubarka posílá preventivně všechna děcka se stálými zuby na kontrolu na ortodoncii. Tak jsem tam mladší objednala a po prni návštěvě doporucili 2 zuby ex a rovnátka cca 80k. Takže jsem ji objednala ještě tam, kam dochází preventivně starší a výsledek byl, že tam není nic k řešení a kontrola za rok. Uplynuly 3 roky a stále bez nutnosti rovnatek.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 07:15

continuity kamaradky syn ma dlahy, podle skenovani zubu aplikaci si meni nebo nemeni dlahy. On je ale mel priserne. A uz po case jsou fajn. Neni ale z Prahy.

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 10:13

Když se tu řeší ta rovnátka, nemáte někdo zkušenost s rovnátky pro dospělé (v Praze)?

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 10:28

barbucha Držím palce. Asi není snadné spát s vetřelcem na obličeji, ale určitě má smysl to vyzkoušet.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2023 10:28

Máte někdo kupón do hm v rámci dnů Marianne, prosím?