"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 09:38

Aranel Aha, myslela jsem, že dva a že by to vyšlo třeba levněji;-). Užij si to.

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:08

Aranel Neteř ubytovávala hosty na svatbu v Holici.  Všichni byli spokojení, ale cenově už to asi zase není až takový rozdíl proti centru...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 14:17

Prosím vás, orientujete se někdo v tom? Když jsem na mateřské, mám vyšetření a zároveň je dítě nemocné, má muž nárok na ošetřovačku na to dítě po dobu mého vyšetření?

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 16:00

Tyana Nevadí a hodí se mi to i místem. LSS znám, čekala jsem, jestli někdo nevytáhne ještě nějaký eso díky!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 16:08

Pomoc! Jak bez milosti vyhazovat věci? Už mám asi pátou krabici s nápisem kuchyně a mám pocit, že všechno potřebuju (a pořád to není všechno!!!)

Moje ideální představa by byla vzít si pár věcí, někomu zaplatit ať zbytek probere a vyhodí/posune dál. Přijet jinam, a zařizovat znovu.. To mi bohužel neumožňují finance a mám pocit, že už se nevejdu ani do té dodávky.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 16:14

bublifuk nepomohl by ti někdo k ruce, kdo by ti řekl, že mít tohle a tohle je blbost? Známá rada je dát to do krabice, vyndavat to, co potřebuješ, a za rok vyhodit, co tam zbude. Ale mně se taky příčí vyhazovat použitelné věci:)

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 16:21

Evaeva jo to by mi u cizích taky šlo, to třídění. No hlavně vím, že ty věci v nové destinaci nemám kam dát!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 16:24

bublifuk myslela jsem třeba nějaká kamarádka, ségra,... Když je jediný problém místo, tak se vyhazuje špatně:(

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 16:30

bublifuk Já byla taky hromadič, ale vyléčila mě čistka domů po prarodičích, takže jsem si položila otázku, chceš aby tohle jednou řešilo tvoje dítě, nebo vnoučata? Stopadesát hrnců, hrníčků, misek, vlny na pletení, vyšívacích bavlnek, nití, jehlic, soukromé korespondence, lékařské zprávy... Tak si na to vždycky vzpomenu a vyhodím.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 16:32

Evaeva jojo myslela, jsem to tak, že tu službu - tohle nepotřebuješ tak to vyhodim, bych mohla dělat v cizích domácnostech :D

Takže pravda, nestranný rádce by byl užitečný, ale už není čas.

Panika vzrůstá, tak to tu musím trochu vypustit..

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:39

bublifuk tak to nastrkej do krabic a přebereš to postupně v novém domově. Já to tak z velké části taky udělala. My teda neměli asi rok ani skříně, jen jednu jedinou a dvě komody, takže to bylo opravdu pozvolné vybalování

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 20:59

bublifuk jase pri stehovani zbavila hodne veci... no a nektere mi chybi. takze mozna delas dobre

Offline Zuzuli
3779 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 21:35
Reakce na Evaeva:

Prosím vás, orientujete se někdo v tom? Když jsem na mateřské, mám vyšetření a zároveň je dítě nemocné, má muž nárok na ošetřovačku na to dítě po dobu mého vyšetření?

​Narok ma. Muze si nechat normalne napsat u pediatra paragraf, je uplne jedno, jestli mas vysetreni a nebo budete vsichni doma. I pokud ma matka rodicak mladsim ditetem, muze byt doma na paragrafu otec se starsim. Nejde si jen vzit ocr na dite, na ktere uz nekdo jiny bere rodicak (tedy je placen za peci o dite doma, at uz zdrave nebo nemocne) 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 23:01

Zuzuli super, díky. V tomhle vždycky tápu.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 08:46
Reakce na Kan:

bublifuk Já byla taky hromadič, ale vyléčila mě čistka domů po prarodičích, takže jsem si položila otázku, chceš aby tohle jednou řešilo tvoje dítě, nebo vnoučata? Stopadesát hrnců, hrníčků, misek, vlny na pletení, vyšívacích bavlnek, nití, jehlic, soukromé korespondence, lékařské zprávy... Tak si na to vždycky vzpomenu a vyhodím.

​Moje řeč. Pořádek v papírech a letecký dny provozuju pravidelně. Vono se vždycky něco najde (a i kolikrát dokoupí ). Na druhou stranu se vždycky najde někdo, kdo si nějaký krámy rád vezme, i kdyby mu měl kvartýr praskat ve švech, a budiž mu přáno

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 09:09

barbuchaNo nemám ani mikrovlnku a hrnců na vaření asi 4 ks. Přejít z plynu na indukci byla dobrá volba, to taky hodně nádobí vyřadí ze hry. Rozdala jsem toho mrak, papiňáky, zavařovací hrnec s teploměrem, pekárnu, friťák, odšťavňovač.

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 10:04
Reakce na Evaeva:

bublifuk tak to nastrkej do krabic a přebereš to postupně v novém domově. Já to tak z velké části taky udělala. My teda neměli asi rok ani skříně, jen jednu jedinou a dvě komody, takže to bylo opravdu pozvolné vybalování

​Případně se budeš třeba za pět let stěhovat s týmiž nevybalenými krabicemi

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 10:15

Kan 

Mikrovlnku teď měním, stará půjde milostpánově neteři (jakož předtím lednička a myčka)... a hrnce, skleničky, džbány, vázy a další nádobí aka překrásný lapače prachu si už dávno rozebraly švagrový a každej rok jim něco přibude To je furt něco

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 10:27

Aranel my tu jsme 7 let a jednu nevybalenou krabici tu ještě mám