"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 12:52

No já teď ve svým cihlovým bytě řeším asi neřešitelný problém s hlukem. 24/7 tu vnímám nějaký hodně nízký vibrační zvuk, ale nejsem schopná určit jeho zdroj. Bydlím ve 4 patře, vedle mě 3 patrový dům (z něj teda přes společnou zeď slyším pustenou vodu, což mě teda pobavilo, protože od sousedů v domě neslyším nic), nadenou je půda, tam žádné "zařízení" není, mám navíc o půl metru snížený a odizolovaný strop. Už jsem tu jak blazen s uchem na zdi, podlaze prolezla každý cm2, ale tam vůbec nic neslyším. Oni když otevřu okno. Na chodbě taky nic. Jako by se ten zvuk "vznikal někde v prostoru". Blbý je, že ten zvuk nikdo jinej neslyší, tak mi nemůže pomoct. Jako jsou dny, kdy to duní děsně, třeba dneska, hučí mi z toho v hlavě, není tu vteřina ticha . No fakt nevím, co mám dělat.  

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 13:02

Evaeva 

Tak u vás jsou ty baráky hezčí, zajímavější. Ty naše starší jsou obvyklý krabice (náš teda při rekonstrukci trochu přestavěli resp. přidali výklenky na schodišťovou část a dolů podloubí takže už není tak úplně rovnej)... a dost mě taky dere, že se snažej ty ostatní krabice "vylepšit" barvama, to je hrůza děs.

Živly jsou všude. Když jdu na Plzeňský do klínovejch řemenů, tak si držím šrajtofli pevně a totéž na Andělu... přímo u nás je zatím docela klid naštěstí, asi proto že obecní/sociální byty jsou jen v jednom baráku, tzv. Trianglu, a jak tam někdo dělá bugr nebo neplatí nájem tak maže... v ostatních domech si obec nechala minimum kvartýrů a tak se to mezi lidma tak nějak rozpustí, to jest nekoncentruje. Nic se tu neděje... i ta ukrajinská hospoda (ergo žumpa) naproti je už zrušená, takže klid a mír vůkol

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 13:06

barbucha právě jak to začalo být na andělu horší a asi je víc rozhání, tak se stahují semZrovna u nás u metra mají "doupě".

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 13:11

Evaeva 

Já myslela, že jsi na druhý straně, ne u metra - tam to vždycky bejvá horší. Jsem si nějak vsugerovala že chodíte do toho parku za Kastrolem, tak že jste odtamtud

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 13:27

barbucha nene, tam to máme přes Jeremiášku, ale občas tam chodíme, na Ohradě mám rodiče. My bydlíme kousek od luk, tam je to nejhorší, jak tam zůstal ten původní unimarket, ze kterého ale částečně zmizely obchody a je to takové místo nikoho. Ale tyhle problémové osoby jsou samozřejmě problém celé Prahy, když je odněkud vytlačí akorát se přesunou jinam.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 14:16

Evaeva 

Jo tak. No ty starý nákupní střediska jsou blbý, jedno takový mrtvý je na začátku Řep. To "naše" naštěstí zrenovovali nedávno, tam to žije máme tam i knihy (Luxor snad)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 14:20

barbucha tohle je vlastně vestibul metra, patří to asi dopravnímu podniku. Už tam jsou jen prázdné obchody a hnusná chodba. Dá se tomu vyhnout, ale je to nepříjemný, když musíš přemýšlet kudy jít na metro. A samozřejmě to generuje bordel okolo.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 14:20

Lama_z_Lana zajimavy, podobnou vec resi sousedka o 3 patra na nama, ale je presvedcena, ze za to muzou nasi sousedi pres chodbu, totiz ze si poustej techno...(nepoustej)

nemuze to bejt neci susicka, lednicka, indukce?

Offline Kora
příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 14:26

Lama_z_Lana to tě lituju. Já jednou taky patrala po divnym sycivym zvuku a nakonec to byla vadná zasuvka. 

Teď zas slyším u radiátoru něco kapat.  Jen já,  nikdo jiný.  Všude je sucho,  mozna neco uvnitř, jsem tu za magora. 

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 14:33

711990 myslím, že to nebude nic těch klasickej spotřebičů. Fakt to je slyšet nonstop, poslední dva týdny mnohem víc, dřív jsem to vnímala občas. Už jsem obcházela sousedy, s jedněma sousedím přes předsíň, pak sousedi v mezipatře, ale nic. Tak jsem právě zjistila, že z našeho baráku neslyším prakticky nic, ale ze sousedního, který končí patro pode mnou jo - mám koncovej byt a mám jednu stěnu v podstatě volnou, pak je tam půda druhýho baráku, ale ta začíná spíš až za mým bytem, tam žáný zařizení (pátrala jsem po klimě nebo tepelným čerpale, ale ne). Pak mě samo napadl kotel, bojler ale ty neběží nonstop.
Testováno na dalších 3 subjektech, neslyší to nikdo. Boyfriend si pochvaluje, jak se mu tu krásně spí, jak je tu klid a ticho a vůbec se v noci nebudí, jak na starým bytě, v tu chvíli ho chci zabít

Asi jsem magor. 

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 14:35

Kora to je jediný, čím jsem si jistá, že zdroj neni u mě v bytě. Jo, je to těžký to vysvětlovat, když to nikdo jiný neslyší

Offline RoSa
10178 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 14:36

Lama_z_Lana co nějaká společná anténa? ta jede nonstop...

Online dupali
473 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 14:52

Lama_z_Lana my přesne hlukové vibrace také řešili, bydlíme v novostavbě v posledním patře, železobetonový skelet a cihla....ten zvuk jsme slyšeli jen v rohové loznici a jen když jsme si lehli do postele. Po dlouhém pátrání jsme přišli na to, že v přízemí,  kde je pizzerie, mají chlaďák, který jak se zapne, přenáší vibrace po tom betonovem skeletu do posledního patra jinam ne. Naštěstí byla s pizzařem domluva a nechal nám dát pod ten chlaďák speciální protivibračni gumu a je klid. Naši bydlí v čistém paneláku a toto tam vůbec neřeší....člověk neví dokud se nenastehuje

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 14:58

To mně taky napadlo, na střechu jsem nelezla, ale na půdě pod vysílačem od mobilního operátora, co tam máme, nic slyšet není. jako mohlo být ze sousední střechy, ale to nevím, jak zjistím. Na schůzi SVJ jsem se ptala, ale v jiným bytě s tímhle zvukem nikdo problém nemá. 

dupali to je super, že jste tu příčinu našli Jako je zajímavý, kam až se ten zvuk donese. Já byla na půdě, ve sklepě, ale kde nic, t nic. Já to právě neslyším někde víc nebo míň v ložnici to slyším všude stejně intenzivně. 

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 15:01

Lama_z_Lana to jsem řešila kdysi já, když jsme bydleli v bytě. Byl to sousedčin elektrický šicí stroj. Když šila tenkou látku tak fajn, ale když "přidala" a hrčelo to třeba kvůli kabátu rostla jsem...a šila si samozřejmě hlavně po večerech a v noci

Offline Kora
příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 15:17

Lama_z_Lana povolej exorcistu

Není tam třeba blizko okna pouliční lampa? Ty taky umí lecos,  ale zas asi jen když svti.  Preju ti, abys to odhalila. 

Edit: ve čtvrtém patře asi ne

Offline Myrtila
5346 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 15:30

Lama_z_Lana Něco takového řešili kamarádi, byl to kotel ve sklepě, vibrace z něj, když běžel, se po trubkách topení a nějak i konstrukcí domu přenášely k nim do bytu. Úprava byla asi nemožná, pravděpodobně by se muselo předělat topení v celém čtyřpatrovém domě. On v tom nemohl spát, nějakou dobu trpěl, ale nakonec se museli přestěhovat. Blbý konec, vím. 

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 15:37

Myrtila No, takový řešení bych nerada, mám to tu fakt ráda, byt začíná vypadat dobře, super poloha. Ale něčeho takovýho se obávám, v našem sklepě jsem nic neobjevila a začínám mát obavu, že je to něco ze sousedního domu. 

Já jak tyhle zvuky nesnáším, tak v tom naštěstí usnu. 

Offline Myrtila
5346 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 16:30

Lama_z_Lana Úplně tě chápu, taky často slyším, co ostatní ne, a zrovna s tímto kamarádem jsme často trpěli na přednáškách, kde jsme oba slyšeli pískat zářivku nebo drnčet vzduchotechniku a ostatní neslyšeli nic.  Prostě... leda snad počkat, až se věkem přirozeně trochu zhorší sluch a těch ruchů ubyde. Co s tím bytem, to poradit nedokážu. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. listopadu 2023 16:43

Lama_z_Lana my to mame v praci v jedne kancelari od cerpadla, ktere je o 2 patra niz, jinde to neni