tv pořizovala jsem jako ceny na firemní teambuilding a za mě teda nic moc
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Lovecké chaty ALSOL![]()
Já ti žádnou dobrou radu nedám, ale budu ti držet palce, ať se ti podaří tohle období zvládnout ve zdraví. ![]()
continuity no jak kde, z Havl Brodu mamu po trech mesicich vysoupli do jineho zarizeni, zustat tam nemohla. Resp. na luzkach nasledne pece zustat nemohla, coz se nekdy zamenuje taky s LDN.
Ještě k té Chitussiho - za dřívějších časů, a myslím, že asi stále, byly v Chitussiho 2x LDN//následná péče - jedno bylo státní, nebo resp. městské části a jedno bylo soukromé.
Teď jsem to jen v rychlosti prolítla a myslím, že to tak pořád je. Ta soukromá byla ta se strašnou pověstí. Měla jsem tam chvíli mámu taky, ze známosti, a i tak to bylo dost blbé. Ale to už je fakt dávno, cca třeba 15 let. To soukromý teď patří Pentě a je to nemocnice následné péče. Chce to ale nové informace nejlépe od někoho, kdo to tam aktuálně zná.
Lenka22 kamarádka měla u Boromejek maminku a byla přijata jen díky tomu, že byla věřící a chodila pravidelně do kostela - což potvrdil farář... jinak by neměla šanci asi... ale byl potřeba rychlý příjem, tak možná proto...
a k těm 3 měsícům: teta byla na LDN v Motole určitě víc než rok, je to už tak 15 let zpátky teda...
a ten příspěvek nejlépe vyřizovat hned - mamce ta sociální nemocniční pracovnice blbě poradila, že až z domova, a na sociálce jí pak řekli, že přišla o měsíční příspěvek na otce... žádná tragédie, jen že se člověk nemůže spolehnout na to, že jsou lidi kompetentní ve svém oboru a ověřovat si informace i jinde
RoSa hmm, tak to u nás nebylo zapotřebí naštěstí, nikdo nic podobného nezkoumal ani se na to neptal osobně ani v dotazníku treba. Proste jsem tam podala přihlášku spolu s tetefonatem a lejstrama ze špitálu, co a jak, a bylo. Máma plynule přešla z UVN k Boromejkam.
Kokoska to prodloužení závisí od diagnózy ne od času, po ktery tam nemocný leží. Tchýně tam třeba byla šest týdnů.
Lenka22 ta strašná byla asi ta státní, ale opravdu se to za těch 15 let asi změnilo. Resp. my fakt máme dobrou zkušenost. Jako má to svoje, nejmenší pokoj je dvojka, v noci tam je jedna sestra na celé patro. Ale fakt se snažili. Přesto doporučuji ty časté návštěvy, ale to asi platí v každé nemocnici.
Soukromou část koupila Penta a chce to celé (včetně státní) přesunout do Ruzyně a udělat tam vilky. Asi tak.
tv pořizovala jsem jako ceny na firemní teambuilding a za mě teda nic moc
Díky ![]()
continuity tak mama byla lezici, s mocovou cevkou, s dekubitama, neschopna se sama najist, a stejne musela jinam. Spis bych rekla, ze to zalezi na doktorovi.
whiskas přesně to samé co Ty prožívám teď se svojí mámou. Kdo nezažil, nepochopí.
Jeden hodně blbej dotaz. Mám 15 let prsten, který jsem dostala a k němu byl certifikát na kámen. Kamínek se uvolnil, říkala jsem si, že bude lepší ho zanést na opravu do prodejny odkud je. Přišla jsem tam, řekla, co potřebuji, prodavačka /ony jsou to asi asistentky nebo jak se jim říká/, mě upozornila, že provedou opravu jen pokud jsem koupila prsten tam. Tak jsem jí podala krabičku s prstenem a certifikát s tím, že účet od nich už dávno nemám, jestli to bude stačit. Ona se začala smát, že teda to ještě neviděla takový certifikát a že musí být starý, protože ona tam dělá už 10 let a tohle teda ještě neviděla. Ok, ale co já s tím? A ona furt dokola, že ten certifikát je už starý. A teď můj blbý dotaz. Co to znamená, že ten certifikát je starý? Jsem si myslela, že u takové věci to má platnost neomezenou. Jako že by se mi ten šutr po 15 letech zkazil, nebo co? Tu opravu budu platit, o záruku nešlo. Když jsem se jí zeptala, jestli s tím nějaký problém, tak mi odpověděla, že je to přece starý certifikát. Ale prsten na opravu vzala. Tak jsem se vykulená sbalila a odešla. A teď mi to furt vrtá v hlavě. Co tím myslela? Google mi nepomohl.
Samara Za tyto díky neděkuju :-D. Každopádně, přeju ti, aby se takový "očekávaný" scénář nekonal - držím palce.
notna Je hloupá, co za kámen máš?
notna tak snad by ho měla při příjmu do opravy změřit a dát ti o tom potvrzení, ne?
Kokoska Proleženiny jsou děsivý scénář, doufám, že k tomu nedojde. Tátu jsem viděla včera a doufám, že mě za ním pustí zase zítra. Každopádně doufám, že nepohyblivý (zcela) nebude. Zbláznil by se z toho, už aktuální nesoběstačnost nese velmi špatně.
Dnes mě kontaktoval soc.pracovník z ÚVN a vysvětloval mi všechny možné varianty, co se bude dít po přeložení na standardní oddělení a následně. Mám z toho hlavu v pejru. Nejlepší pro psychiku je samozřejmě domácí péče, jenže k tomu musím vytvořit podmínky (byť by k nám docházela zdravotní sestra a pak někdo z terénních pracovníků). Musím nechat předělat vanu na sprchu a další "drobnosti". Jenže, budou Vánoce, tedy další omezení v rychlosti postupu sehnání řemeslníků. Ač mě to mrzí, budu muset souhlasit s nějakým časem pobytu v zařízení následné péče. To jde myslím, kdykoli přerušit (pokud je pacient stabilizován) a doma vše (v rámci možností) připraveno. Prý si můžeme zapůjčit polohovací postel a další pomůcky. LDN Sv. Alžběty také padla jako varianta, ale podívala jsem se na web a dost děs. Tam bych tátu nedala.
Díky za tip na léčebnu Na Košíku, podívám se.
Děkuji všem za příspěvky, od rána jsem se nezastavila (ať žijí úřady
), tak vše dočítám až teď.
Torrah Děkuji za zkušenost a za přání. To, co popisuješ nezní vůbec optimisticky. Když si představím, že to, co jsme prožívali cca 10 dní, bude každodenní chleba, tak fakt nic moc. Představa, jak se nehnu, kromě do práce, zapomenout na hory atd. fakt nic moc. Ale aby byl táta někde smutný, opuštěný, to je ještě horší představa. Strašné dilema. Ovšem, když čtu konec tvého příběhu, zní mi to rozumně a člověk se nemusím bát, že se doma stane něco nepředloženého, nebo že péči nezvládne tak, jak je vzhledem ke stavu blízkého žádoucí.
Obdivuji, že jsi to tak zvládla a přežila. Asi trénink? Já byla vyšťavená za pár dní a jak teď nic nestíhám, nejsem tedy rozhodně v pohodě.
Lamicka Děkuji, ale maximum asi ne - nebyla jsem dost důrazná a přísná (prostě stále v pozici malá holka a táta). Příspěvek na péči nemáme, ale už mám všechna lejstra. Vůbec jsem netušila, že tyto žádosti řeší úřad práce, ale formuláře vydává sociálka. Nicméně, paní na sociálce byla velice ochotná a vše mi trpělivě vysvětlovala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.