"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 30. října 2023 22:30

notna Tak to asi vysvětluje ten omyl, že je tam prodejna obuvi zrušena. 

Online bublifuk
příspěvků moje polička 30. října 2023 22:49

Tak Betty spíš reklamace? Nemají i nějakou prodlouženou záruku? Tyjo a Dyson mám za držáka a někdy bych ho chtěla...

Online continuity
43146 příspěvků moje polička 31. října 2023 00:40

Tak Betty

Ja bych to teda určitě reklamovala. 

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 31. října 2023 06:32

Máte, prosím, někdo zkušenost s obchodem

KSisters s korejskou kosmetikou?

Online viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:34

Tak Betty ja ho mam min 5 let mozna vic, akorat baterka uz tak nevydrzi ale jinak je ok, nemas tam neco zaseknutyho?

Offline Tak Betty
6145 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:40

viktorka_od splavu ještě to důkladně prozkoumame, je to možný , ale nic není vidět .

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 31. října 2023 10:18

Uvažujeme o pronájmu garsonky v rodinném domě přes airbnb. Na jednu stranu nechci zakazovat psy, ale na druhou stranu se obávám, že naše přání nebrat je do postele a na sedačku nikdo nebude akceptovat. Myslíte, je reálné, že by to lidi dodržovali? Asi ne, co? 

Ze začátku mi ten pronájem přišel jako dobrý nápad. Ale jak přemýšlíme nad detaily, začíná se mi to jevit opačně a uvažuju se na to vyprdnout. Jsem teď uvízla mezi rozhodnutím, tak sbíram názory. 

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 31. října 2023 10:28

Miru mám, vždycky v pořádku

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 31. října 2023 10:29

notnanebude, bud zákaz nebo musíš počítat se vším

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 31. října 2023 10:31

stes 

...jej, tak to jsem ráda, děkuji!

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 31. října 2023 10:45

notna co lidi, ale ten pes to dodržovat nebude!

pokud je zvyklej na gauč/postel, tak mu to nevysvětlíš

Offline Tak Betty
6145 příspěvků moje polička 31. října 2023 10:52
Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 31. října 2023 11:34

notna nebudou, a presne i kdyby panickove chteli dodrzet, tak pes zvykly na postel, si tam stejne sam vyskoci.....

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 31. října 2023 11:45

RoSa Peetra1 Jsem nějak předpokládala, že ten pes by tam o samotě nebyl, aby si vyskočil sám, kam chce. Ale asi to myslíte, že by ho asi páníčci nechali...

Já se na ten pronájem vykašlu úplně. Jak jsem naivní a pořád to beru podle sebe, že když někde jsem, ctím pravidla a chovám se slušně, tak to očekávám i od ostatních. A akorát budu asi jen naštvaná. Jak to plánuju, ještě jsem si vzpomněla, jak kamarádům v penzionu v roubence občas někdo kouří i přes zákaz. To bych taky nechtěla. To nebude business pro mě

Online continuity
43146 příspěvků moje polička 31. října 2023 12:04

notnahlavně jim podle zákona stejně nemůžeš ani jedno zakázat. 

A teď se navrhuje nový zákon, tam bude, že musíš dát po nějaké době smlouvu na dobu neurčitou, tak hlavně doufám, že půjde vystěhovat neplaticiho najemnika dřív než po letech soudních tahanic. 

Edit: jo teď čtu rbnb. Tak nevím,jestli bych na to měla nervy, kdo tam bude uklízet?

Online dzizisketa
8973 příspěvků moje polička 31. října 2023 12:06

notna 

Zvířata zakaž úplně. Náš pes je zvyklý na gauč i postel (rozmazlená), a i když se vždy snažíme omezení dodržet, třeba ve spánku se to hlídá blbě

Vozili jsme s sebou vlastní deky a prostěradla, ale teď hledáme ubytování, kde pes fakt nevadí vůbec (a stejně s sebou furt vozíme vlastní textil).

Jako majitelka psa zákaz zvířat plně chápu.

Doplněk: chápu to správně, že jde o krátkodobé pronájmy třeba na rekreaci? U dlouhodobého pronájmu k trvalému bydlení zvířata zakázat nemůžeš.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. října 2023 12:39

notna Jestli se nerada rozčiluješ a máš svůj duševní klid a pohodu nad všechno zlato, nedělej to! 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 31. října 2023 12:59

notna Taky zvaž, co všechno musíš jako pronajímatel přes Airbnb splnit a není toho úplně málo. ŽL, daně, identifikace k DPH, cizinecka policie, uklidy, poplatek obci, podnikatelská popelnice ...

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 31. října 2023 14:50

continuity Uklízela bych já. Vím, co to obnáší, dřív jsme občas pomáhali kamarádům v penzionu. I bych na to měla čas. Letos jsem hodně zvolnila se svou prací a příští rok ještě asi ještě nenaskočím na plný výkon a chci se zabývat trochu něčím jiným než je můj obor. Tak jsem vymyslela toto. Akorát jak si připravuji detaily, tak mi dochází, že budu asi jak Cimmrmani. Otevřu si ubytko a bude mi vadit, že mi tam budou chodit lidi

Kan Já to právě chci dělat pro svůj klid. Asi blbost, že?

dzizisketa Taky máme psa a sice muži říkám, že je nevychovanej /pes, ne muž/, ale budu to muset přehodnotit. Když někam nesmí, tak nesmí. Jako občas to zkouší, ale my máme větší výdrž a pak to pochopí. A zrovna někde v cizím prostředí bych si netroufla ho nechat. 

MP Meri Díky moc! Každá rada se mi hodí. Na ty povinnosti jsem se dívala, to bych zvládla, do daní a poplatků vidím. Akorát mi nějak unikla ta cizinecká policie, na to musím mrknout.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. října 2023 16:07

notna Hele já ti držím palce! Každopádně budeš mít hodně historek a novou zkušenost. A vlastní zkušenosti jsou k nezaplacení, utnout to můžeš vždycky.