Lamicka Začíná mi to znít jako scénář k filmu!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Lamicka dej pak vedet, jak to dopadlo!
Neumíte někdo prosim otevřít tenhle clanek v Reflexu? zde
Očkování v 15ti letech proti meningokoku, ano nebo ne? Stále váhám, nejsem rozhodně odpůrce očkování, ale zase nechci bez rozmyslu hned dávat dceři všechna očkování.....
Peetra1 Dcera má očkování proti meningokoku od 13. Má tak rychlý, většinou vážný průběh a fatální následky, nad tímto očkováním jsem neváhala.
Peetra1 Zrovna meningokoky jsem dala synovi už v roce bez velkého rozmýšlení, protože když je chytne, je to hodně rychle opravdu hodně vážné. Zvážila jsem, jak rychle a jednoznačně bych dovedla třeba v noci vyhodnotit, jestli je to meningitida, a jak rychle bych ho dostala do nemocnice (často býváme na místě, kde je nejbližší dětská pohotovost cca hodinu autem) a rozhodla se pro očkování.
Proti meningokokům mám očkované obě děti od miminek (pořád jsou malé), obě vakcíny (Bexsero i Nimenrix).
Peetra1 taky máme obe děti ockovany oběma vakcinama, mimino teď začíná
Peetra1 Z tyhle nemoci mam fakt respekt, takze obe deti mam ockovane bexserem i nimenrixem, prestoze bexsero jsme si museli plne hradit.
Peetra1 já jsem to u starší dcery nestihla, když byla miminko, a půjde ve 13. Mimino už očkované je.
Moc všem děkuji, je to jasné :-)
Prosím o tip, kam pro kvalitní pěnovou matraci, 90x200, budget do 15tis a co hlavně u matrace řešit (ptá se kámoška) děkuji moc..
Peetra1 určitě jo. Mám očkované obě děti, třetí půjde už jako miminko. Dokonce v těch cca 15 letech nechali rodiče naočkovat i mě. Ségře je 14 a letos absolvovala očkování jak proti meningitídě, tak proti rakovině děložního čípku. Možná ti pomůže v rozhodování informace, že například v Anglii je to dokonce povinné očkování, to není úplně vzdálená lokalita, kam by se dcera jen tak nepodívala.
Do statistiky, obě děti očkované. U starší na popud tragédie v rodině u známých, stejně staré dítě.
jdu s marnotratnými dotazy- nemáte tip, kde se poohlížet po pěkném vlněném blejzru? Nechci takový ten extra oversized, co je v ramenou jak krabice...
druhý- poraďte mi, prosím, nějaké komfortní běhací baleríny na časný podzim.
Pavlena mklife doporučovala matrace traumeland. Má na ig myslím i info ve výběru.
Peetra1 my ockovali, jsem na ockovani takova vopatrna a z nepovinnych nemaji deti jinak nic. Ale z meningokoka jsem mela strach. A az budou deti v tom dalsim rizikovem veku, necham jim to asi dat znova.
Peetra1 Já naočkované děti nemám, u malých jsem to nějak prošvihla a teď v pubertálním věku žijeme v zemi, kde se prakticky nevyskytuje, vlastně se tady vakcína komerčně ani neprodává. Doporučuje se jen studentům, kteří odchází studovat do Velké Británie nebo USA, to mě docela pobavilo.
Victoria děkuju moc! Na Aeyde se dívám opakovaně- nejsem si jistá, jestli na to moje pobíhání po městečku, které místy vypadá jak tankodrom, nejsou škoda. Zaujal mě tip na blejzry od Stories, musím mrknout, jak to mají s vracením, blejzr mi přijde dost náchylný na správou velikost a střih...
marieu Tomu rozumím, jsou to dražší boty. A co mokasíny? To je možná na podzim lepší než baleríny. Překvapuje mě, že tady je vlastně skoro nikdo nenosí, aspoň tedy to tu nevidám, když tu občas jsem a dívám se i zpětně. Tyhle od HM jsem měla, mají je v nabídce pořád, je to semiš, tak jsou měkké a cena je jiná...
https://www2.hm.com/cs_cz/productpage.0950789009.html
Co se týče vrácení u Stories, patří to tuším pod HM (stejně jako COS, Arket), tak podmínky budou nejspíš stejné. Doručuje DPD, tak vrácení zase přes DPD.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.