"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2023 18:50

Potrefenáhusa nám hrozně odchází tyhle malé spotřebiče. Jinak odešla akorát pračka po asi deseti letech a určitě nějaký počítač.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. října 2023 18:51

Potrefenáhusa Mně teda provází už několikáté konvice a třeba v Etě se na mě dívali jak na zjevení, že ji chci opravit, vysavač by prý opravili za cenu nového a ponorný mixér už mám žáky druhý, tam jsem to ani v oprávně po těch předchozích zkušenostech nezkoušela.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 28. října 2023 18:52

continuity a co legíny z kiku proti legínám z HM? Vydrží ty z HM dýl?
V kiku ani pepcu jsem nikdy nebyla. Z Pepca jsem dostala něco pro dceru a bylo to děsný ještě s cedulkou, takže jsem ji ani neutrhla a poslala dál. Kupuju všechno nový a posílám dál. Vyhazuju minimum; kalhoty, co mají rozbitý kolena, ponožky. Já právě moc nechápu, když se někdo (nemyslím nikoho tady) chlubí, že je sustainable, protože nakupuje jen v sekáči. Vždyť někdo někdy musel koupit ty věci nový, aby se do toho sekáče dostaly. 

Offline Potrefenáhusa
38883 příspěvků moje polička 28. října 2023 18:57

Tabea to jo, ale třeba toho detskyho oblečení jsou strasny naprosto nadbytečný haldy a nemusi se (teoreticky) vyrobit další nový. 
Zina konvici eta jsem dala po 20 letech!!!!! používání mámě, ta ji má v užití už asi další 4 roky. Vysavač miele mám asi 15 let 

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 28. října 2023 19:20

Potrefenáhusa já mám přes 12 let vysavač sencor, co už v tý odbě byl docela lowcost, ale na lepší úplně nebylo. Nechápu, že pořád drží :) pračku máme nějakou úplně stoletou, koupenou už tak před 15 lety od kamarádů použitou, tý bude k 20 určitě.

Ale věřím, že ty starší spotřebiče vydržely mnohem dýl. V práci máme už nejmíň čtvrtou rychlovarku, nekupujou se tam žádný top značky. 

Offline continuity
43145 příspěvků moje polička 28. října 2023 19:27

Evaeva

Zas není cílem se vrátit do jeskyně, pokud věc plní nějaký rozumný účel, asi bych se tim tolik netrapila. Ale já mám ty spotřebiče vždy docela dlouho, klidně deset let. Akorát mě pozlobily šlehače na mlíko, celkem jsem je musela reklamovat, což je vzhledem k tomu jak primitivní je to přístroj až s podivem. 

Třeba s vysavačem rowenta jsem sem už stěhovala a největší potíž je, že se do něj už nedají pořádně sehnat pytlíky. 

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 28. října 2023 19:34

Oblečenie v Pepcu kupujem, lebo je bavlnené, lacné,  normálne vydrží a posuvam ho ďalej a mava celkom fajn obrázky a teraz napr tepláky s duchmi a netopiermi.

Offline continuity
43145 příspěvků moje polička 28. října 2023 19:35

Tabea

U nás už legíny nejedou a v hm jsem je moc nenakupovala nikdy, navíc když jsem měla děti malé, tyto hadrarny typu pepco tady vůbec nebyly. Takže nemám srovnání. 

Ale hm se taky snaží o nějakou udržitelnost. 

Online dzizisketa
8971 příspěvků moje polička 29. října 2023 09:02

Tabea 

Legíny z HM se mi osvědčily. Rosťa je nosil minulý rok do školky, klasické bavlněné černé, takže je nešetřil, prala jsem je pořád dokola, a pořád jsou stejně černé, nevytahané ani nesražené. Škoda, že už mu jsou krátké

Letos má legíny z Tchiba, tak uvidíme.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 29. října 2023 09:12

dzizisketa za mě Tchibo a HM vydrží stejně

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 29. října 2023 09:18

Tabea dcera leginy z HM nosila dost, prisly mi fajn. Pro deti v HM kupuju dost a prijde mi, ze ty veci vydrzi. Posilam pak vetsinu veci dal. Navic to je levnejsi nez treba Lindex. Jen ted dcera ma vel. 158 a tam uz zacinaji umele hadry a desne strihy :( Teplaky kupuju v Pepcu apod. syn prodre na kolenou vsechny :) 

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 29. října 2023 10:08

Prosím, potřebovala bych poradit. Začal se mi rozjíždět zip u oblíbeného kusu a je zřejmé, že to bude v jezdci zipu. Nevíte, kde by mi ho v Praze vyměnili? Popř. nezkoušel to někdo doma? Jedná se o oboustranný kovový zip.

Online barbucha blogger
35887 příspěvků moje polička 29. října 2023 10:13
Reakce na RoSa:

ad udržitelnost: Švédové (skupina HM-COS-Arket-Weekday-Monki atd.) spustili už i pro CZ internetový sekáč ; jsou tam i jiný značky, např. Ikea, parfémy... nejenom hadry

​Tvl nemůžeš si dát pokoj? Už tam zevluju hodinu

Naštěstí ty fotky jsou mizerný a navíc nic nepotřebuju... ale co kdybych něco přehlídla, ha?! Teda mrzí mě hodně že zrušili ten kamennej Afound, tam měli jen nový věci za pár šupů a rovnou k vyzkoušení

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 29. října 2023 10:23

Tabea když máš srovnání, leginy Tchibo a hm, jsou stejně i v pase? Měli jsme nějaké klučičí podvlíkačky z hm, takové jak tenké volnější leginy a ty byly v pase hodně úzké. Kupuju leginy v tchibo, ale syn už je velkej, na ty vzorovany už to moc není. Černý z hm by se hodily :) 

Online barbucha blogger
35887 příspěvků moje polička 29. října 2023 10:23

999 

Já mám v našem bloku provozovnu "oprav oděvů" a všechno nosím tam a zatím jsem neměla stížnost, paní je velice šikovná. Nevím jak zip, ale můžu se ti zeptat. Na čem to máš? Ovšem je to na konci světa

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 29. října 2023 10:28

999 někdy stačí ten jezdec přitáhnout kleštěma, trochu ho smáčknout. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. října 2023 10:33

žluťásek v Tchibu jsem teď koupila sadu 5 v modrých barvách 

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 29. října 2023 10:33

žluťásek O to se teď pokouším, ale moc se mi nedaří :-(.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 29. října 2023 10:35

barbucha Na kabátu. Zkus se jí prosím zeptat, jestli umí vyměnit jen toho jezdce.

Online barbucha blogger
35887 příspěvků moje polička 29. října 2023 10:46

999 

Zeptat se určitě můžu a zeptám, ale výměna jen jezdce mi přijde že by chtěla spíš manuálně zručnýho řemeslníka