Zuzuli Jinak se s tím vůbec nestresuj, to nemáš šanci ovlivnit. My máme byt po kompletní rekonstrukci, fakt od podlahy po strop a stejně se k nám rozšířili ze sousedního vchodu. Řeš lokalitu a dispozice, za mě ještě orientaci a celkove osluneni, to jsou veci, se kterejma do budoucna nic neudelas a pro kvalitu žití jsou úplně krucialni.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Renusatko
A jak jim to máš zakázat, když ani nevíš co
Ne, bez legrace, je to blbý, a my v tom ty děti necháváme plavat samotný, protože o spoustě věcí ani nevíme. Třeba o Prime (Prim?) jsem se dozvěděla náhodou, po nějakém florbalovem turnaji, co je to za hnus.
Tak já takhle od kamarádky z pohotovosti kdysi o Kratomu, kolik tam řeší zdravotních věcí u děcek. A já vůbec netušila o co jde.
Renusatko Presne, říkala mi ségra, že něco zabavila děckám na výletě a ani nevěděla co to je....Je to těžký no
Kratom a všechny ty "jenom čaje"... ![]()
Mám kamarádku z JIP, taky mě občas straší, co zvládnou děcka zkombinovat třeba jen s energeťákem...![]()
No, ty šťastnější pak potkávám u nás, co tu máme ty zahrady a pávy a tak...
MP Meri uz ted jsme ti, co na prohlidce bytu lezou po kolenou a nadzvedavaji podlahu, meri tlousky zdi a poklepavaj na ne a hodnoti, z ceho zrovna tenhle kus je, komentujem kazdou prasklinu a zkoumame kudy vede ktera trubka a tak, takze to bychom asi na nejakyho brouka pripadne narazili
obcas premyslime, jak asi vypada, kdyz na prohlidku bytu prijdou "normalni" lidi a ne architekti/stavari.
Ja se priznam, ze moje averze k panelaku neni uplne kvuli estetice, nektere se mi i celkem libi, zvlast ty nebarevne s radou lodzii, ale spis z toho, co nam na vejsce vykladali profesori na prednaskach ze statiky a stavitelstvi. Muj muz je k nemu jeste vic odmitavy. A ja zivote stravila v panelaku jednu jedinou noc, tak nedokazu to bydleni uplne posoudit. Tak se prave zatim snazime spis najit nejakou cihlu, panelak si nechavame jako takovou rezervu, kdybychom treba jeste za pul roku nic nemeli.
Zuzuli Mne nevadí estetika paneláku jako takového, spis sídliště ve mně budí regulérní úzkost. Nedovedu to vysvetlit, ale byli jsme na prohlídce bytu v Bohnicich a na mě tam padala regulérní chandra, dtto třeba Barrandov. Teď jsme na takovém minisidlisti, jen par paneláku uprostřed staré zástavby a to je pro mě ok. O ty statice nechci radši nic slyšet, stačí mi ze aktuálně v Maroku po nocích přemýšlím, kolika asi domům narušilo statiku to poslední zemětřesení ![]()
MP Meri tak to mam stejne. Ja se nebranim nejakemu mensimu panelaku nekde mimo ta velka sidliste. Treba tady u nas na borislavce by mi to asi nevadilo. Ale z tech obrich panelaku s mnoha vchody, hodne patry a byty na velkych sidlistich mam regulerni paniku.
A statika panelaku jako takoveho by mela byt ok,kdyz je udrzovany, jako velmi problematicke tehdy hodnotili prave to, jak si kazdy predelava byty podle sebe a ruzne se tam reze do panelu, takze to pak v realu uz nefunguje tak, jak to bylo dimenzovane. A taky kdyz kazdy misto lehkeho umakartoveho jadra vyzdi koupelnu, zvysuje tim zatizeni kontrukce. Ze dokud na to bylo treba stavebni povoleni, dovolovali to treba jen v kazdem druhem patre. Tohle je teda na individualni posouzeni, neznamena to, ze panelaky jsou obecne nebezpecne.
No nic, zatimco se tu vypisuju, zacala nam v kuchyni jiskrit zasuvka a ted nefunguje cely obvod kuchyne/koupelna. No snad neco koupime brzo a z tohodle bytu vypadnem.
MP Meri V Bohnicích jsme jednou byli pracovně, na tom největším paneláku...Jako kolegyně přesně z toho měla tenhle blbej pocit, mně se tam docela líbilo, přišlo mi to kousek od nějaké přírody, relativně klid a tak;-). Pak si tam kamarádka koupila byt a je tam hrozně spokojená. Na Barrandově jsem rok bydlela a děsně jsem to tam nesnášela. Je to takové všechno hrozně subjektivní nebo jak to říct, prostě někde to někomu konkrétně sedne, jinde ne...
U mě tyhle velká sídliště a mega paneláky vyvolávají úplně stejně negativní pocity. Totálně ztracená v obrovském mravenisti. Mám na sidlisti kancelář, to je v pohodě, ale každé ráno mě napadne, že bydlet bych tam nechtěla. Navíc jsem zjistila, že víc jak třetí patro nedám. V nějakém desátém už bych se asi ani nepriblizila k oknu.
Já byla zoufalá, když jsme se stěhovali z Vinohrad do Řep, a teď už bych neměnila. Byt je orientovanej dobře (t.j. v obytnejch prostorách mám aktuálně hic = sluníčko), ten vinohradskej se nedal vytopit... i ty malý cimry se líp zařizujou než čtyřicetimetrový, a veškerejch služeb v okolí a sámošek mám tolik že nevim kam dřív skočit (zrušili tu přízemní byty a místo nich jsou nejrůznější provozovny) - na rozdíl od minula kde zůstaly jen starožitnictví a prodejny aut. Zeleně spousta, do polí (se psem) kousek a před barákem mi jede tramvaj což už připomíná civilizaci
Navíc v druhým patře se cítím jak v normálním baráku... do práce čtvrt hoďky je už jen třešnička na dortu. Samozřejmě, estét se tu moc nepokochá, ale do centra nebo na Malou Stranu si zajede, kdy si vzpomene...
Holky, která nosíte uggy... jak dalece odpovídají ty velikosti? Zřítelnice je chce a jak jsem tak projela jejich prodejny, tak jsou u nich všude prakticky vyprodaný (no aby ne teď v sezóně
) a nebudu mít tolik času abych je s ní tam hledala... myslela jsem že je objednám tady a přivezu, ale nemám zkušenosti s nima ![]()
barbucha mám normálně svoje číslo
A je to přesně, nebo jen tak tak, nebo máš kapku rezervu? Sorry za tupej dotaz... spolíhám na to že jsou měkký t.j. nemůžou tlačit, ale zas na druhou stranu aby se nevyzouvaly, zřítelnice má normálně 37 ![]()
barbucha mně estetika sídlišť jako taková nevadí, vlastně se mi líbí a třeba místní urbanismus mně nepřestává fascinovat (v dobrém). Ale vadí mi barevné paneláky a hlavně se sem v poslední době stahují různé "živly". Bojím se, že to brzy bude dost nepříjemný.
barbucha tak akorát, ani nadoraz ani se nevyzouvaj. Taky nosím 37 a uggy mám 37. Mám takovou tu klasickou prostřední výšku.
(neber nepromokavý s membranou, byly mnohem uzsi a nepohodlný, obyč jsou bačkory)
barbucha mám dvoje, před třemi lety jsem si koupila 40 a trosku se vyzouvaly, mrchy. Letos 39 a jsou mi taktak. Ale rozhodně lepší, netlačí mi. A navíc ten chlup se slehne.
Nosím 38 a Uggy také 38. Nevyzouvají se mi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.