"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:23

notna jaký je důvod, proč by psi mohli do ubytování, ale ne na postel či gauč? 

Buď bych šla cestou poplatku za psa (a dala na gauč ochranný potah nebo rovnou gauč, který se bude dobře udržovat) nebo bych psa zakázala úplně.

Jako host, který často cestuje se psem, bych preferovala spíš úplný zákaz. Když sháním ubytování, rovnou filtruji 'mazlíčci povoleni' a nechci studovat další nesmyslné podmínky. Stejně tak mi přijde normální, že bezproblémový pes (bez separačky, ničitelských tendencí) zůstane občas v pokoji sám.

Ještě bych zvážila, jestli dokážu oddělit vlastního psa od 'ubytovací části', tedy jestli po dobu pobytu nemůže dojít k nějakému nechtěnému kontaktu třeba na zahradě.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 31. října 2023 19:48

Krehutka Tohle bude hodně rozdílný, mne třeba přijde úplně automaticky, ze pes do postele nesmí a v životě bych ho tam v ubytování nepustila. Ale to bude mít každej jinak. Takže mi to nepřijde jako požadavek navíc, spis jenom zdůraznění očividného.

Ale z vlastní zkušenosti muzu říct, ze se pořad učím, ze lidi jsou hoodně rozdílný. Po jedněch zůstane ubytko v takovém stavu, ze mě uklizecka přesvědčuje, ze určitě neprijeli a neubytovali se (přijeli ) a jiný si neváhají rozprostrit kožešiny a deky po zemi a chodit po nich, roztahat toaletak po zahradě ... a tak. Ale nelitovala jsem nikdy.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 31. října 2023 19:54

MP Meri jestli pes v posteli/na gauči jo nebo ne je samozřejmě každého rozhodnutí. Zkusila jsem oboje a má to samozřejmě svá pro a proti.

Vnímám jako velký rozdíl jestli pes dovnitř může nebo ne a dokážu si představit důvody pro i proti. Spíš mě zajímalo, proč když může dovnitř, nemůže na gauč (kde se to dá vyřešit potahem) nebo do postele (kde povlečení musím stejně vyprat/vydesinfikovat, protože se tam točí hosté). 

Online Pinot Noir
29907 příspěvků moje polička 31. října 2023 20:42
Reakce na Krehutka:

Spíš mě zajímalo, proč když může dovnitř, nemůže na gauč (kde se to dá vyřešit potahem) nebo do postele (kde povlečení musím stejně vyprat/vydesinfikovat, protože se tam točí hosté). 

​To jako vážně? Ať si spí každý, s čím chce. Ale že pes uvnitř automaticky znamená, že může do peřin a na gauč, tak to teda pardon.  A nechtít psa v posteli není nesmyslný požadavek. 

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 31. října 2023 21:32

notna ja te chapu, i kdyz nas pes do postele obcas doma skoci, tak bych v ubytovani respektovala narizeni, ale spousta lidi bohuzel ne :-( A co vypravi znamy, ktery v ubytovani psy dovoluje, tak obcas je to fakt hnus, ale zase je to o lidech- nekdy je to hnus i bez psa  ja si troufnu rict, ze nebyt nejakeho toho chlupu, tak nikdo nepozna, ze s nami na pobytu byl i pejsek.

Online bublifuk
příspěvků moje polička 31. října 2023 21:55

notnaasi raději úplný zákaz. I když mě mrzí, že ubytování se psem se blbě shání. Protože vím, že by po nás moc stop nezůstalo, ale očividně to není pravidlo. Navíc když si představím takový podzimní nečas a zabláceného psa... 

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 31. října 2023 21:57

Krehutka kamaradka dlouho resila neukaznene majitele psu, kteri nerespektovali podminku, ze pes do postele a na gauc nesmi. Nakonec psy zakazali. Slo hlavne o zdlouhave cisteni posteli od chlupu a chlupy v dekach. Pry nachazeli chlupy zapichane do chranice matrace. Dalsi duvod byl, ze nekteri vencili psy primo na zahrade a neuklizeli po nich. 

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 31. října 2023 22:07
Reakce na Krehutka:

Jako host, který často cestuje se psem, bych preferovala spíš úplný zákaz. Když sháním ubytování, rovnou filtruji 'mazlíčci povoleni' a nechci studovat další nesmyslné podmínky. Stejně tak mi přijde normální, že bezproblémový pes (bez separačky, ničitelských tendencí) zůstane občas v pokoji sám.

souhlasim, my jsme na tom jako dzizisketa , vozime vlastní deku, náš pes do postele neleze, ale na ty gauce v noci proste jo. Kolikrat ani není možnost po psovi uklidit, po jedny zkušenosti vozime v kufru auta i lopatku a smetacek (tmavá matná podlaha, kde bylo vidět každý zrnko prachu, natož psi chlupy)

proste radši vyfiltruju, kam pes jo, než jen trnout, kam špinavej vleze 

Online bublifuk
příspěvků moje polička 31. října 2023 22:11

Ginger jenže ty chlupy se fakt dostanou všude... to neznamená, že pes na gauči/ v posteli byl.

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 31. října 2023 22:15

Souhlasim s Potrefenáhusa a bublifuk , asi radeji uplny zakaz. Ja vozim s sebou vse pro pejska-deku, rucniky, sampon a chovam se stejne, jak doma tzn. cisty pejsek i ubytovani, ale nedelam si iluze, ze to tak maji vsichni.

Online dzizisketa
8973 příspěvků moje polička 31. října 2023 22:18
Reakce na Ginger:

Krehutka kamaradka dlouho resila neukaznene majitele psu, kteri nerespektovali podminku, ze pes do postele a na gauc nesmi. Nakonec psy zakazali. Slo hlavne o zdlouhave cisteni posteli od chlupu a chlupy v dekach. Pry nachazeli chlupy zapichane do chranice matrace. Dalsi duvod byl, ze nekteri vencili psy primo na zahrade a neuklizeli po nich. 

​Jj, já si právě říkám, že když po nás přijede nějaký alergik na psí chlupy, musí být chudák

Ty psí chlupy se totiž dostanou do míst, kudy ten pes ani nešel.

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 10:18

Krehutka Máme psa a dvě kočky a tím pádem velké zkušenosti s chlupy a jejich odstraňování. Psa na sedačce a v posteli bych v ubytování nechtěla kvůli komplikovanému odstranění těch chlupů. Obzvlášť chlupy z krátkosrstého psa se zapíchají všude, potah úplně nezabrání, aby nebyly i v matracích, polštářích, dekách a odstranit je není žádná sranda. Podle mě to není jen stáhnout povlak a vyprat. Jednodušší je zakázat psy, ale jako majitelce psa mi to přijde škoda. V tom bytě nejsou koberce, je snadný přístup do koupelny se sprcháčem, kde se dá špinavý pes komfortně očistit a postele jsou v mezonetu, kam lze psovi bez povolení zabránit samostatnému vstupu. A když tam pes je s majitelem, nějak předpokládám, že psa lze uhlídat, aby do postele nelezl.

Na druhou stranu, ač majitelka psa, když někam jedeme, nejsem zvědavá na cizí zvířecí chlupy, hlavně ne v posteli. Do postele si neberu ani svého psa. A bude to tak mít většina lidí, hlavně těch, kteří nejsou milovníci zvířat.

bublifukChlupy se dostanou všude, ale zase při tom krátkodobém pobytu by to nebylo tak hrozné. Na úklid všech ploch by to bylo snadné. Sem tam vysát chlup ze sedačky apod. není problém. Ale je rozdíl, když ten pes tam leží.

dzizisketa Peetra1 Potrefenáhusa Díky všem za názory.

Jako chápu, že blbci se vždycky najdou. A budou dělat binec, kouřit nebo toho psa do postele vezmou. Ale je rozdíl řešit občasný průšvih nebo opakovaně. Zajímal mě právě přístup majitelů psů, zda s tím mají v ubytování zkušenost a zda to respektují. My když máme psa sebou, je pořád s námi a v noci má pelech vedle naší postele a leží v tom pelechu, nenechám ho volně brouzdat a lehat, kde se mu zachce.

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 10:28

notna náš pes do ty postele leze v noci, když spime, napr. My máme doma ložnici v patre, kam až na výjimky nechodi.

ale podle mě je fakt lepší toho psa zakázat, protože tem excesum se proste člověk nevyhne, zvlášť, když to nemůže sam uklidit 

nevim, jakyho mate psa, my měli jednoho chlupatyho, ze kteryho nebyly chlupy nikde a jednoho vicemene kratkosrstyho, ze kteryho jsou zvlášť v pelichaci sezone zapichany chlupy všude 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 10:36

Potrefenáhusa Máme maďarského ohaře. Jak píšeš, zapíchne se to všude. Ti dlouhosrstí jso v pohodě. To jde odstranit krásně. Jo, ten zákaz je jednodušší. Ale když já si přijdu jako nelida zakázat psy.

Asi to dopadne, jak tu někdo psal. Povolím, vyzkouším a pak případně zakážu.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 12:00

notna máme stejné plemeno (respektive mám dráťáka, kterému dráty nevyrostly, takže v podstatě MOK) a o zapíchaných chlupech vím. Pes se mnou spí v posteli, válí se na gauči. Za ty dva roky se chlupy přes chránič matrace nedostaly. Zůstaly vždy na povlečení a po vyprání kupodivu zmizely. Chápu obavy. Ale zároveň si myslím, že se "zachlupacení" dá předejít použitím vhodné ochrany a častým úklidem.

Offline Kora
příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 12:44

notna já se se psem moc často neubytovávám, ale schválně jsem se zamyslela a pokud byl někde se mnou tak ano, v té posteli byl. 

Souhlasím s tím, že buď zakázat a máš klid, nebo povolit a s tím, že pes poleze do postele nebo na gauč je nutno počítat.

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 13:05

Krehutka Je možný, že náš pes pouští chlupy nějak víc, protože znám dvě maďarky, který vůbec nelínají. Nevypadne z nich ani chlup. Našeho stačí pohladit a chlupy lítají. Ač na sedačku nesmí, leží nám u nohou nalepený na sedačce ze strany, tak ty chlupy jsou v matraci pod povlakem. Po vysání a vyprání povlaku 90% chlupů zmizí. Ale nějaké zůstanou a to je tak na pinzetu. 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 13:14

Je to zajímavý s těma psama. Mě by nenapadlo v cizím prostředí nechat psa v posteli nebo na sedačce. Já měla vždycky za to, že to je automaticky brané tak, že pes může do toho ubytování, ale ne že bude v posteli nebo na sedačce. Naše návštěvy, i když jejich pes doma spí ve společné posteli, tak u na návštěvě si ho do postele neberou. 

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 13:22

notna tak asi protože váš tam nesmi ani doma. Náš na sedacku jo a není v našich silách, aby na ni někde nelezl, pokud u toho nejsme nebo spime. Na návštěvě bych ho nikam lézt nenechala, ale tam muzu aktivně zasahovat 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 15:01

notna

MY když jedeme se psem, tak vybíráme jen ubytování, kde jsou mazlíčci vítáni, a většinou rovnou vyhodíme i nabídky, kde je na zemi koberec. Náš pes do postele leze jen výjimečně, ale pro jistotu vozím vlastní ložní, kdyby ho třeba napadlo tam skočit.

Jinak moje rodina pronajímala nemovitost na krátkodobé pobyty docela dlouho, ale vůbec si nepamatuju žádný problém s chlupy. Když nad tím přemýšlím, tak na gauči byl přehoz, který se pokaždé pral a v posteli normálně prostěradla, z těch se to taky vypralo. Psa mělo 90 % hostů, ale jediný problém, který si se psy vybavuju, že je někteří hosté nechávali čurat ve vnitřním dvoře, i když prosba byli, aby je vodili na obrovskou zahradu vedle, která začínala 5 metrů vedle. A vlastně žádný z průšvihů, který za tu doby vzniknul, nezavinilo dítě nebo pes, ale opilí a/nebo bezohlední dospělí.

Tak bych to na tvým místě zkusila se psama a uvidíš, zatrhnout je můžeš vždycky.