"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:05

Odkud máte dobrou zkušenost s nákupem polštářů a peřin? Chci konečně nějakou pořádnou termo  peřinu na zimu, polštář teda ideálně s peřím, na těch umělejch vyplních se mi spí blbě. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:06

Lama_z_Lana My máme tak 5 let zpátky dobré peřiny Peří mareš. Ale je to ted drahý jako kráva...

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:16

Karja no zavolas si jen z tech hodinek ktere maji vlastni simkartu, tak ty nemam, to myslim neni tak rozsirene. ale pokud mam telefon v batohu a nekdo mi zavola, nemusim ho tahat ven jen hovor prijmu na tech hodinkach. muzu treba i odpovidat na sms, diktovanim, ale urcite to neni duvod proc bych si ty hodinky kupovala. ono vlastne.. ja je dostala:-) ted kdyz jsem na ne uz zvykla, tak je samozrejme "potrebuju" ale realne se bez nich urcite obejdu. naopak nejpraktictejsi mi to prijde pro ty seniory, co muzou upadnout a zavolat si pomoc, to v mym okoli lidi pouzivaj pro rodice

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:17

Lama_z_Lana ikea:-)

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:18

Lama_z_Lana jysk.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:21

Karja jojo, s tím počítám.  zrychleně jsem to proběhla a myslím, že v rámci žánru ceny očekávatelný

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:22

Mala som kolegyňu,  ktora sa rada chvalila. A dostala od deti smarthodinky pod stromček. Tak okazalo na ne upozorňovala,  a medzi iným ma informovala, že zrazu poobede ju upozornia, že malo krokov v ten den spravila, tak zoberie psa a idú von. No lebo bez hodiniek sa nedá vedieť, že v ten deň nespravila ešte ani krok (všade autom a psa vencila na záhrade).

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:22

Lama_z_Lanajá mám scanquilt. Ta peřina je jak obláček, úplně je obejmula a pritom není těžká. Časem trochu slehla, ale to se stane se všema dutinkama. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:30

Lama_z_LanaJá chtěla tuhle dokoupit dvě peřiny a né no, pro mě teda neočekávatelná cena. Ale peří i celej produkt mi to přijde skvělej.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. října 2023 10:39

Karja mně přijde, že v mojí bublině má ty hodinky každý, kromě naší rodiny (jako sester a rodičů), my jsme taky retro (malá ségra nechce ani chytrý telefon)Ale žádné chlubení na soc sítích a podobně jsem nezaznamenala.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:40

Evaeva Jj, to máme stejně.-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. října 2023 10:42

Karja na návštěvu doktora i dětí máš nárok v rámci pracovní doby. Ještě nějak záleží, jak to máte s pevnou pracovní dobou. Ale jak se to přesně provádí se zeptej u vás, je na nějaký papír, je to vlastně ošetřovačka, ale co vím z okolí, tak to ti zaměstnavatelé nevyžadují.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:44

Karja já bych taky chtěla, aby všechno stálo pětikorunu, ale už nemám iluze Ráda bych se vešla do těch 5K za set, což by se tady dalo A máš tu peřinu prošitou? 

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:49

Karja záleží, jestli máš pracovní dobu od do nebo pružnou. S pevnou když ti lékař nutně padne do pracovní doby, máš nárok na nezbytnou dobu opustit pracoviště (někde chtěj potvrzení, razítko, to se musíš zeptat u vás).

S pružnou pracovní dobou si to musíš napracovat. 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:52
Reakce na barbucha:

A nyní k vám promluví hlas zpátečnického seniora: To už máte všechny Alzheimera, že potřebujete takovej krám na to, aby vám řek že jste plavaly/chodily/běhaly?

​Seniore, me spis prijde debilni, ze to prestava fungovat za ty prachy, to jsem si mohla natahnout Primky po dedovi.

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:53

viktorka_od splavu Evaeva Karja měla jsem samsungy, myslím, že žádnou sim kartu nemívaj, jsou propojený s mobilem a volat z nich můžeš, přijímat hovor, psát sms...

Teď mám sunto a super je, že si tam můžeš uložit trasy. Když třeba vyrážíš do neznáma, nějakých, třeba 30 km mimo civilizaci a nechceš furt koukat do mobilu do map.

Okolo parku to samo nepotřebuješ

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. října 2023 10:54

žluťásek a když máš pevnou třeba 2/3 z těch 8 hodin (třeba že musíš být v práci 10 až 15) a zbytek je na tobě) a doktora máš ve 12?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. října 2023 10:59

Catherinne bez simky ti na volání fungují jen když máš telefon v batohu. Já si samozřejmě umím představit, kdy se to hodí, i chápu, že si je někdo bere jen do toho parku, přecejen pokaždé běžíš jinak rychle a tady máš ty údaje. Pro mě je to zbytečnost, protože tolik neběhám a výkon mně vlastně vůbec nezajímá Akorát plus mínus ta vzdálenost. Ale zjišťovat, jak dobře jsem spala, podle hodinek, mi přijde úchylný. To snad na sobě cítím

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:02

Lama_z_Lana já mám prošívanou peřinu od Mareše. Je skvělá, ale hrozně mi vadí ta modrá barva sypku. Objednavala to mamka a tvrdili jí, že ta modrá prý nijak nerazí pod bílým povlakem. No tak ani náhodouNevím, jestli už dělají i bílé, ale fakt bych si na to dala pozor, pokud más ráda světlé povlečení.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:04

Lama_z_Lana Mám prošitou, neprošitou bych nechtěla, to je fakt blbé.

Evaeva No právě takhle to máme my, plus já mám neoficiálně asi hodně pružnou, když mám ve smlouvě kancelář, ve městě, kde jsem byla naposledy asi tak předloni:-D