Candanceakorát si aspoň třikrát ověř, že v ní není papírový kapesníček ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Nevím kde se řešily léky a jejich nadbytečné množství, tak to napíšu sem. Dostala jsem recept na balení léku o 30 tabletách a v lékárně se došlo na to, že balení po 30 kusech má výpadek, který může být v řádu několika měsíců a jako náhradu mi nabídli to samé, ovšem balené po 100 kusech (ani to neměli v lékárně, museli to shánět, naštěstí do druhého dne). Takže mám 100 kusů něčeho z čeho spotřebuji asi 15 - 20 kusů, pojišťovna za to větší balení zaplatí o dost víc peněz než za to menší, já jsem platila větší doplatek. A ještě tedy otázka jestli je systém v pořádku když ti u léku na recept vydají víc jak trojnásobné množství toho co ti předepsal lékař a taky si říkám kde je problém s menším balením když lék se vyrábí. Nebo jestli je výpadek celkově a ty velká balení jim zbyly, protože se nedávali pacientům tak často?![]()
Karja šperky. cz
Černá kočka To se mi stalo letos na jare, s Erdomedem na kasel. A teda bylo to jeste tak, ze kdyz jsem si chtela vzit to velky baleni, musela jsem si ho zaplatit cely, bez uhrady pojistovny, takze stal neco pres petikilo. Ale ma to dlouhou trvanlivost a mam ho schovany, myslim ze se urcite vyuzije.
711990 No, ale to si střež jak oko v hlavě, protože to mělo výpadek někdy vloni nebo předloni....to byla nemocná mamka a někde jsem to vyštrachala. To ještě prodáš na černým trhu za dvojnásobek (jsou to teda blbý srandy)
Karja presne tak, budete radi este kdyz vam odprodam par kapslicek!![]()
711990 Jako ale ten erdomed je zrovna fakt dobrej:-D
Černá kočka mnekdysi delali problemy pri zamene 28 a 30 ks baleni, tak to bude asi jak kde/kdy
no kazdopadne bych si to schovala pro strejcka prihodu
Pokud by ti nevadil zahraniční eshop, tak tady. Nejsou nejšikovnější na aplikaci, ale dá se to nacvičit.
Moc děkuju za tip, ty se mi dost pozdávají mj. i proto, že jsou očividně tenké a mají po obvodu mnoho nastřižení, takže je vysoká pravděpodobnost, že padnou i na můj nestandardní nos. :)
Já s těmi náplastmi Nivea byla spokojená, neměnila bych, kdyby naposledy nedošlo k té nepěkné alergické reakci, měla jsem nos jako Pučmeloun. ![]()
Černá kočka To se mi stalo letos na jare, s Erdomedem na kasel. A teda bylo to jeste tak, ze kdyz jsem si chtela vzit to velky baleni, musela jsem si ho zaplatit cely, bez uhrady pojistovny, takze stal neco pres petikilo. Ale ma to dlouhou trvanlivost a mam ho schovany, myslim ze se urcite vyuzije.
To se mi stalo taky. Doktorka mi napsala Valtrex nevím, asi 12 tablet. V lékárně měli jen 20 a taky jsem to musela zaplatit celé. No zaplatila, protože to bylo akutní a doktorka už tam nebyla.
euridike můj je taky dost nestandardní
a dobrý. Je to takový skoro elastický materiál, dá se s tím pracovat při "pokládce", ale blbě to jde sloupnout z té nosné folie.
euridike Pučmeloud
711990 Podle Sukl třeba u toho Erdomedu jsou opravdu některá balení hrazená a některá nehrazená.
Já jsem narazila na lék, který v menším balení není dostupný "z marketingových a obchodních důvodů" a to větší balení je taky hrazené, proto jsem asi platila doplatek a ne plnou cenu. O nic závratného nešlo, podle paní lékárnice by malé balení byl doplatek asi 60 CZK a za větší jsem platila necelých 190 CZK. Nedávno tady jela debata o tom kolik mají lidí doma nadbytečných léků a jak k tomu může dojít, tak způsob jakým jsem k tomu přišla já byl snadný. Tohle je navíc něco co doufám, že třeba už nikdy nebo aspoň dlouho nebudu potřebovat a expirace je za 7 měsíců. Do lékárny to aspoň do doby expirace neponesu.
Mám fakt asi hloupý dotaz. U manželovy maminky byla paní na umývání oken a nechala jí tam pytlík tablet - prý soda. Tablety jsou docela velké, tak 2 cm v průměru a skoro cm na výšku. Jenže máti není schopná říct, co by se s těmi tabletami mělo dělat - prý jsou na praní. Ale jestli se přidávají k prášku, nebo se pere jen s nimi, to nevím. Já vůbec netuším, co s tím a paní na úklid přijde zas až asi za půl roku na okna. Nevíte, co s takovými tabletami dělat?
Torrah sodou nevypereš, tak se to asi přidává k prášku...? i když já mám tablety v podobný velikosti na čištění WC a pisoáru - hodí se to večer do mísy, aby to mohlo přes noc působit
RoSa aha, to by taky mohlo být... můžu to zkusit.
Prosim jestli tu ma nekdo napad/zkusenost, jak jinak pouzit barvy na vajicka nez na barveni vajec. Da se to pridat do slaneho testa jako barvivo? Z testa budou ozdoby, jist se to nebude samozrejme.![]()
Ano, dá se tím barvit i těsto, jenom to bude mít jiný odstíny.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.