Lamicka mne presne takto naposledy blbol pri bicyklovaní mobil (Samsung). Vždy zapnem Samsung Health a meria mi to vzdialenosť, kalórie, zobrazí mapu,... Teraz, keď som sa pohla, mi vždy oznámil, že aktivita bola pozastavená
Odvtedy som radšej nič nerobila ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Lamicka jj, to je přesné. Nebo to můžeš zapnout hned na začátku.
pecka
continuity Nastesti meri dobre, kdyz to zapnu na aktivitu. Rada pak prohlizim mapu a km. To ostatni me ani moc nezajima.
Lamickamě vadí,že to dost zere baterku, takže to používám spíš výjimečně.
pecka
continuity Nastesti meri dobre, kdyz to zapnu na aktivitu. Rada pak prohlizim mapu a km. To ostatni me ani moc nezajima.
jabko stejne
continuity aha vidis a ja si rikala jaka jsem lemra ze tak malo uplavu![]()
Nastesti meri dobre, kdyz to zapnu na aktivitu. Rada pak prohlizim mapu a km. To ostatni me ani moc nezajima.
To mám taky ráda
. Ještě jak mám Garmin a mají ty dálkové a výškové výzvy, tak sleduju i vystoupaná patra. Mimochodem ty mi taky nikdy nenapočítají dobře v domě, jen venku. Plavání je úplná katastrofa a kalorie, spánek nebo stres teda vůbec nesleduju
.
viktorka_od splavu v bazénu to celkem jde, je to problém volné vody. Já prostě plavu 35 minut a vím, že to bude ten cca km. V mori do toho navíc promlouvá i vítr a proudy.
Jen pro zajímavost - kolega mi teď říkal, že má u hodinek dva na sobě nezávisle fungující GPS moduly, což by ten problém, který jsi popsala, mělo eliminovat, což se v jeho případě asi reálně neděje.
To je přece jedno, kolik tam je gps modulu. Jak by to mělo pomoct?
GPS potřebuje signál z minimálne třech družic několik desítek vteřin, aby se správně zaměřil. Ve chvíli, když plaveš, máš ruce většinu času pod vodou, která ten signál nepropustí. Já třeba zkoušela na chvíli zastavit a vynořit hodinky, ale musela bych tam stát tak minutu a to mě neba.
Ono je se signálem problém i v hustém lese, roklinách, husté zástavbě, obecně tam, kde není vidět dostatečný kus oblohy. Akorát tam si to hodinky nějak dopočítaji, pokud chvilku nemají signal. Někdy se to projeví tím, že stojíš, ale na mapě to vypadá, že si behala sem a tam.
continuity nj kdyz me to v bazenu neba:-)
euridike Já mám taky dva a nepozoruju, že by to bylo nějaké lepší.
To je přece jedno, kolik tam je gps modulu. Jak by to mělo pomoct?
... protože každý z těch dvou GPS modulů prý využívá jiný počet orbitálních drah a družic, proto je prý měření přesnější a navigační čip je lépe optimalizován, při plavání na otevřené vodě pak GPS může měřit vzdálenost i tehdy, když plavec neplave kraulem - to je info od autorizovaného prodejce hodinek. Ale chápu, kam jsi směřovala, je to logické, jen vysvětluju tu poznámku o dvou GPS modulech.
Renusatko stres uz vubec nesleduju, protoze me stresovalo, ze hodinky ukazuji stres
![]()
euridike mam hodinky Garmin fenix se vsemi tehdy dostupnymi gps moduly a pri plavani ve volne vode to proste nefunguje, protoze ty hodinky jsou ponorene. I jeden cm pod vodou ovlivni prijem gps signalu. Reseni je bud plavat kraula nebo dat zapnute hodinky pod plsveckou cepici nebo plavat s plaveckou bojkou a mit hodinky v te bojce. Cilem je mit hodinky nad vodou.
Luna tu chůzi by měly poznat, ale třeba bruslení (lední i in-line) nepoznají. To naměří víc kalorií, když se pleskám po bytě, než když 2 hodiny jezdím po ledě.
Nepřenastavila sis třeba omylem váhu v my watch?
Luna tjo ty kalorie vubec nesleduju, to jsou blbiny. jinak hodinky uz mam druhy a kdybych je nevyprala v pracce, nema se na nich co pokazit
taky je možný nechat je 2x za sebou padnout na dlazdicky...
. I když je fakt, že fungujou dál, jen displej je rozkřísanej a muž nade mnou lomí rukama. ![]()
Do vody už je teda neberu...
euridikeže autorizovaný prodejce neovládá základní fyzikální zákony, tak s tím my tady nic neuděláme.![]()
Pravda hodinky tu funkci mají, tak to asi mate.
Pro pořádek: neexistuje nic takové jako dva GPS systémy. GPS je americký navigační systém pomocí satelitu, existuje ještě evropský Galileo, rusky Glonass a čínský nevím jak se jmenuje.
Takže v těch hodinkach bude modul pro příjem ještě nějakého dalšího typu signálu z těch družic, ale dva stejné GPS moduly nedávají žádný smysl. Pokud nám tu GPS takto zlidovělo, tak poteš koště.
Tabea tjo ja triskam vsim, ale zatim dobry... v te pracce asi byly dyl, jsem je nejakou dobu hledala a ony byly primagnetkovany na stenu bubnu, napadrt:-(
A nyní k vám promluví hlas zpátečnického seniora: To už máte všechny Alzheimera, že potřebujete takovej krám na to, aby vám řek že jste plavaly/chodily/běhaly? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.