whiskas uvař řapík lékařský (nech ho 10 min vařit a pak zchladnou) a oplachuj to. Pak, když rána bude vypada čistě, tak hemagel a na to mastný tyl, aby se to nechytilo k obvazu. Případně dej kalciovku na sterilní obvaz, silnou vrstvu, taky aby se to nechytilo. A takhle pravidelně opakovat.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
whiskas a jestli je to fakt takove, jak pises, tak bych zavolala zachranku, at se na to podivaji. Tohle asi uz neni na lajcke osetreni.
Lama_z_Lana do seznamu tipů přidávám odvlhčovač. Řešili jsme to po nastěhování do nového bytu, stavební firma je dočasně nechala ve sklepě a spouštěly v 11 v noci
. Bylo to slyšet jen na jedné stěně, ale jestli ve sklepě nic není, tak to není moc pravděpodobné.
whiskas Tak ja budu pokracovat ve straseni, ale z toho se klidne muze rozvinout sepse celeho organismu (to kdyby ses nekdy rozhodovala nad tou sanitkou). A nemysli si, pro me by to bylo taky hrozne dilema zavolat sanitku proti vuli nekoho, ale toto by me asi donutilo. Necetla jsem vsechno, ale PL by neporadil jake jsou moznosti? Treba mu to vyfotit.
A lecba takovych veci byva zdlouhava i s osetrenim v nemocnici, kolikrat jsou ty tkane uz nekrotizovane, musi se to odstranit. Nektere nemocnice maji specializovane ambulance chronickych ran, nekdy u nich funguje zdravotni sestra, ktera potom chodi osetrovat rany domu k pacientum. Bohuzel co kraj, nemocnice je to jine, nejaky jednotny system neexistuje. Ten tip s tim sprejem obsahujicim stribro bych zkusila, pripravky se stribrem se na ty tezko hojici rany pouzivaji i v nemocnicich. Drz se.
Díky všem za různé postřehy s hlukem v bytě, jsem za to ráda a doufám, že na to přijdu.
A hlavně že to vyřeším jinak, než stěhováním, to by mě jeblo ![]()
Myslím, že si to ještě navíc zhoršuju ne úplně dobrým psychickým stavem, že na to pořád myslím a jsem na to až moc přesoustředěná. Stres z práce doplňuje stres z nějakých zdravotních obtíží, kde čekám na vyšetření, takže jsem ještě víc úzkostná, no prostě období na hovno ![]()
whiskas jestli to na holeních jsou bércové vředy, obávám se, že to žádnými jen tak mastičkani nevyřešíte. Táta si na to dával nějaký ATB zásyp, aby se to vysušilo a přestalo mokvat, a pak po čase ještě nějaké masti z kožního. A chodil na kontroly... nojo, já vím.
Ahoj, tohle jsme teď řešily na svepomocné skupině pečujících. Zkus si zjistit nejbližší místo, kde se ošetřují chronické rány, zavolej jim, oni umí poradit i po telefonu.
Černá kočkaDobře radí.
Nemáte tip na dárek pro sestru ke narozeninám (40)? Na kulturu ji moc neužije, naceastováno po světě má dost, má 2 malé holky. Já od ní dostala lístky na muzikál v Hamburku + ubytování. Pokud by to bylo něco hmotného tak to musí být malé, povezou to s celým cirkusem 2 hod.vlakem a pak metrem přes celou Prahu, takže ani kytice se moc nehodí, leda objednat v Praze s dovozem domů. Nemáte osvědčené květinářství s rozvozem?
Napadla mě Luční bouda na víkend, hlídání by se domluvilo a do Pece se autobusem dojet dá (nemají auto, nebo si půjčí). Nevyzkoušel někdo?
JankaM ja som od mamy k tohtorocnej 40 dostala poukaz na vikend v hoteli bez deti (tie strazila ona). Neviem teda ako male su deti a ci by s vami mohli byt ale za mna to bol najlepsi darcek :)
Catherinne Jsem ráda, že tvoje máma se chová rozumně. Ale táta to asi nedělá schválně, on je prostě už poněkud rozhozený i na mysli, bohužel.
711990 Obvodní doktorce zavolám. Docházení/dojíždění k lékaři nehrozí. Špatně se to píše, ale obávám se, že by tam táta nedošel, byť tvrdí opak. Vidím, že to taky nemáte jednoduché, 3 x týdně někoho dostat na převazy zřejmě nic moc. Ach jo. Držím palce
.
Zuzulino oni to kolikrát i ví, ale fakt blbě se to léčí. Jedno jim to ani nemusí být.
Děda to měl a to, co začalo to zaníceným nehtem na palci, který se řešil chirurgicky, to skončilo vysokou amputaci. A neuděláš nic, prostě se to nehojilo, spíš se tvořily rány nové.
To zní strašlivě. Proto se snažím (marně) vysvětlovat, že maličkost se dá řešit podstatně lépe, než když se z malé ranky stane rána. Byť, teď už to maličkost není, přesto se mi nedostává patřičné odezvy.
Lamicka Řapík! Přidám k sudocremu a k alfa silveru.
Černá kočka Děkuju. Také už mě napadlo "část problému" vyfotit (Kdo mi tady napíše, že se to nedělá a že by se mu to osobně nelíbilo? Myslím, že v tomto případě účel světí prostředky). Budu to konzultovat s obvodní lékařkou a uvidím, co mi navrhne. Celkové sepse organismu se obávám ...
.
Kokoska Já nevím, jestli jsou to bércové vředy. Pátrala jsem na netu a je tolik forem kožních lézí, že já sama to těžko rozseknu. Ať je to cokoli, musím vymyslet, jak to řešit.
Mha Děkuju! Svépomocná skupina pečujících? Co to je?
Ginevra Děkuju :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.