Jos Musí, máš pravdu. Všechno trvá, až se ztrhá.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Jos tak já nikde nepíšu, že má ležet na akutním lůžku, ale poslat ji domů znamenalo, že se její stav v průběhu pár dní razantně zhoršil. Což asi neni cilem zdravotní péče.
Ale souhlasím s tím, že celý ten systém péče o seniory je dost nahovno a lepší to už nebude. Velká změna je, že všichni mají děti později - takže pak vznikla tahle sendvičová generace, která nemůže 24x7 pečovat o rodiče, protože má doma ještě děti, které chodí na základní školu, oni chodí na full time do prace a typicky bydlí v bytě o 65m2.
A kdyby nakrasne tihle lidi nechali práce a všeho a šli se starat o seniory, tak ekonomicky by to byla katastrofa i pro tento stát. Jednak bude chybět zkušená pracovní síla na trhu prace a druhak daně, které ti lidé zaplatí. Takže se nějak celospolečenský počítá s tím, že to každý nejak zpytlikuje ve spolupráci s neziskovými organizacemi, co konci vyhořením a rozhadaním půlky rodiny.
continuity Jenze co maji v te nemocnici delat? Vis jak vypada luzkove oddeleni na traumatologii? Je vecne plne a lidi se davaji pomalu, kam se da. Traumatologicky sal jede pomalu nonstop. Proste jakmile ten pacient muze pryc, tak musi uvolnit misto. Vetsinou na mistni ONP, pokud se to nezaridi jinak. Ja to rikam uz dlouho, ze tenhle zdravotnicky system se musi zhroutit.
Tak tohle já třeba chápu, že na ta lůžka v té nemocnici je velký tlak. Mně spíš jenom dostal ten absolutně neempatický přístup té staniční na interně, že ONA bude muset zařizovat. Jen týden před tím jsem ještě ani nevěděla, jestli mamka tu pneumonii vůbec přežije a měla jsem jí jako hlásit, že budu mít zájem o přeložení k rehabilitaci na LDN![]()
?
Před tím jsem měla zkušenost hlavně z neurologie, kde se sice ty pacienty taky snaží lifrovat domů co nejrychleji, ale když jsem řekla, že maminka zatím není ve fyzické kondici na domácí péči, tak staniční neměla s přeložením na LDN nikdy sebemenší problém.
Dokonce mi v jednom případě poradila a zařídila i LDN s lepší fyzioterapií pro mě s dojezdovou dostupností po té, co jsem řekla, že s fyzioterapií na LDN ve spádové oblasti nebyla naposledy úplně dobrou zkušenost.
Nemluvě o tom, že z té neurologie mi oznámili maminčinu "propustitelnost," kdy byla vždy v lepším fyzickém stavu než při té dobíhající pneumonií ještě s infuzemi.
Na základě toho se domnívám, že je to hlavně o lidech.
Ale jinak souhlasím, že náš zdravotnický systém je dlouhodobě neudržitelný.
Jos ale uvoľňovanie lôžok je samozrejme, ide o prístup a jednanie a že v nemocnici tvrdia jedno a sociálny systém iné.
Jos jinak jak to píše wendulka s temi nitrožilními antibiotiky. Loni po ukončení hodpitalice muži řekli, že kdyby se to opakovalo, má se domáhat že těch antibiotik ambulantně, že to v jeho případě lze. On by o to stál, byl v kondici, kdy by to zvládnul a jeho si tam nechali. Ležícího seniora vypakují domů.
Spíš je to fakt o lidech.
Já z toho mám pocit, že je velký rozdíl, když se zeptaji přímo pacienta nebo rodiny. Protože ten nemocný vždycky řekne, že chce jít domů a že to zvládne, kdežto rodina bývá realističtější.
999 Je to kartička z toho obchodu, kde byl zakoupený. Je tam číslo šperku, druh kamene, hmotnost, velikost a kvalita, datum, podpis, razítko. Včera mě to tak zaskočilo, že jsem se na víc nevzmohla. Ale jak půjdu opravu vyzvednout, zeptám se, co to bylo. I kdyby tam byl někdo jiný. Obchod znám dobře, je to zavedená firma. Nemám obavy o prsten. Jen jsem nějak nepochopila, co bylo k smíchu a proč pořád poukazovala na stáří toho certifikátu. Na opravu jsem takto dávala něco poprvé.
notna To jsem zvědavá, co ti řeknou.
notna nebyl to ofiko obchod s granáty? Něco mi to připomíná :)
Počujte, čo tam máte dnes v Prahe za počasie
? Nejaký fancy snehový armagedon? Všetky kety odkláňajú, nám ti práve presvišťala nad hlavou linka Barcelona - Praha....
slniecko tak znas to...
A v Praze kalamita jak na Sibiři, tři centimetry sněhu a u Muzea štyři
moora ehm, no, takto si robia srandu aj o Bratislave, ale velke medzinarodne spolocnosti by neodklanali lietadla, keby to bolo take easy...Amsterdam, Funchal, Košice, Drážďany...
Teraz už krúži aj Budapešť a Londýn sa vracia
slniecko Letadlo z Vietnamu hlásilo poškozenou pneumatiku, takže se čekaly problémy s jeho přistáním; kvůli tomu se odkláněly lety.
slniecko tak znas to...
A v Praze kalamita jak na Sibiři, tři centimetry sněhu a u Muzea štyři
Tak pozor u nás je úplně bílo, žádný poprašek. Od rána určitě několik centimetru a furt sype ![]()
Letiště to většinou zvládá, co jsem v Praze, tak kvůli sněhu byl nějaký problém snad jednou a ani tak ho nemuseli uzavřít na dlouho.
Fleur a dobre to dopadlo, pristali v poradku.
continuity pry se 20 minut uklizel snih a letadla krouzila nad Prahou, ale to tak asi byva.
No prosinec a snih, kdo by to cekal!
Kokoska letiště má dráhu dlouhou téměř 4 km a širokou 45 metrů, na provoz musí být čistá v cele délce. Deklarují, že jsou schopni to uklidit za cca půl hodiny, což jsou frézy, pluhy + ještě se to kdečím stříká, aby to vydrželo. Za provozu se přistávací dráha opravdu uklízet nedá.
Není to žádný extrémní problém, prostě nechají letadla udělat ještě jeden okruh. Rozhodně to zvládají cistit lépe než správní podnik tramvajové výhybky.
Teď jsem dohledala, že velké problémy byly v 2007 kdy bylo letiště uzavrene 30 hodin, to fakt kydalo v cele Evropě..
Tak pozor u nás je úplně bílo, žádný poprašek. Od rána určitě několik centimetru a furt sype
Že jo? U nás už je takových 8 cm. Na Prahu slušné.
Fleur continuity vďaka, bola som zvedavá, tá barcelona tu u nás pristávala tak, že som myslela že nás vezme so sebou...preto sme to pozerali...
ako jasné, že pár okruhov nie je problém, kým sa zmestia, ale toto vyzeralo ako tréning atletickeho dorastu na bežeckej dráhe...a vracali sa aj nejaké lety v rámci nemecka, tak to bude asi široký závej...
Kokoska tak rátaš so snehom v decembri, ale aj tak nemôžeš urobiť iné, ako odhŕňať, keď je ho toľko
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.