Krehutka Máme psa a dvě kočky a tím pádem velké zkušenosti s chlupy a jejich odstraňování. Psa na sedačce a v posteli bych v ubytování nechtěla kvůli komplikovanému odstranění těch chlupů. Obzvlášť chlupy z krátkosrstého psa se zapíchají všude, potah úplně nezabrání, aby nebyly i v matracích, polštářích, dekách a odstranit je není žádná sranda. Podle mě to není jen stáhnout povlak a vyprat. Jednodušší je zakázat psy, ale jako majitelce psa mi to přijde škoda. V tom bytě nejsou koberce, je snadný přístup do koupelny se sprcháčem, kde se dá špinavý pes komfortně očistit a postele jsou v mezonetu, kam lze psovi bez povolení zabránit samostatnému vstupu. A když tam pes je s majitelem, nějak předpokládám, že psa lze uhlídat, aby do postele nelezl.
Na druhou stranu, ač majitelka psa, když někam jedeme, nejsem zvědavá na cizí zvířecí chlupy, hlavně ne v posteli. Do postele si neberu ani svého psa. A bude to tak mít většina lidí, hlavně těch, kteří nejsou milovníci zvířat.
bublifukChlupy se dostanou všude, ale zase při tom krátkodobém pobytu by to nebylo tak hrozné. Na úklid všech ploch by to bylo snadné. Sem tam vysát chlup ze sedačky apod. není problém. Ale je rozdíl, když ten pes tam leží.
dzizisketa Peetra1 Potrefenáhusa Díky všem za názory.
Jako chápu, že blbci se vždycky najdou. A budou dělat binec, kouřit nebo toho psa do postele vezmou. Ale je rozdíl řešit občasný průšvih nebo opakovaně. Zajímal mě právě přístup majitelů psů, zda s tím mají v ubytování zkušenost a zda to respektují. My když máme psa sebou, je pořád s námi a v noci má pelech vedle naší postele a leží v tom pelechu, nenechám ho volně brouzdat a lehat, kde se mu zachce.