"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mini
příspěvků moje polička 07. prosince 2023 20:00

RoSa na podobne tema a zaroven pro fanousky Nan Goldin je film Vsechna ta krasa a zabijeni

Online Mha
příspěvků moje polička 07. prosince 2023 20:03

shark

Lamicka

Jestli se nepletu, tak Včelka je multilicence pro organizace, ale můžou dát přístup. Většinou ji mají u nás SPC. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 20:07

Mha na to se podívám, to mě vůbec nenapadlo, děkuji

shark na Včelce jsem nic takového bohužel nenašla, jak jsou to úplné základy čtení, tak to tam není. 

Online Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 20:17

https://program.rozhlas.cz/zaznamy#/dvojka/38/2023-12-07
O naduživání léků bylo dnes na Dvojce ČRo.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 20:51

Moji kamarádky teta byla závislá na lécích, různých, skončila i na volně prodejných. Mix léků na spaní a na bolest, my jsme to hrozně odsuzovaly, ale teď s dětmi už chápu, ze se do toho dá spadnout razdva. Prostě toho bylo na ni moc, blba práce, maly deti a je to. Já jsem si myslela, že si taky kdyztak v nějakém horším obdobi pomůžu nějakou berlickou, ale když pročítám poslední strany, vidím, že já bych byla adept úplně jasnej....

Offline notna
9458 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 21:42

Byli jste někdo na živém představení na Cirque du solei? Je to naživo fajn? Přemýšlím, jestli koupit lístky jako dárek na Vánoce. Je to pálka a bojím se, abychom nebyli zklamaní, že v tv je to přece jen lépe vidět. Nebude to zdálky malé a z míst blízko zase nepřehledné?

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. prosince 2023 21:45

Karja Lidi toho zobou strasne moc, kolikrat valim oci, kdyz to v dokumentaci ctu. Jen ty opiaty jsou u nas pomerne hlidane a vazane vetsinou na ambulance bolesti. Spadnout do zavislosti je jinak raz dva. Ja se priznam, ze jsem treba Lexaurin mela jednou v zivote, nic jsem na sobe nepoznala, ale nemam v umyslu zkouset nic dalsiho. I z Kodeinu mam respekt. Proste si radsi otevru vino, a jedna zavislost mi uplne staci . Moji babicce psala prakticka lekarka kvanta Diazepamu. Nic jineho pak nechtela, ze to neni dost silne.. Sileny! V USA jsou ty opiaty ted strasny prusvih, jde prakticky o nejcastejsi pricinu zastavy v terenu. Pri predavkovani dojde k utlumeni dychaciho centra a nasledne samozrejme i zastave obehu. A jde presne o nasi cilovku, matky s malymi detmi a stresem v praci (to byl priklad). 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 23:00

notna já jsem byla, bylo to fajn, líbilo se mi to, ale ne až zas tak moc jako v televizi. Ale možná to bylo příběhem, bylo to víc jako divadlo a méně artistické. Anebo možná v té televizi prostě vědí, co nejlepšího se právě odehrává a to dají do vysílání. Nemůžu říct, že bych to naživo doporučila bez výhrad...možná kdyby byla nějaká fakt dobrá místa, my měli takovou střední kategorii, viděli jsme trochu zešikma, k příběhu byly titulky, ty jsme viděli blbě.

Online Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 23:08

notna Chodili jsme před lety, poprvé to bylo naprosté zjevení. Pak už mi to přišlo vlastně příliš, strojově dokonalé. A asi to bylo i tou velkou vzdáleností (O2 aréna). 
Že by člověk stejně mohl koukat na přenos.

Offline notna
9458 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 23:08

Mohučanka Díky. Samo se to vyřešilo. Ta místa blíže už jsou vyprodaná ve všechny dny a časy. Museli bychom sedět každý úplně jinde. Ne jen třeba o řadu dál. Na to asi kašlu.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 23:10

Karja ja to mam stejne. I bych ted potrebovala, ale znam ta rizika a vim, ze bych si parkrat "ulevila" a uz by to jelo

Ale ja to mam i s alkoholem. Mam to jako berlicku. Neco jako, ted mam pohov. Proto radsi neoteviram vino casteji nez 1x za 2 tydnya nepiju tvrdy alkohol. Je to hned.

Offline notna
9458 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 23:10

Sweet Potato Teď je to taky do O2, tak o těch vzdálenějších místech ani neuvažuju.

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 23:32

notna my byly s dcerou - 10 let, ted na jare, 1. patro O2 arena, libilo se nam to moc, sla bych znovu, vzdalenost mi jeste prisla dobra. A divala ses na ruzne prodejce? Ja minule prave sehnala na Ticketmaster, i kdyz jinde ta lepsi mista uz nebyla.

Offline notna
9458 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 00:00

Peetra1 Dívala jsem se na ticketportal a ticketmaster, stav víceméně stejný. 1.řada v 1.patře taky bez šance sedět vedle sebe. Pouze na bocích.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 00:07

Lamicka odkud ta holčička je? A je šance, že by ji babička někam dovedla? V několika pobočkách MKP probíhá pravidelné doučování, dochází tam v určeném čase dobrovolníci (zejména studentůmi), kteří pomůžou s učením, udělat úkol, vysvětlit látku, zopakovat... Je to nezávazné, může to zkusit jednou, může chodit pravidelně, může zkusit i různé pobočky. Je to zdarma. Když jí maminka zařídí průkazku do knihovny, knihovníci jim pak určitě pomůžou vybrat i nějaký jednoduchý knížky domů. 

Offline Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 00:23

Lamicka AI by to uměla. ChatGPT lze nahrát soubor se slabikami/slovy, bude z něj náhodně vybírat a opravovat jejich čtenáře. Zkoušeli jsme to teď s angličtinou. Ale placená verze. Nevím, zda ta verze zdarma vůbec umí pracovat se soubory.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 06:54

Candance No jako prostě někdo je slabší. Já mám hodně slabou vůli, nedokážu si odepřít spoustu věcí, co bych třeba mela;-)

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 07:12

Kokoska ja myslim, ze maji - na kardiologii doktorka videla, co mi predepsala prakticka.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 07:50

SunEclipse jo, tak by to melo fungovat. A to sedi kazda uplne jinde nebo v jednom baraku? Jestli treba jen nemaji spolecnou sit a databazi.

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 08:36

Kokoska jsou každá odjinud místně i organizačně.